He e så man säg de i skellefte

Okej, jag ska blogga. Bloggiblogga för er nu när jag varit borta från er i hela tre dagar. Tack till min fina vikarie Hanna som skötte min blogg så fint! 

Gah, jag nös just. Det kittlades i näsan. Iih, det var skönt. 
Mitt läger. Det var väldigt roligt! Jag har aldrig spelat så mycket teater förut, vi spelade mer än 7 timmar om dagen! Bah, det var råkul. Jag vet inte vad jag ska berätta och vad som är intressant för er att läsa men jag kan i alla fall säga att jag aldrig lärt mig så mycket om teater på samma gång som under dessa tre dagar. Jag har spelat en telefonberoende mamma, dansat, battlat som ett spöke, spelat tonårspojke med hypokondri, spelat panikteater, varit vind, varit ett träd, varit en skolpojke..., listan kan bli lång. Dessutom har jag träffat underbart trevliga människor. Jag vill spela teater. Mer, mer, mer. 

Min dialket. Ha! Skelleftemål. Ni läste rätt. Den kom till mig. Nu är den nog borta. Men den fanns där. Länge. Det var fint.

Ikväll ska jag vara glad och tagga inför popup imorgon. Måste. Så det så. 

hej

Hemma. Jag är trött trött trött och jättehungrig. Jag återkommer typ.


Hanna is back

Yeeey, jag får vara Klaras vikarie medans hon är borta. DET HAR SNÖAT!!!!
Jag får typ ont i hjärtat av glädje, nu äre snart jul. Är så sjukt peppad så det finns inte och jag måste snart börja handla julklappar ... PANIK!
Jag kommer bli så pank efter allt (slut på kontot som sagt) och vad ska man köpa?
Okej, jag vet att det kanske är en aning tidigt att börja planera men jag brukar alltid vara så sent ute.. GAAH som Klara skulle ha sagt.

Just nu sitter jag och tittar på barnkanalen.. Men allvarligt, mjölktandsmössen är sjukt bra och dessutom var det typ ett av mina favoritprogram när jag var liten.

"Lägg en mjölktand under kudden, och nästa morgon, ett, tu tre.
Finns en gåva under kudden, från mjölktandsmössen ska du se."


Hejdå ett tag.

Okej. Imorgon drar jag ju iväg till Skellefteå, på teaterläger. 8.00 går bussen. Heja mig. Det känns faktiskt ganska bra. Jag behöver åka iväg lite. Ring eller sms:a gärna. 

Nu blir det tomt i bloggen tills på fredag. Kanske ber jag Hanna gästblogga igen, vem vet. 

Många kramar.

Hanna kommer hit imorgon. Jag behöver Hanna. Mest i hela världen just nu typ.

Pigg och glad fjärde inlägget idag

Jag läste just en kommentar av "Anonym" (som jag STARKT misstänker vem det är, men jag avslöjar inget här för den personliga integritetens skull. Står det anonym så är det så. Vad snäll jag är. Awww.) I alla fall, den handlade om att jag hade hela tre inlägg om dagen och att jag kanske skulle behöva en paus likt blondinbella. Ha! Aldrig! Visst, jag kanske borde trappa ned på bloggandet. Det är sant. Fast jag skrev ju ganska korta inlägg idag? Gills det lika mycket då? Jag ska ta denne persons ord till mig hur som helst, det kanske inte är så bra att blogga ett stup i kvarten. Snart vet ni ALLT om mig. Vill ni det? Kanske. Men jag ska lugna mig. Jag lovar. Tack anonym.

På onsdag drar jag, fröken Lindström och fröken Annersten från stan. Då slipper ni mig i hela tre dagar. Onsdag - fredag ska spenderas i Skellefteå på ett teater /dansläger. Teater i tre dagar. Ih. Ja! Dessutom bor vi på Stifsgården, mitt och fröken Annerstens gamla konfahem, där är maten och rummen dom hämtat ur en bok. Mmm. Mys. Så alltså, det blir ju som en liten bloggpaus för att knyta ihop det snyggt med tidigare stycke. (Ha, vad fult det lät...)

Jag är på speed. Verkligen. 

Vad gör grisen när den är trött?
- Den åker till England, där blir den pig(g)

DEN nivån snackar vi. Skrattar man åt det där är man TRÖTT. 

Imorgon kommer ju Axel hit minsann. Mysipys.
Nej, om jag ska ta och skriva klart nu och sedan sova ner mitt speed. Ja.

Godnatt pigga barn
Himlagott

Jag har ingen skrivarlust idag. Visst, jag kan jag om jag vill men det blir inte så bra. Nu försöker jag hitta koncentrationen med en kopp Himlagott, teet heter faktiskt så fint, och en bit choklad. Nu. Kom igen. Jag måste skriva.Denna dagen ett liv

Jag läste igenom gamla kommentarer och hittade denna underbara kommentar av Rebecka Höög:

Det är en sällsam gåva att få leva i dessa veckor, månader och år. Vi bör alla vara tacksamma till herren våran kristus och bejda morgon, middag, kväll. Vi bör vidare bara ha samlag två gånger i livet, och då endast för att avla barn. Man skall EJ titta ned under samlaget. Helst skall man blunda och tänka på trevligare saker, såsom en sommaräng, eller en snöhög.

Hahaha. Det var kul. Jag undrar vart hon får allt ifrån.

Jag fick tiden.

Vintertid. Jag glömde det. Nu sitter jag här, en timme för tidig. Men jag är jättenöjd. För jag hade ingen tid förut. Nu fick jag en massa tid, tjoho!

Tid till att äta frukost till exempel. Sen bär det av till skivmässan för VK-business. Jag kanske fyndar någon trevlig skiva själv, vem vet.

