Trogen

Buhu. Jag har tappat läsare. Vart har ni tagit vägen? Men för er trogna läsare som är kvar ska jag vara en trogen bloggare mot er. Ja, det ska jag.

Ja, se tisdag!

Vad är det för fel på mig? Jag är ju så glad. Glad glad glad. Varje dag. Eller jag har lyckorus lite då och då. Jag antar att jag bara ska vara glad åt det också. Jaaaa. Idag slutade vi 11.30! Chilligt. Jag spenderade eftermiddagen med min bästaste finaste Axel här hemma.

JAG HAR INGA LÄXOR IKVÄLL! Första kvällen på lääänge. Åh. Nu kom min farmor och farfar hit från Skellefteå. Trevligt!

Ciaooo


Mitt rum mitt P3

Klar(a)! Hehe. Till P3 har jag dansat runt (med influenser från mitt och Linneas disco kanske?) i mitt rum och plockat upp saker, damsugit och dammtorkat. Phew. Mitt P3 måste vara världens sämsta radioprogram. Men musiken var sväning. Nästan allt som är upptempo är trevligt på kvällen då man ska städa. Så nu Linnea, NU kan vi ha disco här också!

Nu ser mitt rum såhär fint ut:
Tadam. Feel the disco floor.

Jag har ont i benen för att jag är så trött i dom Bah. Det känns typ litelite som växtvärk. Tänk om det skulle vara det? Jag vill bli lång.

Godnattis.

Effektivitet

Matten är avklarad. Nu ska jag städa mitt rum. Effektivitet på hög nivå.

Såhär ser mitt rum ut  just nu:
  

Städa. Nu.


Mmmmm let me talk to 'em

Hemma. Som vanligt var på VK-möte och då jag cyklade fick jag en uppenbarelse. I mitt förra inlägg prisar jag snön som om det vore det bästa på våran jord, men...när snön kommer, åker cykeln in i garaget! Det här är en tanke som gör mig ledsen för till vintern kommer jag inte att få cykla mer. I dagens läge är jag cykelberoende. Nu på senare tid ser jag inga gränser på hur långa stäckor jag kan cykla. Jag säger nej till skjuts. Jag och min cykel och min ipod har det ju så bra. Visst har det funnits stunder då jag velat slänga den i marken av utmattning men övning ger färdighet. Cykeln är ett fantastikst färdmedel. Ja, det finns vinterdäck och så, men så långt tror jag inte att jag ska gå. För jag gillar ju att åka buss också. Busskort. Jag ska skaffa ett busskort till vintern. Min bussräknare har inte höjts än. Ska jag strunta i att köpa ett busskort? Vem vet.

Jag gjorde nyss ett test på Facebook (som förövrigt är sjukt tråkigt): "What 2008 song are you"? Frågorna var fantastikt genomtänka och fina. Jag fick mitt svar: Low - Flo Rida. Då blev jag deppig. Är jag verkligen den här låten för er?

Hey, shawty what I gotta do to get you home
My jeans filled with gwap and they're ready for showing
Cadillacs laid back for the sexy grown
Patron on the rocks that'll make you moan
One stack (come on), two stacks (come on), three stacks (come on)
Now that's three grand
What you think I'm playing baby girl I'm the man
I'll bend the rubber bands
That's when I threw her legs on my shoulders
I knew it was over
That heny and Cola got me like a soldier
She ready for Rover, I couldn't control her
So lucky, oh me, I was just like clover
Shawty was hot like a toaster
Sorry but I had to fold her
Like a pornography poster
She showed her

Flo Ridas texter=jag <3<3


Precis så du hör

Den här låten är bland de vackraste jag vet.
Jag ryser. Jag längtar till vintern också. Snö. Snö är så vackert. Nog för att hösten är världens finaste och mysigaste årstid är ändå vintern vacker. Det är snöns förtjänst. Snösnösnö fina snö.


Absolutismen

Historian är färdigpluggad. Nu väntar bara provet imorgon. Jag känner mig lite lättad över att plugget är över, men provet fasar jag mig också över. Det gäller bara att komma ihåg alla hövdingar och kapital och citrusfrukter och vin och vete och korn och jordbrukssamhälle. Men, det ordnar sig nog. Mamma ritade och förklarade för mig, hon är duktig på att förklara saker. Helt plöstsligt förstod jag ju allt. Tack mamma.

