Nordingrå

Goddagens. Jag sitter med pappas bärbara dator och ett mobilt bredband som det står TELIA på vi ett runt bord inne i vårt vardagsrum i stugan. Har varit här i..en vecka och två dagar. Precis så. Det känns som om jag varit här längre, tiden går långsammare här. Jag tror det beror på att det är så tyst. Med undantag för några bilar som kör förbi på grusvägen då och då. Det kommer lite gäster ibland också. Men mestadels av tiden går åt till att slappa. Det är skönt, men också lite rastlöst. Därför har jag gjort en kalender där jag skriver in saker som händer. Idag står det: Final Fotbolls EM, och det blir dagens happening. Vi for ut och badade idag. I Vågsfjärden, sjön, tack och lov. Jag och min bror badade i havet härrom dagarna. Jag kom först i vattnet, det var nog första gången det hände på flera år också, men gick upp rätt snabbt då hela ryggen dunkade. Det var kkkkaaaaalllllltttttt. En fisk bet mig på benet också, det var inte snällt. Jag hatar fiskar. Jag hatar möss också, och det var det fullt av i vår matkällare under huset. Döda möss i alla våra skålar. Mina tappra föräldrar begravde dem någonstans, har inte frågat vars.

På Onsdag får jag mitt brev om gymnasiet. Posten kommer eftersänd hit. Jag är nervös.
Men, på Fredag är den riktiga stora dagen. Då ska jag på Gatufesten i Sundsvall och se bl.a. Mando Diao och THE ARK. Jag får sällskap av Petra, Filippa och Alice. De är också jättetaggade, jag tror att det kommer att bli bra. The Ark är ju underbara live har jag hört. Och jag litar på det. På Lördagkväll är jag hemma i Umeå igen på en blixtvisit. Ska bo hos mormor till Tisdag. 

Nu vet ni varför min blogg stått tom. Jag har ett avtal om hur mycket jag får använda vårt internet här, eftersom det egentligen bara är till för "nytto-saker", typ betala räkningar, kolla busstider, eller mail.

Ha en fortsatt fin sommar.


Ryssarna är inte små gulliga skolpojkar

Godmorgon, återigen. Min "sova allt för länge"-vana håller i sig, men det är ganska skönt att sova ut varje dag också.
Sverige äger ju på fotboll, HEHE. I alla fall på Onsdagar den 18 Juli. Innan 1-0 målet diskuterade Filippa och jag över sms Patrik Ekwall och hur äcklig han är. Vi kom fram till att han är: Brun utan sol, colgate, hårgelé, alldeles för lång lugg, ställer idiotiska frågor, och är allmänt sliskig. 
 Efter 2-0 fick jag det här sms:et från henne:

Tänk allt slit de lagt ner...
Men ryssarna är så SÖTA! Små gulliga skolpojkar

Haha..., men det är ju lite sant faktiskt. I alla fall han som gjorde första målet, blondisen. Han ser ut som Björn Gustavsson. Resten av laget hann jag inte spana på, men de var säkert gulliga de med...
Henke Larsson är fortfarande min hjälte. Han är bäst. Resten av EM ska jag heja på Italien (bara för att jag tycker om deras målvakt så mycket), Holland (fråga mig inte varför, jag vet inte.), och Turkiet (för att de spelar så coolt). När någon av dessa länder möter varandra får vi se hur jag gör..., men Italiens målvakt ligger mig varmt om hjärtat. Han blev ju så glad när de gjorde mål, och så ser han så trevlig ut! Inte snygg, bara trevlig. Den här bilden är så fin, hehehehehe.Mina frukostvanor har blivit sena också. Nu ska jag gå ner och koka gröt, göra en god macka och dricka en kopp te. Jag sätter nog även igång slutet av "Persuasion". Jane Austen-filmer (böcker som blivit filmer) är mysigast på morgonen. 