FRUKOST

Ärvt

Kläder. H&M, Indiska, Rut m.fl, bla bla alla affärer. Det går inte! Jag kan inte vara där inne. Jag får ångest. Tänker på barnarbete, onödiga miljöutsläpp och min ekonomi. Men mest på det där med barnarbete och de dåliga villkor som finns för de som gör kläderna. Jag har läst endel om det och nu har det gått så långt att jag inte vill handla kläder i "vanliga" affärer. På senaste tiden har jag bara köpt på second hand och letat igenom alla mamma och pappas lådor med gamla kläder, samt mormors lådor med gamla kläder. Och jag har fyndat. Mycket fina plagg. Min garderob är underbar och lite överfull. Men det mesta är ärvt. Och det gör mig glad. Fast fortfarande, när ska mitt dåliga samvete gå över? Det finns inte hur många gamla lådor med kläder som helst och second hand är ibland dålig kvalitét och fula kläder. Jag antar att det är en liten period jag har. Den är miljövänlig och bra, fast på vilken nivå?

Hanna Nilsson gästbloggar

Jortu.. OM man skulle få för sig att åka rakt igenom solen, skulle det gå då eller finns det nån hård klump i mitten som man krockar med?
Det skulle faktiskt kunna sluta riktigt illa med tanke på att man troligen skulle komma i en ganska hög fart + att man kanske inte sitter fast. TJONG!

Att vara med Klara kan vara fruktansvärt spännande, idag har vi åkt buss 4 gånger och gått så häääär långt två varv och tillbaka. Först till grubbeskolan där vi hälsade på våra gamla lärare, sen åkte vi till vasaplan för att byta buss till mariehem.
När vi hade kommit ca en busshållplats hoppade vi av och gick tillbaka och tog därifrån en buss hem till Klara.
Först fick vi vänta på bussen vid stadshuset eftersom att den inte gick den tid vi trodde, sen vi missade bussen från grubbeskolan och bussen från vasaplan till mariehem var hela 2 minuter sen. Dock var glädjen total när vi kom hem och hittade lite gottigott, sen försökte Klara få mig att testa hennes nässköljare men utan vidare framgång.

Det känns som om kvällen kommer bli väldigt trevlig med våra långa djupa samtal, bubbelbad och inte att förglömma: idol. 

HADE BRA!!  

High school musical <3

Ja, här kommer dom. Bilderna som ni väntat på så länge. Jag vet att ni vill se dom! Förövrigt har jag aldrig känt mig så snygg i hela mitt liv. Men, som sagt. Klär man ut sig till Troy kommer konsekvenserna direkt. Man blir skitsnygg direkt. BAM. Dom andra var inte så dumma dom heller. Vi var snygga hela bunten. 

   T
Från vänster: Ryan (Klara), Taylor (Matilda), Chad (Hanna), Sharpay (My), Gabriella (Malin), Troy (jag)

HAHAHA, åh. Och just det, FILMEN. Den var...rolig. Hehe. Vi skrattade på fel ställen och skrek alldeles för mycket. Inte "gahhhh"-skrik utan mer "ooooooooh"-skrik. Det var ju sjukt kul. My somnade under filmen och sa förtvivlat: "Tar den aldrig sluuuuut?!?" Mycket lärorik kväll. High School Musical 3 är en mycket lärorik film. Ohja.Idag

Torsdagmorgon. Jag hade en dålig morgon som började med att jag försov mig och krånglade med hår och linser. Men jag klarade det, nu sitter jag här. I TID. Snart har vi mediekunskap. 

Gårdagen var väldigt speciell. High  School Muscial 3 - dagen. Berättar mer sen. och lägger ut bilder. Nu börjar vi.

Two long distance to great thoughts

Phew. Jag ska aldrig mer cykla den där cykelvägen igen. I vanliga fall brukar jag ta den har 3 uppförsbackar men som faktiskt går snabbt. Idag kände jag att jag borde prova min gamla väg förbi Grubbe. Men vet ni hur den är? Platt, lite lutande, platt, platt, platt, tråkig, och jobbig. Usch. Efter halva vägen av seriöst trampande var min mun vidöppen och jag flämtade som en hund. Varför är det jobbigare att cykla när det lutar lite uppåt hela tiden än om det är en rejäl uppförsbacke? Kanske är det så att man uppskattar den platta vägen mer då och inte blir så less på den. I-landsproblem. Jag tog mig hem i alla fall. Nu sitter jag här, pustar ut och förbereder mig för några timmars hårt mattearbete.

Från en sak till en annan. Den här bilden skulle jag ha laddat upp för längesedan, men glömde bort mig. Ser ni hur vårat äppelträd producerar äpplen? I ojämn kurva. Men olikheter är fint. Så det så.
Muy bien

Mina linser är borta ur ögonen och jag tvättade just bort mitt smink med babyolija. Bokstäverna blir nästan dubbla, så jag tror att det är bättre om jag koncentrerar mig på tangentbordet än på skärmen. 

Mitt spanska-probelm. Som inte varit ett problem innan. Men idag fick jag hets. Det kanske inte är så smart att skriva om det här, jag vill inte hänga ut min stackars lärare. Men det handlade i alla fall om ett dåligt betyg på en uppgift som jag fick en respons på av henne som om det vore det bästa jag någonsin gjort. Vilket det absolut inte var. Jag var inte nöjd, och det sa jag också. Men ändå fick jag lovord och hyllningar trots att det inte gick bra alls. Själva betyget bryr jag mig inte om, visst, jag hade kämpat mycket. Responsen, däremot. De orden hon sa vill jag ju höra ifall jag skulle fått MVG. Då skulle jag bli glad över hennes ord. Men inte över ett G när jag kämpat som en galning. Jaja. Jag ska inte låta mig själv bli depp-Klara. Nej, muy bien, nya tag.

Imorgon är en ny, underbar dag: Onsdag!

Godnattis.

No sé

Min spanskalärarinna har sänkt mitt självfötroende i spanka idag. Ovetande om det själv egentligen. Hon ville ju bara vara snäll. Jag ska berätta om det sen för nu ska jag laga mat.

Hejdå.