En ny underbar vecka väntar, som det heter på mitt och Rebeckas fina språk. Där är det fantastiska fredag och underbara onsdag som gäller. Det blir som trevligare så.

Godnatt

U bet

Godmorgon.

Jag har nyss vaknat och konstaterat att det har blivit väldigt kallt i mitt rum. Elementet är uppvridet och ger ifrån hög värme och jag kunde sova i en pyjamas som är jättevarm utan att bli sömnlös av värmeslag. Jag har haft en natt då jag har sovit tungt. Somnade snabbt och vaknade och kände mig utvilad. Det var längesedan. Nu känner jag att min blogg helt plötsligt blev anpassad för 60+, snart kommer jag säkert börja skriva om vädret och broderier också. Nej, jag slutar att skriva om sömn här.

Igår var jag och hälsade på Axel i Holmsund. Jag fick äntligen lära mig att spela poker! Men...jag vann inte en enda gång. Suck. Axel hade bättre pokerface och betade så jag inte vågade spela mer. Några gånger lyckades jag kamma hem en del, men det var ytterst sällan. Men, nu vet jag hur man spelar poker i alla fall! Det är ju något jag velat lära mig väldigt länge minsann.

Nä, nu ska jag äta frukost snart. Om en stund. Det var ju som så bekvämt här.


Höfthöfthöft

Allt detta pluggande alltså. Jag har sträckt mig i höften på något konstigt sätt också. Misstänker friidrotten i onsdags. Aj. Nu har jag i alla fall tagit en alvedon och försökt att stretcha. Men hur stetchar man en höftmuskel? Jag lyckades sådär. Hm. Det är då en konstig muskel. För det gör bara ont i höger höft också.

Fredag!

Fredagen är här - igen. Veckorna går snabbare än någonsin och skolan har aldrig varit såhär rolig. Minsann.

Idag var det skolfoto. Det ser man på mig eftersom mitt ansikte är lite smutsigt och rött om kinderna, plus att mitt hår har en egen liten dag idag, Hu, tänker ni kanske? Ska man inte piffa till sig lite extra då det är skolfoto? Nej, säger jag. För vi var Vildmän. Vildkvinnor för de som vill det. Jag har haft pinnar och löv i mitt hår som fick sig en rejäl omgång. Tuppering på hög nivå, det såg ut som att jag hade varit med om någon liten kemisk explotion, typ som dynamit-Harry i Jönssonligan då han har långt hår. Pfoff. Jag tänker inte avslöja mer kring vårat foto, det får bli en hemlis. Hihi. Men kul var det i alla fall.

Jag och Alma festade fredagen med körsbär. De var goda. Jag kände att jag var väldigt trött då vi började prata om att torka körsbär och jag sa: "Men! Haha, tänk torkad banan!" Alma: "Men det finns ju redan?" Bananchips även kallat. Fniss fniss, vi skrattade ganska jättemycket. Efter det hade vi ett samtal en bit från Almas hus på cirka...45 minuter kanske? Ingen av oss var särskilt taggade på att fara hem och plugga inför historieprovet, så vi pratade och pratade och pratade tills klockan blev mycket. Men det var trevligt.

Nu sitter jag vid mitt skrivbord. Det var längesedan. Jag känner att min nacke börjar säga nej mot att jag sitter med datorn i knät. Aj säger den också. Stackars Nacke. Stackars mig.

Skrivaskrivaskrivaaaa. Hejs

Dagens händelse 2 - Ola x2

Japp, det hände ju en till spännande sak idag. Den här är lite coolare, hihi.

Händelse 2: Ola x2
Den här historien kräver lite bakgrundhistoria. Klockan 15.30 får jag ett sms av Vilma som säger att Ola Lindholm är på bokmässan. Ni vet han som var programledare för Myror i brallan och Wild Kids? Här är mannen jag talar om:
  

