Det fattas snart en buss eller två

Jag börjar bli lite orolig för mitt gymnasiebrev...det vill aldrig dyka upp. Vi har eftersänd post till stugan och den ska komma dagen efter eller några dagar efter. Nu har det gått 8 dagar sedan brevet egentligen skulle ha kommit och jag har glömt mitt lösenord. Hoppas jag får det snart så jag kan tacka ja till det. Det blev Arena (samhälls), som jag hade sökt i förstahand, det kunde jag läsa i tidningen. Det känns bra. Nytt och spännanade också för den delen. Hannish kom också in, hihi. Nu ska vi bli Midgårdsbarn. Försöka i alla fall.

Busstrejken kommer, den är påväg. Den skulle starta på Torsdag 00.00 (gillar att de är punktliga, ehe..), så jag kan ta mig hem imorgon. Annars hade jag fått stannat till Fredag minsann. Men nu minsann blev det inte så.

Jag läste ut en bok igår förresten. Inte Harry Potter, den ska jag också läsa ut..., men "Det fattas en tärning". Jag grät mig igenom de sista kapitlena, inte storbölade, men det rann tårar ner för mina kinder. Om jag gråter till en bok är den 99% av gångerna en väldigt bra bok, enligt mig alltså, och så var fallet denna gång också. TRUST MY WORDS; LÄS DEN. 

TrevligTisdag

Clamour for glamour

Umeow, jag är hemma. Stannar till Onsdag. Det blir en blixitvisit.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva...det har gått några dagar sedan sist då jag varit i stugan. Gatufesten i Sundsvall är något jag sent kommer att glömma. Det rosa armbandet där det står "Sundsvall - Norrlands Huvudstad" på sitter kvar på min handled. Det står även "Sundsvalls Gatufest", men det tidigare står med störst bokstäver. Måste erkänna för mig själv att Umeå aldrig kommer att bli Norrlands huvudstad, Sundsvall har lite Stockholmskänsla över sig, i stan i alla fall. Dessutom har de ju en festival som man VILL gå på. Jättegärna vill gå på. Nej, jag vill inte se BWO. Nej, Sommaren i City är något som jag helst vill slippa. Däremot tycker jag bättre om Umeå i det långa loppet. Vintrarna här är rätt så fina. IKEA ligger inte ens i Sundsvall, utan i Birsta. Men hursomhelst, festivalen.

Festivaldagen Fredag bjöd på Vincent, Eskobar, Jill Johnsson, Mando Diao och The Ark. Eller, det var de vi hann se, mer eller mindre. Vincents konsert var...folktom. Han försökte med "Tack för att ni applåderar!", och "Ni är så fina! och "Nu ska alla dansa"...jag kände igen tre låtar. Det gjorde typ alla. Resten av låtarna var helt ok, han var duktig, bandet var helt ok, de hade snygga kläder på sig, men publiken var ju sämst. Kan bero på att klockan var 19 också. Eskobar fick spela på samma scen som Vincent. Fisktorgsscenen hette den. De drog i princip lika "mycket" folk och jag håller med reccensionerna i Sundsvalls tidningen, de passar bättre in i morgon tv. Jill Johnsson såg vi i 10 minuter. Mando Diao spelade på stora scenen efter henne, de var som vanligt bra, duktiga, fina, kaxiga, och allt det där. Konserten var dock inte lika bra som på Umeå Open, men det kan bero på att det var första gången jag såg dem då. The Ark, The Ark, det bästa jag sett. Seriöst. De trognaste av trogna The Ark-fans var dock lite läskiga, jag har aldrig riktigt förstått hur besatta vissa är av dem, men nu vet jag. The Ark hade hyrt in en hel gospelkör, allt var stort och poff och wow och gahh så bra. Går inte att förklara. Måste ses. Och höras. Framförallt höras. Det enda under konserten som jag helst inte vill minnas var då Ola Salo frågade publiken varför de just valt denna dag att spela på:
"För att slippa alla Bruce Springsteen fans!", svarade han sen själv. Jag tittade ner på min tröja. Åhnej. Jag hade pappas gamla bandtröja på mig. Den som han hade köpt under en konsert år 1984. Den är torkos, har en stor rosa bil på sig, och har en text längst upp: BRUCE SPRINGSTEEN - WIDE AWAKE IN AMERICA. Jag har knappt lyssnat på Bruce. Tycker bara att tröjan är allmänt snygg. Varför skulle jag bära den idag? Jag skrattade istället, visade för Alice, men ingen annan hann se min tröja. Då hade jag väl blivit utpekad som en bedragare eller något. Anyway, det hela gick bra och jag tänkte inte mer på min tröja under konserten.

Men nu är jag hemma. Hemma i Umeå. Igår träffade jag Axel, och idag ska jag träffa Petra. Det kanske blir busstrejk i Västerbotten, så vi får se om jag tar mig till stugan på Onsdag eller icket. Snart ska vi äta pizza här, sen ska jag cykla til Petra.

So long

RSS 2.0