Den boken

När jag städade på toaletten så kom jag på en sak jag verkligen vill göra och som jag försökt med tidigare lite halvt sådär. Skriva en bok. Roman, novell, berättelse, vad det nu heter så ska det skrivas. Minst 100 sidor. Annars räknas det inte som en roman. Om det nu var en sådan jag skulle skriva? Ja. Roman låter bäst. Jag har redan en idé till handlningen. Fast den kan jag inte avslöja här ju. Jag vet inte ens hur jag ska förklara den på ett bra sätt. I vilket fall ska boken ska skrivas. Om det så blir imorgon eller om 30 år återstår väl att se. Men en sak är säker - jag ska skriva tills varenda litet ord är bra. Det kommer att ta tid. Lång tid. Men jag har tid. 

Jaaaaaa

Haha, jag ska städa en toalett nu. Det ska inte ni!


Så kan det gå.

Bah. Statistiken har gått nedåt och jag har gått långt till bussen idag. Min skrivförmåga står på noll. Hjälp mig. 

Busspengar har jag slösat kan man ju säga. Jag har glömt att uppdatera min bussräknare. Hela 40 kronor har jag glömt at skriva dit. 

Bussräknare: 60+40=100 kronor. 

Nej, är det som dags nu? Jag bör också kolla upp när min bussräknare startade. Hm. Jag är lat idag. Eller, jag blev lat. Jag var hypertrött idag och fick ett skattanfall bubblandes inom mig under gymintroduktionen på idrotten. Varför händer det alltid vid fel tillfällen? Mange kom på mig och sa: "Gör jag något roligt? Du skrattar som konstant." Jag svarade med skammen och tåren i ögat att jag var jättetrött och att jag kom att tänka på en sak. Vad ska man säga? Allt var bara fel, kul och jättepinsamt. Jag bet mig själv i knogen och försökte hålla mig samman men ibland brast det nästan. Åh. Jobbigt. Usch. Jag skrattar alltid vid fel tillfällen. På utvecklingssamtal, under genomgångar eller föreläsnigar, vid middagsbordet, i bussen. Ja, vid de sämsta tillfällena. Jag tycker synd om er som måste uthärda mig då. För egentligen är jag ju bara jättejättetröt och blir fnissig av ingen anledning. Suck. Men det är ju inget världsproblem precis. Bara ett problem för lilla mig. För jag skäms ju.

Vad blev det är för inlägg? Improviserade grejer. Snart ska jag till VK. Vi hörs om några timmar eller så.Uppdatering på hög nivå

Matten går segt men den går. Jag har kommit på att jag gillar matte då det går bra. Hehe. 
Alla som har Hanna Nilssons nummer kan ju slå en pling eller skriva ett sms för hon har socialabstinens.

Hejdå.

Let's start a band

Haha! Nyss kom jag inte in på bloggen, men nu funkar det ju utmärkt! Jag var lite deppo där ett tag, men nuuuu. Bra.

Mitt speed har gått ner. Visst var det väldigt kul men nu är jag lite lugnare. Ah. Jag ska berätta om gårdagen för er som nu vill läsa om det. Om det är intressant för er att läsa kan jag inte garantera, men jag vill skriva om det i alla fall. Hehe.

Jag tog bussen till Fabriksgatan. Två hållplatser efter Vasaplan, precis som Amalia sa. Där var Amalia, som jag inte träffat på jag vet inte hur länge. Hon hade växt om mig. Gah, hur kunde det ske?!? Hmm. Vi vandrade i alla fall, olika långa, mot hennes hem och väl där diskuterade vi livets stora frågor över en kopp te och två bullar. Vi kom fram till massor av smarta saker. Lagade sedan mat och tackade hemkunskaps-Eva för maten. Utan henne hade vi kanske aldrig stått där och stekt köttbullar! Vi bekandades oss med Amalias dator och såg de mest fantastiska videosar som fick köttbullarna att vända sig i magen mellan skratten. Phew. Efter det kände vi för en skrattpaus. Det kanske inte riktigt blev en paus, men vi skrev de mest fantastiska noveller. Vik-noveller. Som vik-gubbar fast man skriver. Jag tänkte publicera dem här lite då och då. Ni märker nog när det kommer, man kommer kunna skilja dem från mina vanliga inlägg, det kan jag lova. Amalia vann över mig i mario kart och sedan vandrade vi mot staden för jag skulle på dans. 

19.20, Hamnmagsinet. Kvällen till ära spelade Albin och Ernst där och jag och Amalia for dit för att lyssna. De var sjukt bra. Som vanligt. Jag glömde nästan bort att det var de som spelade, så bra var det. Vi stannade där ett tag, lyssnade på diverse band och pratade med de som var där. Mycket trevlig kväll. 

Idag är en nytto-dag. Fast så kommer det inte att bli. Jag ska försöka i alla fall. Men det är svårt när jag har en live-konsert av Porcupine Tree och blev smittad av Hannas social-abstinens. Men jag måste göra matte. Och då brukar det faktsikt gå. Jag har skärpt mig från högstadiet. Som min kära elevansvariga Åke sa, "Har du ungefär 90% koll?" Ja, vi säger väl det.

See u laterrrrEn sån dag!

Vilken dag! Jag är uppe i speed. Jag och Amalia har haft världens trevligaste dag med te, magknip av skratt, fantasktiska vik-berättelser och hamnmagasinet på kvällen. Jag känner mig för speedad för att skriva. DET är ovanligt. Jag återkommer om min fina dag imorgon.

Godnattis.

Mmmmorgon

Här står jag som vilken karaktär som helst i en amerikans långfilm och jag gör frukost samtdigt som datorn är igång. Jag steker ägg. Då måste man vänta lite innan man tar loss det från stekpannan. Nu börjar det se klart ut. Mmm, det blev ett fint ägg! Lite som såna här som såna i teckande filmer. Alldeles runda med en fin, rund gula i mitten. 

Snart ska jag till Amaliaaa. 

Ha det fint.

Och, tusen kramar till Amanda Burström i Skellefteå som ligger hemma och snörvlar och som inte kan komma hit. Krya på dig min vän. 