Nu är han i alla fall chefredaktör över KP och befann sig klockan 15.30 i Göteborg på bokmässan, ätandes. Där var även Vilma! Hett skvaller, som hon uttryckte det, eftersom hon och jag har drivit endel med honom och hans dialekt + imiterat honom då vi gjorde egna parodier på tv-program då vi var mindre. Han är allmänt förknippad bland oss med "det stora ÄVENtyret", som han sade det så fint i Wild Kids, på grund av sin dialekt. Hon hade alltså sett honom där, och kunde också meddela att han var snyggare i verkligheten. Minsann. Senare, klockan 18.05, befann jag mig på Mannes föreläsning som höll till på Hamnmagasinet. Den var väldigt bra förövrigt, och tiden gick fort. Då den var slut kommer det upp en man på scenen. Klockan är ca. 19.00. Mannen bär en röd funktionärströja (det var alltså "Kärelk och respekt"-kväll på Hamnis) och ropar:
"Neeeej, sitt kvar allesammans! Nu är ju Olaaaa här!"
Jag blev stum. Tittade mot scenen. Japp. Mycket riktigt. Där stod Ola Lindholm. Jag kände hur skratten inom mig måste ut, chocken, vad det nu var, jag måste ut ur lokalen NU och ringa Vilma. Sagt och gjort, jag ringde Vilma. Först svarade hon inte, men sedan ringde hon upp mig. Hon blev liksom jag, chockad. Sa "Neeeeej, är det sant?" Vi skrattade, och kontaterade att ja, det var sant. Otroligt. På tre och en halv timme hade han alltså tagit sig från Göteborg till Umeå. Fett coolt.

Vilken dag alltså. Nu kommer det inga fler händelser, men vem vet, jag kanske träffar på kungen imorgon eller hittar en tusenlapp på gatan? Allt verkar ju vara möjligt.

Nu måste jag sova på saken. Godnatt.

Dagens händelse 1 - Cykelraset

Hör på. För sådant här händer inte varje dag.

Händelse 1: Cykelraset.
Oj, rubriken blev nästan likt som något liknande "GOLVRASET". Men det här är en helt annan grej. Jag hade just varit på Hamnmagasinet för att intervjua en viss Manne till VK ung. (Läs i tidinignen på Tisdag!) Efter det så drog jag mig mot staden för att inskaffa mat och mobilpengar, parkerade cykeln (åhnej, olyckan kommer inte än) och jag gick glad mot Swedbank för att ta ut pengar <3 25:e idag = PENGAR. Sedan köpte jag ett 200 kronors halebop kontantkort och ringde Petra, eftersom jag mot kvällen skulle till Hamnis för att höra Manne föreläsa, och så skulle även hon. Petra svarade inte "Just nu kan du inte nå det önskade numret, var vänlig försök igen om en liten stund...." , så jag började istället dra mig mot Sandy's där jag köpte en vegetatsik macka med grekisk stil. Så fint hette den, jag lovar. Jag ringde min moster och frågade om jag fick komma förbi en stund för att sällskapa dem och äta min macka där. Det gick fint, och jag gick mot min cykel som stod parkerad en bit bort. Jag låste upp cykeln, drog upp fotstödet, drog cykeln bakåt mot mig, och PANG. Cykeln bredvid ramlar mot den andra cykeln och det hela blir en domino-effekt som tack och lov bara tog två cykeloffer. Cykel nummer två däremot hade fått en rejäl smäll och plingklockan hade farit i marken. Trasig. Jag suckade, och började ta upp cyklarna. Försökte febrilt laga plingklockan, svor lite, gav upp, och la den i cykelkorgen. Sedan cyklade jag iväg. En bit på vägen fick jag en uppenbarelse. Tänk hur denna stackars cykelägare kommer att reagera på detta? Cykeln står upp, och plingklockan ligger där av bitar i cykelkorgen.
"Varför har någon förstört min plingklocka?" , kommer de fråga sig och jag kommer att få dagens usch eller liknande. DU HEMSKA MÄNNISKA SOM FÖRSTÖRDE MIN PLNIGKLOCKA I TORSDAGS KVÄLL. Nej. Så skulle det inte bli. Jag tittade alltså snabbt i min egna cykelkorg och fann där ett anteckningsblock och en penna. Jag skrev:
När jag skulle ta ut min cykel så råkade jag välta cykeln som stod bredvid som i sin tur välte eran cykel. Plingklockan tog skada och jag försökte laga den men lyckades inte. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, hoppas den går att laga.

Detta brev cyklade jag tillbaks med och la i cykelkorgen bredvid plingklockan. Med en varm känsla i bröstet cyklade jag mot min moster och tänkte att dagens misstag alltså blev dagens goda gärning.