Ha det chillKassjötripDagens lukt: Grillrök. 
Jag har just anlänt från Kassjö (även kallat Casshew), där jag grillat tillsammans med Hanna, Linnea och Amalia. Att vi fick igång en eld är ett mirakel, det blåste inte nådigt lite nere vid stranden. Men, efter x antal tändstickor och lite omplacernigar av vedträn hade vi en eld som brann lite mer än vad vi hade önskat. Vi grillade majskolvar-som blev brända eller kalla, korv-som blev ganska bra fast vi hade ingen ketchup, och marshmallows-fast de Amalia hade köpt hette något annat random som jag inte minns, men de smakade gott. Till detta hade vi även lite fejk-skumpa; Kopparbergs non-alcoholic päroncider. Den var god. Fast korken var inte så god mot oss, den ville inte lossna till en början. Vi hann även med att dricka te, äta chokladbollar, och spela kort. Allt detta på ca. 3 1/2 h. YES. Det var trevligt. Jag måste packa. Blä. Pratade med Judith igår och fick höra att de kanske inte alls ska till deras stuga i år..., så nu är jag ännu mer taggad.........................................

Nu borde jag ta en dusch, jag luktar eklit.

Ciao

Katchiing

Jag har fått liiiiiiite solbränna, YES. Men den syns knappt, så det kanske inte gills. Började läsa Harry igår som sagt, mycket trevlig läsning. Jag tog ut vår tunna uppblåsbara skrik-limegröna madrass och la mig ute på altanen. Det var skönt att liga i solen och läsa, vi får se om jag gör en favorit i repris idag. 

Fotboll, åh vad har hänt med mig? Jag börjar bete mig som på de gamla goda tiderna då jag nästan grät om jag missade sportspegeln. Igår slog jag på tv:n, och började se Österrike-Tyskland. Derby, helt sjuk match. Tysklands (rätta mig om jag har fel) tränare+assisterande tränare blev utvisade och fick se resten av matchen från läktaren. Jag pratade med Filippa i telefon samtidigt, och började säga: "Va? Nej, vad händer!?" Sedan kunde jag även beskåda hur en spelare från Österrike - i ren frusration-bet på bollen och slängde iväg den. Tyskland vann med 1-0. Som experterna sa efter matchen: 
-Tyskland vidare, men det var inge vidare.
 Katchiing! Smart där, hehe. Jag fnissade lite, men höll med dem till alla bokstäver i den meningen. 

Min mage längtar efter mat, jag ska gå ner och äta frukost nu. 

Ha det bra.

Swosch

Linnea hjälpte mig med initiativet till att börja läsa denna bra-iga bok. 4 kapitel nu, heja. Detta blir min litterära lära i sommar, plus lite gamla Lotta böcker. 

Visioner

Solen skiner, klockan är 11.43, och jag sitter vid datorn. Vore jag en normal tonåring skulle jag legat och sovit nu, eller bättrat på min solbränna. Jag har varit vaken sedan 09.05, men inte för att jag ville. Jag är nog en normal tonåring ändå. Varför jag steg upp i gryningen var för att pallra mig iväg till VK (Västerbottens Kuriren för er utan Umeå-isk härkomst <--mitt nya ord.) Det var avslutning med ungredaktionen, KLOCKAN TIO. På min lilla försenade cykeltur dit fick jag lite flashbacks och kände mig som lilla Klara som just börjat sjuan igen. Det var konstigt, och jag cyklade vidare, tänkandes på vilka symptom som framkallade denna känsla. Detta kom jag fram till:
1. Jag har en dålig hårdag idag. Eftersom jag är otroligt seg på morgonen hann jag heller därför inte fixa till mitt hår. Luggen är alldeles för pluffsig (den har plattat ner sig lite nu), och resten av håret hänger rakt ner med en liten sväng utåt. Typisk kännetecknande frisyr för mig i sjuan. 
2. Jag kände mig lite osäker, dels för min dåliga hårdag, och dels för att jag hade jacka på mig när det var soligt. Jag löste detta genom att ta av mig jackan. Det kändes lite bättre då, men fortfarande, jag kände mig osäker. 
3. Bara för att jag var allmänt trött vid den tiden på morgonen och har pms

Det var ganska trevligt ändå, för nu förstår jag hur underbart jag verkligen har det efter min transforming under tre högstadieår. Om tre år till kanske jag bloggar om min 9:an-flashback. Men det är en annan historia. 