SeinfeldtJag tror inte jag behöver säga så mycket. Den här scenen heter "Man hands." Titta bara. Vart får de allt ifrån?
Don't you just love lobster? 

Sovdags. Imorgon ska jag träffa Amalia! Ih, det var ju jättelängesen jag träffade henne. Ska bli mycket trevligt att träffa henne igen!

Godnatt.Tugga snabbare

Jag är mätt. Jättejättemätt. Gah. (som Rebecka skulle ha sagt) Förresten kom hon på en sak om mig idag i matsalen. "Är det en tvångstanke? Att inte kunna äta medans du går?" Det är ju så sant! Jag måste tugga klart innan jag ska resa mig. Jag vet inte, men det känns fel att tugga och gå samtidigt om man inte har det man äter i handen. Bara gegga i munnen liksom. Mmm. Men jag trotsade det, det är ju bara en liten tvångstanke. Jag gick, tuggandes och hämtade en macka. Uhyeah. Det kändes lite konstigt. Men det gick. Gick och tuggandes. Tuggandes och gick. Ja, det funkade ju. 

Jag tror jag ska se på idol minsann. Hejdå.

Det är inte snyggt att frysa.

Kallt. Det är vad det är. Kallt. Utomhus. Kylan tränger sig igenom mina öron och dunkar i huvudet. Så kallt är det. Känn den kylan! Imorse regnade det. Jag kände bara NEJ mot att vara blöt hela dagen så jag paketerade in mig själv i regnjacka, regnbyxor och paraply. Jag blev ändå blöt. Fast inte så mycket. Det funkade väl.

Jag och Hanna L skulle in till stan sedan för inköpet av våra fantastiska biobiljetter till High school musical <3 Jag kommer att vara ett nervvrak på onsdag. Jag ska alltså gå på premiären, utklädd till Troy. Jag har 5 kompanjoner också. Så jag är inte ensam. Men ändå. Jag är livrädd för high school musical-fansen. Verkligen. De går ju dit med inställningen att detta är årets grej. Så kommer vi där. Haha. Ja, det blir mycket spännande.

På tal om spännande. Jag beskrev ju min outfit idag. Apsnygg. Hanna hade typ en liknande. Vi gick på stan, och vissa gav oss läskiga blickar. Ni vet den här: "Hej vad fula regnkläder ni har". Det var ju sant. Men ändå, vem orkar ge läskiga blickar? Detta hände flera gånger. Och inte nog med det. Två killar sa: "Uuuuh!!!", när vi gick förbi. Vi var snyggast i stan i alla fall. Så det så. Fast jämfört med Troy? Hmmm, jag vet faktiskt inte. Nu blev det ju svårt här.HAHAHA. Neeeeeeeej. Varför?

Det luktar gott i vårt hus. Mat typ. Gott.

Brusigt

Tre timmar. Så länge satt jag och kämpade med mediekunskapen i skolans bibliotek. Man fick fara hem och jobba också, men troligtvis hade det inte blivit lika mycket jobb då. Jag var inte ensam i skolan heller. Ohnej. Någa själar från AR1A var faktiskt kvar på skolan och jobbade. Grupprum blev till bastu och bibliotek blev till musik och fikaplats. Men vi pluggade. Heja oss.

Nu har jag en ny vana. Brusvana. Jag tar en brustablett varje dag. Såna här receptfria brustabletter som finns på ica typ. De som jag har är Järn och C - vitamins tablett med smak av svartvinbär. Åh. Gott. Dessutom är den rosa. Drickan alltså. Så rosa och fin och god och nyttig. Brusbrus.
 

Förresten så hade jag ju gjort bilderna lite snyggare i photoshop med färger och så men blogg.se verkar inte kunna ta emot ps-fixade bilder. Det funkade inte. Dumt. Så nu får ni dem neturala istället. Grattis.

Nu väntar mer mediekunskap och ett bad senare ikväll. Det vill säga, seeent ikväll då jag är klar med pluggadet.
Ha det fint.Massmedier

Torsdagstid. Idag ska vi plugga hårt inför mediekunskapen. Jag har inte tid för blogg nu. (!!!) Hejdå

Våfflalala

Färdigpluggat för ikväll. Sömn är det som jag behöver mest just nu. Sömn och mat. Jag är faktiskt lite hungrig efter all hårdträning och hårdpluggande och hårdtv-tittande. Åh, min snälla mor har stekt våfflor. Gott.

Förresten så är jag frälst av Amy MacDonald. Hennes ljuva toner förgyller min morgon, min dag och min kväll. Att jag inte upptäckt henne tidigare, det är ju fyskam. Men, bättre sent än aldrig som det så fint heter. 

Godnatt fina ni. Nu ska jag äta våfflor.


Run

Träningen tog hårt idag. Kondition, hoppstyrka, vanlig styrka, ännu mer kondition. Stark och snabb ska jag bli. Yeah. 

Medeikunskap nästa. Meku(l) Jättekul ju. 

Jag är tillbaka

Jag säger som Olov angående mitt glömma datorn på i dataskåpet - inlägg. Så sjukt klantigt. Faktiskt. Nu är datorn säkert hemma och ska stängas av varenda sekund den inte är i bruk. Så ska det förbli. 
 
Jag har egentligen inte tid att blogga. Men jag vill! Jag känner en bloggpress. För att jag tycker att det är så kul och för att Helena sa till mig på dansen att jag uppdaterar så ofta. Det är ju bra. Jag tyckte inte jag uppdaterade såå ofta, men nu gör jag det. Det är ju som så kul att blogga ju.

Träning snart. Åh, hoppas mina bihålor håller sig i schack idag. Jag har längtat efter att få springa och hoppa och svettas i friidrottshallen.

So long

Miljöovänligt

Gah, min dator har varit påslagen hela natten. I mitt dataskåp har den legat och varit varm och go hela natten. Okej, varm var den faktiskt inte, men den har varit påslagen i viloläge som det så fint heter. Jag skämms. Dumma mig.Ensam hemma. Snart!