Snart kommer händelse 2. Jag har valt att kalla den för "Dagens Ola x2." Men den skriver jag senare. Så ni får hålla er till tåls! Hehe.


Kaffeköpp

Nu har vi ett projektarbete, det som vi ska hålla på med under en låååång period. Och idag börjar det. Spännande. Projeketet kallas "Sanning eller konekvens" och handlar om källkritik. Våran hemsida som vi skulle granska funkar inte. Nu får vi hjälp. Vi är förövrigt grup 7. Status. Fast jag ska tydligen vara hos B:arna enligt vissa. Hrm.

Lärarna kommer in med kaffekoppar och doften sprider sig över rummet. Åh. 6 kronor för en kopp kaffe är nästan för dyrt. Vår samhällskunskapslärare stannade nyss och berättade om händelsen vi ska forska kring. Helt plötsligt blev allt intressant. Han måste vara världens bästa lärare.


Stressat

Jag kommer verkligen att behöva den där stressgruppen. Den kanske jag inte ens har berättat om? Det är i alla fall en grupp för tjejer i åk 1 och 2 som känner sig stressade på olika sätt. Jag själv reagerade lite på att det endast var för tjejer och heller inte för tjejer eller killar i åk 3, borde inte de vara som mest stressade? PA 100? Eller är det för att de nästan är myndiga och borde ha bättre kontroll, kan söka egna stressgrupper för vuxna? Jag får väl fråga hon som håller i det hela. Hon ska ringa mig och alla som är med för att boka tid för intrevju. I en timme ska hon ta reda på allt om min stress och berätta om gruppen. Det kommer att bli bra. Sådana kurser bruakr i vanliga fall kosta hiskeligt mycket pengar, plus att det stod i DN om att stressade tjejer borde ta tag i stressen innan man blir vuxen, så man har lärt sig att hantera stress för resten av livet. Nu får jag alltså en kurs gratis.

För att jag inte ska stessa mer än vad jag behöver så måste jag sluta skriva här. Mat, cykla och träna, hem, plugga, äta, sova. Allt detta ska ske under tidspress. Laga mat i tid, hinna till friidrotten i tid, skynda sig hem för att hinna skriva klart spanskan som ska vara innlämnad senast 24.00, och göra den snabbt också så att inte min sömn tar jättestor skada och gör mig ännu mer stressad. Ni ser, jag kan prata hur länge som helst om stress. Jag återkommer.

Ta det lugnt.

Jag väntar

11.20. Och jag sitter hemma i mitt kök, väntades på tiden. Och teater, och att jag ska göra mer spanska, väntandes på allt. Vår samhällskunskap blev inställd och som tidigare har vi alltid håltimme på Onsdagar efter spanskan. Idag blev denna håltimme alltså fyra timmar lång. Nu ska jag sluta vänta. Väntandet gör mig bara otålig.

Dagens bussresa: Linje 1: 10 kronor.
Räkanre: 10+10=20 kronor.

Notis: Jag hade bråttom imorse och fick skjuts. Därför var jag tvungen att ta busen hem. Jag är inte lat. Trodde ni det va? Nej.


Maaaat.


Det är sant.Tack för att jag kunde bli en aning seriös idag tillslut. För oj så rolig jag har varit idag, men nu är mitt hyperaktiva över för ikväll. Nu ska jag sova minsann. Vi ses imorgon.

Natti Natti. Sov sött.

La differencia

Jag håller på med min spanska. Fortfarnade, jaaaaaaaaa. Antingen så hör jag väldigt illa eller så hör jag bara det jag vill höra, men på inspelningen säger vår kära chilienare "caca". Bajs alltså. Hihihihihihihi
"La differenica de caca es todo parejo entre la persona."
"Skillnaden på bajset är i varje fall jämt jämte mot personen."
Eh...nej. Jag tror inte ens den spanska meningen är korrekt. Eller svenska. Eller ordet "caca". Han måste ha sagt något annat. Mitt spanska ordföråd suger. Och jag behöver rensa öronen. Men jag fick mig ett ytterst kort skratt i alla fall. Hihihihihihihihi......back to work.