Visionsfestivalen ägde rum här i stan i Lördags. Någon som la märke till det? Nej, snarare tvärtom. Jag och Linnea tog oss dit för att kolla när Thingvellir spelade och när Lucas, Albin och Axel skulle spela gitarr. Det blev ju inte riktigt som planerat, det tror jag arrangörerna kan säga också. Det var i princip vi + 10 besökare där. Resten var tekniker, journalister, eller de som arrangerade festivalen. Efter en...originell modevisning och lite skönsång var jag tvungen att lämna lokalen för att inte pekas ut som den taskigaste i publiken. Det hela var så tragiskt, särskilt flickan som sjöng "I will always love you", i fel tonart, fel toner, men med en gömd självsäkerhet. Jag klarade inte av det, usch vad hemsk jag kände mig. Lucas och Albin spelade proffsigt efteråt och stämningen blev bättre. 
För 70 kronor var det absolut värt ändå. Det får bli ett litet fint minne, men jag går inte dit nästa år. Eller, festivalen lär ju läggas ned nästa år. 

Långt inlägg igen, phew. Jag skulle kunna skriva tusen rader till. Igår var jag på Ålidhem hos Axel hela långa dagen, det var mysigt. Varför bor jag inte på Ålidhem? På Umedalen är ni medelsvensson, sa han. Ålidhem är chilligare.

Jag har ångest över att behöva åka till stugan på Fredag, jag vill inteeeeeee. Planerar en Umeå-trip när det bli som jobbigast i min lilla stuga. Då får alla se till att vara hemma. 

Ska jag ut och sola? Hm.., vi får se. Jag har ju hela dagen framför mig. 
Ha en fin dag. 

Söndag

Jag är dålig på att uppdatera. Hehe.
Nu ska jag fara till Axel, skriver kanske några rader när jag kommer hem.

Ha en fin dag

Godmorgon

11.43, jag vaknade för 40 minuter sedan. Nu ska jag ner och äta frukost jättelänge. Sen bär det av till Malin. 

Hejsch

Unik sömn

Jag satt och kollade på min besökslogg, det röda strecket har sjunkit, det vill säga sidvisningar och inte "unika besökare". Buhu..., men för er som nu tar er tid att läsa de rader jag skriver är jag mycket tacksam och ska fortsätta blogga vare sig ni vill eller inte, hehehe.

Jag sov 15 timmar i natt. Det är väldans många timmar, ja tack. Somnade vid 10 och vaknade vid 1. (13.00). Hade sovit ännu längre om inte min käre bror hade väckt mig. Jag tackar honom för att han väckte mig, för en gångs skull. Nu tror jag att min återhämtning efter Göteborg snart är fulländad, jag ska bli en ny sommarlovsmänniska. Pigg och glad varje dag. Eller något i den stilen.

Jag skriver på tok för låga inlägg har jag kommit på, eller jag har vetat det alldeles för länge, men jag suger på att blogga kort. Nu ska jag korta ner detta inlägg. Idag ska jag inte göra någonting. Kanske börja på Harry Potter boken och städa mitt rum, det vore duktigt för att vara jag. 

TrevligTorsdagNails

Jag måste klippa naglarna känner jag nu. Är det någon fler än jag som får en stickande, irriterande känsla i naglarna av att ha för långa naglar? Det är en konstig känsla, och den suger, för jag vill ha långa naglar. Nog om naglar. 