Jag måste vara världens mästerkock. Det kan min bror intyga på. Med Sugarplum Fairy (DOM KOMMER TILL POPUP JU!!!) strömmandes från min gröna fina radio har jag stekt mig igenom en matlagningstimme. Idag lagade jag köttfärssås. Italiensk. Jag skippade vinet man skulle ha i, det kändes lite överkurs. Råkade också hälla i dragon istället för oregano, men det funkade visst ändå. Gotti blev det. Jag är mätt. 

Snart är jag ensam hemma. Ih. Jag älskar att vara ensam hemma. Jag hoppas att inte pappa blev jätteledsen på mig då jag i telefon fullkomligt utropade min lycka över att vara ensam hemma några timmar ikväll. Äsch, han borde förstå mig. Han var ju också ung en gång i tiden. Ensam hemma ska jag skapa. Först mattetal (suck) och sedan musik. Jag har en bra idé till mitt PA 100. Oh yeah. Planering i tid! Om jag bara kunde hitta matteboken först...gah den är typ hemma någonstans. Vet inte var...

Hanna har inga pengar kvar på sin mobil. Sämst. Jag tycker om hennes sms, även fast hon inte tror det. Vi ska fika imorgon, hon och jag. Mmmm.
Förresten är det den 14:e idag jue. Axel och jag har varit tillsammans i 7  månader. Det ni.

Matteboksletning. Nu.

Tävling

Jag ska blogga snabbare än Rebecka! Vi sitter på spanskan nu.

Filippa

Jag har en vän. Hon heter Filippa Annersten och jag har känt henne så länge som jag kan minnas. Filippa kan mig, jag kan Filippa. Jag vet hur hon är. Hon vet hur jag är. En gång fick vi höra att vi är som varandras mammor. Och det ligger faktiskt lite sanning i det. Hon är världens bästa Filippa. 


Trumpeten och jag

Jag fick skjuts ändå. Det var nog bra, för det hade just regnat ute också. Jag känner mig betydligt bättre nu än vad jag gjorde innan. Jag tror jag hade lite järnbrist. Och hjärnbrist. Nu kan jag tänka lite bättre i alla fall.

Jag har inte kunnat spela trumpet på ett tag nu, när man har ont i bihålorna är det inte det bästa och mest lockande att ta fram trumpeten. Aj. Ikväll kunde jag spela igen och spelade på min läxa. Min lärare sa att jag skulle hitta ett klipp på youtube med den här låten, för det finns många bra tolkningar och varianter av den. Sedan skulle jag välja ut det jag tyckte bäst om och insprireras av det. Låten - "My funny valentine" av Miles Davis fanns det många versioner av. Klippet här nedan var inte alls lik själva grundlåten, men ohyggligt bra. Ibland önskar jag att jag tagit mig mer tid med trumpeten. Eller, det önskar jag alltid då jag spelar för det är faktiskt sjukt kul då det låter bra. Inte likadant som mannen här i klippet nedan kanske, hehe. Men han är ju i en klass för sig. 


Bravo. Kan man lugnt säga.Bättre tider

Nu har jag ätit mat och tagit en järn + c-vitaminstablett. Det känns lite bättre i huvudet, men jag känner mig fortfarande tung i kroppen. Hurv. Snart ska jag cykla iväg till ungmötet. Jag är ganska så cykelbar ändå. Med en ipod klarar man sig ganska bra.

Ha det fint så länge.Åh

Jag orkar inte och jag förstår inte. Allt står stilla idag. Inklusive min hjärna

Minnen

Hej. Det här har börjat bli en vana. Dålig vana - bra vana? Inte vet jag. Nu undrar ni säkert vad jag talar om. Jag talar om vad jag gör just nu: Sitter inviren i mitt täcke med en kudde och en dator i knät. Och jag har just vaknat. Jag har inte ens ätit frukost än. Men jag ska, för jag är jättehungrig. 

Detta är kanske konstigt eftersom jag åt så ohyggligt mycket mat igår. Förrätt, huvudrätt, efterrätt och godis. Vi hade middagsgäster. Jag, Nora, Vilma och Julia satt och pratade om allt möljligt, och kom ihåg gamla minnen från en 40 - års fest där det förekom en humoristisk skräckupplevelse i en bastu och en lapp som var signerad Micke Leijnegard. Jag tror inte ens jag ska försöka förklara någon av dessa historier. Man måste ha varit med för att förstå hur det var. Mycket trevlig middag var det i alla fall. 

Jag behöver Filippa. Var är du när jag behöver dig? Jag är ju ledig idag. Utvecklingssamtal klockan 15. 

Bläääää jag orkar inte resa mig upp. Jag stannar nog här ett tag. 


Att vakna upp en söndagsmorgon

Morgon. Efter denna halvt sovande - halvt vaken morgon, har jag bslutat mig för att min sovrumsdörr måste tätas. Om man går i mitt rum, skakar dörren till lite, och om någon smäller igen ytterdörren på nedervåningen skakar den så mycket att jag tror golvet ska rasa igenom. Tur nog så skulle min bror och hans kompis storma huset vid sådär nio någon gång. PANG! BOOM! (dörren skakar...) HALLÅÅÅÅÅÅÅÅ!?!?!  De blev tystare fråmåt tio. Tror jag. För jag vaknade upp vid elva sen. Men dörren måste tätas. Helst nu på studs. 

Nej, om man skulle ta och äta frukost kanske. Bra idé.


Världens dag

Godkväll (g=2 p o=2 p ....) Efter min välbehövliga powernap har jag spelat alfapet ikväll mot mamma. Och vem vann? Hu? JAG! För första gången i mitt 16 åriga liv. Med hjälp av fantasktiska ord som KUDDE och FÅR lyckades jag kamma hem segern med hela 308 poäng mot 275. Nu är jag nöjd. 