Matlagnings(tis)dag

Just nu så lagar jag mat. Chili Corn Carne. Vi har matlagnigsdagar här nu, jag och min bror lagar mat en gång i veckan. Min dag är Tisdagar. Så nu kommer ni kanske att få höra endel om mina fantastiska måltider som jag lagar. Minsann. Nu ska jag återgå till CCC. Wohh, orkade inte skriva hela.

BYE

Toppen

Jag är på jättebra humör idag! Även fast jag hade en hektisk morgon piggade Rebecka upp mig då vi busade med Gonzales intrevju på spanskan. Hon kom på den fantastiska idén att remixa intrevjuen med känslosamma låtar. Jag längtar till Gimme more-remixen. Åh. Vakna till den liksom. Då kommer jag vara glad varje dag. Gimme Gimme besos gimme amigos gimme gimme DORMIR DORMIR

Busskorten var bättre förr.

Nu sitter jag vid stordataN minsann. Det är typ underbart faktiskt. Trots tangenterna. Skärmen är finare, och så är det ju en mac. Åh mac.

Nu kommer en snygg övergång...hehe.

Mac(!)korna på Ung-mötet idag var ju rena himmelriket. Idag var det grova baguetter med smör, ost, skinka, gurka och tomat. Mumsigt. Jag åt två stycken och är nu lite för mätt för att äta den middag som finns här hemma. Jag avvaktar lite, för jag såg att det var lax. Mmm, och jag gillar lax. 

Jag kom på en sak. Så sjukt mycket pengar jag måste slösa på att åka buss!
Fakta: Jag har inget busskort.
Varför? För att jag tycker att de nya busskorten är allmänt jobbiga och att det var bättre förr.
Visst, de är hi-tech och så, men man måste ju kolla på skärmen ifall man ska se hur många resor man har kvar! Och vem minns sådant tills nästa gång man ska åka buss? Ingen! Okej, inte jag i alla fall. Därför hade jag tänkt göra ett litet experiment. Jag ska härmed skriva en liten anteckning här i bloggen varje gång jag åker buss, och därmed se ungefär hur mycket jag slösar per månad och om jag borde ta mig i kragen och ladda mitt kort som jag har (jag har faktiskt ett sådant där nytt kort ju...) Hur roligt det här blir för er att läsa, vet jag inte. Men bloggen är det ställe där jag skriver mest och varje dag så om jag ska skriva ner det någonstans så får det bli här. Dessutom kan det ju vara trevligt för er också att skratta åt mig och mina bortslösade pengar! Se vad jag bjuder på mig själv! Men det var bättre förr. Det var det.

Dagens bussresa: Linje 1: 10:-

Sådär. Då var räknaren igång. Wish me good luck.
Nu ska jag nog ta och trycka i mig den där laxen. Åh vad det lät lockande.


Hej och hejdå

Här är det snabba ryck. Först minitärhinderbana på idrotten, hem, äta, duscha, och nu cykla till Västerslätt. Phew.

See yah

Han gör min dag


Godnatt.


Hänt

Historian går, men den går långsamt. Väääldigt långsamt. Men den går. Nu är det snart dags för Medeltiden. YESSSS.

Jag känner mig kramig idag. Jag tycker att Tingeling (Thingvellir) repar för länge och för ofta, jag hann inte träffa Axel alls idag. Men de är  duktiga pojkar, som orkar repa så länge. De har ju spelat in ett album för tusan, så jag förstår ändå deras tänk kring rep. Men ändåååå. De repar läääänge. Jag får göra som han sa, krama mina läxor. Fast det känns inte särskilt lockande att krama min dator. Även fast den är så fin <3 Aja. Jag får krama mig själv. Eller min dator. Hm.

Medeltiden nu. Jag är hungrig.Jättejobbigt

Hej. Jag har jättemycket historia att göra och det är jättetråkigt. Jag åt frukost jättsnabbt och har jättefult hår idag. Jag återkommer jättemycket sen.

Hejdå.

1,2,3,4!