Idag är en trött dag. Lite slitet efter den regniga skolavslutningen och efterföljande skolavslutningsfesten. Stämningen var väl sådär, alla var blöta och trötta men vi tog oss igenom alla låtar med lite medföljande ironi. Vi fick köra Englishman in New York, fast utan Jesper som var sjuk och utan Izak. Lucas spelade trummor och vi hoppade saxsolot. Väldigt exprimentellt, men det funkade ganska bra. Det var sista gången vi sjöng tillsammans, gamla 9m. (Inte börja gråta nu Klara) Nu ska jag sluta elta. (stavas det så?) JAG HAR JU FÖR TUSAN SOMMARLOOOOOV! Det där kändes väldigt fejkat, jag är inte alls så taggad, men det är härligt att överdriva ibland. 

Ikväll blir det kanske en film eller något. Hanna och jag sms:ade lite och hon såg Harry Potter 5, jag blev råtaggad på att se den. Sen har jag bestämt mig för att läsa den sista Harry Potter boken också under dessa första lovdagar. Jag vet att jag är jättesen, men jag är alltid sen med böcker. När jag väl börjar läsa är jag okontaktbar typ. Ifall boken är bra. Men det kan jag lova att denna är. 

Funkytown, jag älskar den låten, hihi. Vet dock inte vad jag har att säga om videon, har aldrig sett den. Men låten är fin


Peace out
Hetast i Göteborg...

Skådespelaren på Älsvsborgs Fästning. <3. Stackare, vilket tråkigt jobb han måste ha. Och kostymen måste vara som en bastu i sommarsolen.

Sommarens dörr står nu på glänt

Mätt och lite klarare i hjärnan. Tänkte dra lite: Jag har slutat nian och är ledsen-ord för er.

Min morgon var den sämsta för att fara på skolavslutning. Jag stod för länge i badrummet och satt för lite vid frukostbordet. Det är första gången i mitt liv jag fått hoppas nästan hela min frukost, faktiskt. Jag är nog frukostberoende. Eller så är jag bara väldigt hungrig på morgonen. Jag tror på det andra. När jag väl anlände efter en bit regnpromenad från parkeringen gick jag ner i källaren och lämnade min trumpet...jätteintressant. Vi sjöng, det var en massa fina solosånger, och några tacktal. Sen bar det av till klassrummet. Christer och Kerstin hade laddat med att spå oss inför framtiden och lite old pics. Haha, jag minns inte att vi var så fula i sjuan. Förlåt alla. Jag var jätteful och mysko. Nu är vi råsnygga, varför skulle det ta slut nu? För så kände jag resten av dagen. Jag tycker om er, jag vill inte skiljas från er. Det är sant, även fast det låter lika tillgjort som när rektorerna skulle hålla tal om hur duktiga vi var. Arena på Midgård, det blir nog bra, men fy tusan vad jag kommer att sakna dessa tre år. Nian i alla fall. De fina häftet med minnen var en bra idé. Det ska jag ta fram någon ensam tyst natt i min stuga och gråta och skratta lite. Så gör vi.

Jag ska sova en stund nu. Sen blir det skolavslutningsfest på torget, minsann. 
Glad sommar! Den gymnasietid nu kommer

JA! Nu funkar det igen. Ny design när man är inloggad, tjoho. 
Har kommit hem efter många timmars våta kinder och kramar. Jag har gått ut grundskolan, det nionde skolåret, klass 9m, Grubbeskolan, JAG HAR SOMMARLOV. Och det skrämmer mig mer än vad jag är glad just nu. Har inte riktigt hunnit smälta detta än. Det blir nog bra med min inplanderade sömn om en stund. 