Skrammlingen idag gick väl inte lika bra. Eller, ganska bra. Jag och Vilma hade det mycket trevligt, men människorna på ÖB var inte världens givmildaste människor precis. Den dominerande gruppen bland de givmilda var faktiskt männen. Kvinnorna var inte alls lika givmilda, men visst fanns det några guldstjärnor. Och några speciella...
Den konstigaste damen var ändå hon som sa: "Nej, tack. Jag har andra barn att ge till." Hon syftade alltså på sina barnbarn. En femma kunde hon väl ändå stoppat i? Men icket. Den skulle ju barnbarnen få. Vad kan man få för en femma? Ett tuggummi? Ha! Grattis barn!
Sedan hjälpte jag Vilma med afficher och vi lunchade på Wayne's. Vi la upp planer för att spela bingolotto framåt kvällen men efter min dans mådde jag inte så bra var därför tvungen att åka hem. Det var synd, bingolotto hade ju ägt.

Haha, förövrigt bildade mamma ett fint ord idag. Hon klagade så mycket på att hon hade dåliga bokstäver så som X, Q och Z. Tillslut sa hon "Ja!" och la: OCK. Jag funderade: "Ock? Du menar och?" Hehe. Så kan det gå om man är lite trött. Jag skrattade i fem minuter. Så kan det också gå om man är riktigt trött. 

Förresten, låtarna jag vaknat med på huvudet. Det kanske inte är så intressant längre? Vad vet jag? Det känns lite uttjatat redan faktiskt tycker jag, hehe. Men jag kan bara meddela att de senaste dagarna (fredag, lördag) har jag vaknat med min väckningssignal på huvudet. Oj så konstigt. Den låter: "Laaast christmas i gave you my heaart". Aw.

Bussräknare: 30+30=60 kronor.
30 kronor från tidigare resor och 30 kronor nu de senaste dagarna. Busskort? Ja, snart. Någon gång.

Have a nice evening

I wanna fly so hiiiigh ooooo ooooh

Gårdagen var disco! Linnea och jag såg idol och åt Ben and Jerry's (mmmm Bohemian Raspberry är en glass för sig, underbaaaaar!) Efter idol startade vårat andra tvåmanna disco det här året. Denna gången hemma hos mig alltså. Vi dansade och dansade, kom på de mest fantastiska dansmovsen och var väldigt inne i disco-feelingen. Ohh, det var kul! Lätt att vi gör det här en tredje gång, eller hur Linnea? Och 90-tals musik är nostalgi.

Nu ska jag snart iväg och vara snäll. Jag och Vilma ska skrammla för världens barn på ÖB. Sedan ska jag hjälpa henne att sätta upp afficher runt om i staden. Niceigt.

Ha det gottDiscofredag

Fredag! Men åhh så skööönt. Idag är det discodags igen! Linnea och jag, tvåmannadisco. Jag taggar till tusen ju.

Glamour

Ikväll har jag pimpat mina naglar:Soooovaaaa. Godnatt.

Hej 19.19

Jag är rastlös. Jag hoppar nästan uppochned i stolen och vill klia i min hals. Ahh vad det kliaaaar. Hurv.

Luft

Det ligger i luften. Något. Något ligger i luften idag som gör alla umebor till trötta, gäspande, suckande männsikor. I bilar sitterfolk och gäspade, på skolan såg alla allmänt trötta ut och folk verkar hålla sig inomhus. För mig och min klass del så hade vi redovisningar från 12.30 till 16.10 idag. Det  var intressant, men syret i klassrummet blev tillslut nästan outhärdligt. Efter vår korta paus där vid 14 någon gång så gick jag in i klassrummet igen och möttes av en spännande kvav doft. Det vill säga, jag kan inte placera vad det var för lukt. Den kändes bara...unken. Redovisningarna var i alla fall bra, så det funkade hur som helst. Men mer luft, tack!

Tre låtar har jag nu lagt upp här, alla tre har jag vaknat med på morgonen, snurrandes i huvudet. Imorse vaknade jag till ett soundtrack ur en film. Just den här melodislingan hade vi i bakgrunden på teatern igår då vi improviserade, så jag misstänker starkt att det kommer därifrån. Filmen är ju den finaste i världen. Musiken är inte så dum den heller. Enjoy.


Få tid till att andas

Stresskvinnan ringde mig idag. Hon som har hand om stressgruppen vill säga. Vi bestämde tid. Onsdag den 22 oktober klockan 16.20. Då ska hon och jag samtala om min stress i en timme. Det känns bra. Faktiskt.

Hon var precis som jag väntat mig. (jagvetattjagärfördomsfull) Vi diskuterade tider fram och tillbaka, till en tid sa hon:
"Inte ska du väl behöva vänta så länge!"
Och till en annan sa hon:
"Det blir bra, då får du lite tid till att andas också." 
Hon kommer att hela mig. Jag känner det på mig. Jag kommer att bli så fridfull. När väl stressgruppen kommer igång kommer vi inleda varje gång med fika och avslappning. Ni hör ju.

Nu ska jag stressa sönder. Några sista gånger då. Sen är det över, kapoff. Redovisning imorgon, rädda mig. 
Jag vill ha min stressgrupp NU.


Idag är jag hungrig och trött

Hemma. Jag åt just en banan för jag hade så förbaskat ont i magen. Hjälper banan mot magknip? Vem vet. Det slutade göra ont i alla fall. Kanske hette magknipen MAT. Klockan är ändå halv fem. Ja, det måste varit matbrist. Vad heter det? Jag var hungrig. Så heter det visst på svenskan. Svenskan är på topp idag. Den är med. Nu ska jag sluta om detta.

Dagens teaterlektion var mycket lärorik. Särskilt uppvärmingsövningen. Vi var tre personer. Varje person bestämmer sig för tre repliker var. 
Person 1 kanske säger: 
"Jag gillar apor."
Person 2: - Solen är rund.
Person 3: - Mitt hår har så fin volym idag.
Person 1: - Idag är jag glad.
Person 2....osv. Tills alla personer har tre repliker var. Då börjar det om: 
P1 -  Jag gillar apor
P2 -  Solen är rund
P3 -  Mitt hår har så fin volym idag
P1 -  Idag är jag glad
....osv. 
Detta ska man sedan göra till ett skådespel där man bara får använda sig de tre repliker man har och i den ordning man ska säga dem. Person 1 får alltså bara säga "Jag gillar apor", "Idag är jag glad" och en till replik som den har kommit på. Uppgiften blir då till att försöka känna in och skapa stämningar samtidigt som man ska aggera med sina repliker.Oj, detta blev bara förvirrande. Hoppas ni förstod något av det jag skrev. Egentligen så ville jag bara säga att det var roligt och lärorikt.