Gårdagen var förträffligt trevlig. Inte nog med att det var Fredag, det var en mycket bra sådan också. Vårat secenografi/mask-paket var inställt, så jag och Hannacool cykelskjutsade hem till mig och lunchade till Amelie från Montmarte. På vägen tillbaka hade vi varsin cykel, så det gick lite snabbare. Väl framme visade det sig att vår mediekunskaps-Terje inte var där och vi slutade alltså 12.30! Mmm. Stackars de som hade tyska och franska. Jag skulle vänta på pojken Axel som slutade vid fyra. Därför satt jag, Hannacool, och Hanna2 uppe i Midgårdskorridorer och skapade konst utan dess like. Hanna2 ritade mig i paint. Den var fin. Tillslut beslutade jag mig för att avlägga en visit hos mina morfäräldrar, där jag fick mackor och sov i en timme. Åh, det var underbart.

Sedan raskt iväg till staden, där jag fikade med Axel på Mekka. Det var mysigt. Jag åt något slags wienerbröd format som en 8 som kassören så duktigt påpekade, och han åt en bakelse inehållande lots of lots of grädde och mandariner. Den såg väldigt god ut, men den hade nog varit en laktosbomb för min stackars mage.

21.15: DISCO! Det planerade tvåmannadiscot med Linnea startade efter 21-tiden hemma hos Linnea. Hennes rum var det perfekta dansgolvet och vi dansade loss som bara den. Tänk Aqua, Arash, Tom Jones, Sanna Nielsens känsloladdade "Empty Room" och lite Coldplay á la techno på det. Kamerablixten fångade de bästa movesen, helt klart.
Linneas omtalade svartvitahus-tapet levde upp till alal förväntningar också, den är ju så fiiiin! Jag vill också ha en sådan tapet på mitt rum!!! Men alltså, tvåmannadisco, verkligen att rekomendera. Men, då måste man ha lite 90-tals musik och inlevelse i dansrörelserna för att det ska bli så bra som vårat disco.

01...nånting släckte jag lampan. Lördag, idag är det Lördag. Jag har plockat ur diskmaskinen och sorterat äpplen. Nu väntar mitt rum på en uppfräschning. (Fräsch är ett fult ord för det mesta) Sedan dans och ännu mer dans på 50-års festen jag ska på ikväll! Party!

CIAO


Around the world (lalalalala)

Lalalalala - hittade min gamla Absolute music skiva som går på högvarav just nu. Jag har en liten förfest här kan man säga, för snart ska jag till Linnea och ha tvåmannadisco. Taggat till tusen!

Vi hörzz


Trevliga Torsdag

Jag har besöksrekord idag! Hihi. Sådant gör mig mycket glad, och därför offrar jag lite av min dyrbara historietid till att skriva till er 26 människor som läser detta. Spännande, jag har ingen aning om vilka alla är. Exciting.

Petra ringde mig från Coldplay konserten. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag smälte ju nästan. Det var så fint. Åh.

Idag tränade vi hårt på friidrotten. Hoppstyrka, vanlig styrka, kondition, häckövningar osv osv. Plus cykel dit (Gamlia) och hem (villnivetavarjagbor?!?!?!?)  Jag ska bli starkast och snabbast i världen.

Och så har ju jag och Alma fyndat på Emmaus idag. Alma fyndade en snygg+mysig tröja i blått, och ett skärp till. Jag fyndade ett vitt linne och en gul kofta. Allt till ett snyggt pris också såklart. Nice!

Hehe, här skriver vi korta stycken. Känner mig bara väldigt upprymd idag och vill skriva om mycket. Imrorgon ska jag fika med Axel på stan och ha party hos Linnea på kvällen. Det blir mycket trevligt.

Godnattis.

Personligt

Ja se vad jag bloggar. Jag läste i underbaraclaras blogg http://www.folkbladet.nu/?cat=89 (Kolla in på den om ni vill se råsnyga kläder!) Där fanns det ett personlighetstest länkat som var lite kul. Detta blev mitt resultat:

Din personlighetstyp:

Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta. Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet. Entusiastiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner. Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda. Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap. Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och finna logiska lösningar på problem.


Det sista vet jag inte riktigt. Men, okej.
"Kan brista i förmåga att hantera vanliga rutiner" stämmer faktiskt läskigt bra in på mig.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer, konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer, forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare, komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister, psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter, artister, musiker, politiker.

Åhå, ska jag bli uppfinnare eller forskare? Vem vet.