Var ska jag börja? Göteborg, finaste staden i universum, jag lovar och svär. Med mitt braiga hotellrum delat med Hanna och Linnea kunde det inte bli annat än en succé. Våra djupa samtal blev djupa och ibland lite oseriösa..., hehe, och vi hade det väldigt chill. Nu sitter jag nästan tomhänt på ord. Det blev för mycket minnen som kom upp i mitt huvud: Universeum, Liseberg, tågresorna, naturhistoriska, stan, spårvagnarna, frukostbuffén (hej vad den var god), spökvandringen, paddan, chillandet på hotellet, Brännö och alla dess vackra hus, samtalsämnena, maten, människorna, vädret, ska jag sluta? Ni ser, det går inte att välja något. Jag lämnar det. Nej. Jo. Jag måste. Lägger in bilder sen och berätta lite. 

Nu ska jag äta. Ha det fint idag 

Det är svårt att packa

Har inte tid att skriva alls, kom på att jag har en svenskauppsats att skicka plus packa ner min stora jacka. Jag har med mig alldeles för mycket...attans. 
Jag ska till Göteborg. Vi ska till Göteborg. Jag och min klass alltså. I kväll. 
Jag har aldrig åkt nattåg, blir spännande, hehe. Nu är jag jättehungrig och jätteförvirrad, så jag slutar snart. 
Min kommer min blogg att vara inaktiv i 5 dagar, typ. 

Jag och Filippa kom på en jättefin idé idag. En bok. Jag ska finnurla lite på den under tågresan. 

Näh, nu måste jag sluta skriva, fast jag vill vill vill skriva. Ha det götttttt


Ooh, long hair, that's cool

Såg just på "Håll tyst världen". Jag älskar engelsk humor ibland, haha. 

SPARA KVITTOT

Jag är patetisk. Har inget liv. Jag brukar sno kvarglömda kvitton från ica. 
Dagens kvitto som jag hittade ser ut såhär:

*Lime
Rabatt: Lime 5 för 10
Minimorot ICA
Morot ICA

TOTAL: 29.80

Minsann. Denna "ovana" är pinsam. Jag, sittandes i bilen och läser folks kvitton, skrattar för mig själv ifall de har handlat konstiga saker, eller de gånger de handlat jättemycket onyttigt. Varför gör jag såhär? 
Mina kära föräldrar har ställt fram sorbet där nere, jag ska sluta skratta åt folks kvitton. 


Vår stora feta grubbiska bal

Mätt och trött, jag åt just lasange, mhmmm. Har varit hos Andrea och repat vårat fina trumpetstycke till vårkonserten, och varit hos mormor och morfar där jag fick en klänning fixad av mormor och fick se en film: "Mitt stora feta grekiska bröllop", morfar har läst grekiska så jag fick lite ordkunskap på samma gång. 

Balen var bättre än vad jag hade förväntat mig. Nog kunde den varit lite mer "balig", jag tycker om att dansa, men inte direkt efter maten. DJ:n satte igång precis den där musiken som jag skrev om i mitt förra inlägg, lite Basshunter-liknande, och lite "low low low low...", visst det kan vara kul att dansa till, men...bal? Hm...
Det blev lite vals där i mitten någonstans, jag kan inte dansa vals. Jag skyller på Lina. Idrotts-Lina. Vår valslektion på idrotten gick ju bort av någon anledning. Tråkigt. Tillbaka till balen, det var ju den jag skulle skriva om, även om det är intressant att diskutera om skolans idrottslärare också. Vid det bordet jag satt gick de verkligen in i "jag har en kostym"-känsaln. I alla fall Lucas och Axel. Isak levde i sin roll "jag har ingen kostym"-känsaln, och det hela blev...ja, roligt i alla fall, förutom att jag inte kan äta med besticken i rätt hand och att Petter åt upp lite av min mat. 
Jag stannade längre än vad jag hade tänkt mig också, efter elva var jag jättepigg. Det var Rebecka, Hanna, Amalia, Linnea och några fler också, så vi dansade precis som ungdomarna i "Swing Kids", fast med en 08-touch. Innan studentbalen i trean ska jag lära mig: 1. Att dansa vals 2. Att äta med besticken i rätt hand. Yes.

Ica kallar, jag måste lämna in en film innan klockan 18. 
Ha det fint RSS 2.0