Jag får inte träna. Dumma förkylning. Men jag ska till friidrotten ändå för att supporta lite. Kratta sand och så. Heja.
Därför måste jag äta nu. Jag är hungig igen.


Hej onsdag

God lunch. God förmiddag. Goddag. Vad det nu heter, HEJ i alla fall. Idag pallrade jag mig iväg till skolan och min spanska på morgonen. Jag höll på att svettas ihjäl i min tröja. Imorse var jag smart nog och tog på mig en stickad tröja som går upp i halsen och som kliar och sticks. Jag tänkte att: Jag överlever nog. Men, nej. Den blev för jobbig. Nu sitter jag i mjukisbyxor och Emil-skjorta som Hanna kallar den. En vanlig skjorta som är randig det vill säga. Sedan får jag väl ta på mig något bekvämare till eftermiddagen, för jag får typ panik av den där tröjan. Hemskt men sant, för jag tycker att den är snygg. På vinter går det lättare att ha den för då fryser jag så mycket att jag bara måste ha en stickad tröja. Tagga vinter!

Låten låten låten som snurrar i mitt huvud...imorse vaknade jag upp med denna ljuva låt:


Mmm, det kändes bra. 

Lunch.


Just nu

Jag åt just terminens första mandarin och lyssnar på Amy Winehouse. Mmm

Hur man får tiden att gå

17.12. Jag försöker tänka igenom vad jag har gjort idag och vad jag har kvar. Gå en promenad till exempel. Jag tror jag behöver det. Då kan jag testa min förkylning lite och se om mina kurer har gett resultatat för att gå utanför dörren. Ja, det blir bra. Det var längesedan jag var ute och promenerade också. Det som är så mysigt. 
 

This is the day

Godmorgon på er.

Sjukdag 2. Jag känner mig betydligt bättre igår och ska ta hand om mig själv jättebra idag så jag tar mig till skolan imorgon. Det är planen. Igår sköljde jag igenom näsan två gånger med min äckliga nässköljare, sprayade i näsan två gånger med min überstarka kortisonnässpray och tog ett långt varmt bad. Det gav effekt ju. Samma procedurer idag så ska det nog ordna sig. Och så en alvedon.

Just det, låten. Imorse vaknade jag med samma låt som jag haft på huvudet igårkväll. Den här låten är jättebra, jag ..tog ner (hosthejjehehj) den här skivan igår som har samma namn som låten. Lyssna och njut.Ha en underbar tisdag.

Djupa tankar

Säg mig, varför är det så gott att äta mat i djupa tallrikar? Pasta med köttbullar i djuptallrik är tio gånger godare än att äta det på vanlig tallrik ju. Det kanske blandas bättre, är lättare att komma åt? Man bara sticker ner gaffel, och vips så har man mat på gaffeln istället för att riskera att gaffeln sticks rakt ner i porslinet då man ska pricka av en makaron. Kan det vara så? Kanske. Gott är det i alla fall. Gott med djuptallrik.

Måndagssjuk

Sjuk. Japp. Förkylningen gick till attack och nu sitter det återigen en råtta av snor i mitt huvud. Hurv. Därför är jag hemma från skolan idag. Jag kollade på schemat och konstaterade att en dag med både dans och idrott kanske inte riktigt är rätt dag att dyka upp i skolan om man inte mår så bra. Jag tror inte ens jag hade pallat de andra lektionerna. Nej, idag ska jag ta hand om mig själv så jag blir frisk. Det är jobbigt att missa dagar i skolan just nu för vi håller på med ett projekt i grupper och det ska redovisas på Torsdag. Alltså måste vi typ vara klara med allt imorgon och jag är inte ens säker på om jag kan gå till skolan då heller. Jag får jobba hemma och önska mina Catalina-kompanjoner lycka till.

Jag har kommit på en sak. Jag vaknar alltid med en låt på huvudet. Alltid. Och låtarna byts sedan ut ungefär var fjärde timme. Läskigt. Därför hade jag tänkt göra ännu ett experiment (jag har ju bussräknaren också ju), att under denna vecka lägga ut alla låtar jag får på huvudet här. Kanske de har ett samband? Kanske det bara är låtar som jag tycker illa om? Dagens låt är en välkänd fin låt. Den är bara väldigt kraftig, hög och skrikig och det kändes inte så bra att vakna med den. Men den är fin. Visst är den det. Tyvärr ger den mig huvudvärk idag. Men den lär väl vara borta om fyra timmar?Och, just det! Jag åkte buss förra Måndagen. Linje 1.
Bussräknare: 10+10+10=30 kronor.

Jag tycker att jag har klarat mig bra utan busskort hittills. 

Nu ska jag gå ner och äta frukost och läsa tidningen. 
Hejdå.Nu är det kväll.

Jag ska sova. Nu. En förkylning är sakta påväg och jag vill motverka den.
Godnatt fina människor

Farfalle och pesto

Åh. Hemma.

Jag har alltså hållit hus på ett läger i Munkviken hela helgen, om ni missade det. Trevligt har jag haft det. Ohja. Men just nu orkar jag knappt sitta ner på en stol. DEN trötthetsnivån snackar vi alltsåååå. Min farfalle pasta kokas just nu. Rosettpasta, ni vet. Vad heter det? Fjärlispasta. Just ja. Pesto på det och en film så kanske jag kan återhämta mig lite. Jag återkommer. Igen.

P3

Fredagsmorgonen. Med träningsvärk och liner som inte kliar sitter jag och min Catalina-grupp i vårat grupprum och arbetar. Arbetar ehm gör jag nu..men jag kände att jag borde skriva en liten hälsning.

Idag ska jag till Munkviken på läger med Mariakyrkan. Hela helgen ska jag vara där. Det känns som att jag behöver det. Kanske jag börjar skriva bättre blogginlägg då också? Får inspritation eller något för att jag är utan bloggen ett tag.

Jag saknar min radio. Min P3 period. Då väckte Olle Garp och Martina Thun mig med sina varma röster, Säkert! sjöng för mig, och Pang Prego fick mig att skratta alldeles för mycket. Jag kanske borde börja lyssna mer igen, anledningen till att jag lyssnade mindre och mindre var för att jag blev lite less på P3. Men nu kanske det är dags.Jag återkommer. Var så säkra.

Ge mig skrivarsjukan

Mina glasögon var borta där ett tag. Nu är de återfunna. Skönt. Mina linser har varit som två torra klumpar nästan, de har inte varit sköna att ha på sig idag. Men nu, glasögon. Underbart.

Jag läste just i vår Massmedie-bok. Vi har läxa att läsa x antal sidor och jag har gjort detta nu. För varje ord jag läser hör jag nästan vår svensk med lite norsk brytnings-lärare i huvudet. Huur håååan uwltaaalar ordän. Det gick inte att skriva hur hans dialket låter, attans. I alla fall är det jobbigt. Väldigt jobbigt. Men ibland så kan jag läsa normalt utan att haka upp mig på huururue han utttalaaaar ordeeen. Tjoho.

Det känns som om jag har tappat gnistan! Blogggnistan! Eller jag vet inte. Jag känner i alla fall att jag skriver ungefär lika mellanlånga inlägg varje gång som blir jahahaha. Det kanske var bättre förr? Men hur gjorde jag då? Hm..tänk Klara, tänk. Hjälp mig.
Klar

Nu är det köpt. Nyttosakerna. Stumpbyxor, 7-ämnesblock och hudkräm. Härligt. Påväg hem fick jag hets och ville organisera hela mitt liv bara för att jag kände mig så duktig efter alla mina inköp. Jag brukar aldrig köpa skrivhäften med flikar och sådant organiserat. Så då kände jag: Varför inte? Ska jag ta tag i det hela och skriva över alla mina anteckningar i det nya blocket? Överabitiöst. Jag tror jag struntar i det och bara börjar använda blocket från scratch imorgon. Det får bli bra.

För övrigt så vaknade jag idag med den fulaste och konstigaste frisyr jag sett. Jag stod och skrattade åt mig själv. Hahahaha. Sen tog jag ett kort också för att visa er hur fantastiskt roligt det var. Vi får se om jag lägger ut det. Kanskeee.

Jag är ensam hemma! Party. Då ska jag leva om lite.

We're aaaall in this togetheeer

Torsdagstid. Idag innebär det projektet vi håller på med: "Sanning eller konsekvens". Jag ska jobba hårt idag. Heja.

Jag och Hanna Liljis har en underbar plan. Idag släppt biljetterna till High School Musical 3. OMG SÅ NICE. Vi ska klä ut oss till dem. Yes. Troy, Gabriella, Taylor och alla huvudkaraktärer. Inte på egen hand då. Nej, vi har hjälp av människor som förstår denna fina idé. Bijletterna ska vi beställa i kväll. Jag är råtaggad. Det kommer att äga. Jag ska vara snyggasnyggsnygg Troy. Svettband och basketkläder. <3 Premiären är den 22 oktober. Be there om ni vill se något helfestligt.

Nu=jobba.


Hej kväll jag vill skriva

Godafton. Jag hade en lång fundersam stund "Ska jag sätta på datorn eller inte?" Men, som ni ser, är jag här. Här för er. Jag kände mig lite bloggig, jag behöver skriva lite. Igår gick jag och la mig tidigt, somnade vid tio. STOPP. Inte sömn. Inte här. Den här bloggen ska inte handla om sömn och väder. Punkt.

Istället börjar jag om. Jag sitter här i mitt lilla rum och lyssnar på regnet. Regn regn. Mitt ansikte känns torrt. Jag har börjar med en ny metod: Babyolja metoden. Ni vet hur babyolja ser ut. Eller, det finns flera varianter. Den här har en blå kork längt upp med ett hjärta på, och på själva falskan står det Babyolja och så är det en nallebjörn med ett hjärta på. Aw. Babyolja kan man till exempel hälla lite av i badkar då de små ska bada för att huden inte ska bli för torr, eller bara som en vanlig salva. När mitt ansikte torkar ut helt, brukar jag ta lite av denna olja i ansiktet. Det är underbart. Och man ser jätteful ut. Men när oljan går in i ansiktet och huden känns lenare än förut. Min ansiktshud har börjat torka ur och då jag duschat känns det extremtorrt. Därför är denna metod mycket bra. Dock vet jag inte hur förebyggande oljan är mot finnar, men man kan inte få allt på en gång. Denna tar jag bara på kvällen dessutom.

Imorgon ska jag göra en nytto-runda på stan. Strumpbyxor, anteckningsblock, lämna igen cd-skivor på biblioteket, köpa popup biljett, osv osv. Djesss.

Natti Natti
Raindrops keep falling on my head...

Och så kom regnet. Det soliga, kalla, blåsiga väder vi har haft är nu borta. Vinden är kvar men nu regnar det också rejält. Att cykla hem från skolan idag var som att stå i en dusch med ganska hög frekvens. Pschhh, jag blev blöt. Sista sträckan hem orkade jag inte undvika vattenpölarna för mina skor var ändå genomblöta. Hurv. Men regn är ändå lite mysigt om man är förberedd. Så, om det regnar imorgon: Regnjacka, regnbyxor, paraply, vattentäta skor. Mm. Då ska jag mys-cykla i regnet och stoppa min ipod i fickan efter jag tryckt på play och valt någon fin låt. 

Jag tränade nyss. Jag är trött. Jag har nästan inga läxor idag heller. Jag ska duscha nu.

Ha en finfin kväll.

RSS 2.0