Testet finns här: http://se.41q.com/ 


Set a new world record

Rekord. Jag glömde historiepapprerna IGEN. De ligger i matteboken, av någon annledning. Jag som skulle plugga idag. Hurv. Jag känner mig så lat. Det kanske är dumt. Jag hatar att plugga, men nu var jag så inställd på det för att jag ligger så mycket efter på historian. Och så ligger de där i skåp 111 på Midgårdsskolan. Dumma Klara. Då får jag göra det imorgon efter och innan träningen. Tagga.

Childhood

http://www.uppdragbarn.se
http://www.uppdragbarn.se/skriv-om-oss/


Klart att man ska stödja detta. Världens barn behöver er.


Frysta köttbullar

Jag kommer till rubriken senare.

Idag kom jag hem 17.30. Minsann. Teatern slutade efter fyra och efter det så träffade jag Vilma på skolan och pratade med henne till klockan fem. Hennes far fyller år på Lördag, så jag och min familj ska fira honom på hans fest då! Mycket trevligt!

Teater. Det blir ju bara roligare för varje gång, får man ha så kul i skolan? Idag fick jag prova på att regisera en scen om ett väldigt speciellt par. Det var mycket lärorikt, och väldigt kul. Innan vi körde igång med de scenerna så gjorde vi lite "uppvärmningsövningar". En gick ut på att smitta av sig känslor på andra. Några stolar bildade en tågkupé och från början satt en person där, helt neutral. Sedan kommer någon annan in i kupén, med en känsla. Tillslut kommer det fler och fler, alla med varsin känsla, och den som kommer in i kupén smittar alltid av sin känsla till de andra. Så det gäller att ställa om och göra snygga övergångar. Sedan börjar folk gå ut, en efter en. Då ska man prova alla känslor igen, och tillslut sitter alltså den neutrala personen där igen, helt ensam. Detta var väldigt spännande. Och väldigt svårt att förklara också för den delen. Men kul var det i alla fall!

Maaaat. Jag åt frysta köttbullar nyss. Åh så gott det är. Och för en stund sedan serveras det nudlar och wokk här, inte heller så dumt.

Ciao.


Viva la vida

Godafton. Jag tränade idag. Vi sprang uppe i Gamliaskogen, det var lite jobbigt men också mysigt, skogen var ganska tät och lamporna gav ett ljus som kändes lite film/dröm/dataspels-aktigt. Haha.

Min ipod är uppdaterad! Nu innehåller den musik som jag vill lyssna på och jag blir lika glad varje gång jag ser vilka album jag (host) laddat ner. Lyssnade på Coldplay idag då jag cyklade i mörkret och i skenet av alla lamporna, det var fint! Umeå är fint på kvällen. Särskilt då man ska över Tegsbron. Jag och Filippa cyklade dit en gång hemifrån henne och satt där ute på bron, tittandes ut över Umeå och med Ola Salos stämma i öronen. Det minnet har jag sparat för gott, för det gör mig så lycklig.

Jag och Alma skulle pakta och bestämma sovtider, för båda har vänt på dygnet. Ikväll ska jag släcka lampan 22.30. Har man tagit i hand om detta så skall det följas. Dessutom är jag fruktansvärt trött efter dagens cyklandes och springandes.

Somnade förresten med linserna i igår, för första gången. Tusan.
Äta, borsta tänder, lyssna på ipod, sova.

Natti Natti


Gammal sång

Lalala, jag glömde historiepapprerna i skolan. Jag hade cyklat en bit då jag kom på det och inte orkade jag vända då, nejnej. Dessutom kan jag göra det imorgon eller på torsdag. Jag tror att jag har en läxfri kväll ikväll! Åh, snälla säg att det är så. Hoppashoppashoppas.

Jag ska träna friidrott ikväll, jag är helfrisk och tagagd till tusen. Nu ska jag prova mina nya spikskor.
Först ska jag skriva och ringa Madde.

Ciao


No comprendo

Nu behöver jag 500 kramar och 500 timmars sömn. Frågorna till Chilienarna som jag skrivit har jag glömt i skolan och nu måste jag översätta dem igen, ifall jag tappat bort pappret. Suck. Imorgon ska jag sitta där och ställa artiga frågor, och så lite leenden och "mas despacio, por favor". För de pratar snabbt, det slår jag vad om. Men det ska ändå bli liiite spännande, att testa mina spanskakunskaper. Men att prata spanska med en chilienare skrämmer mig. Så är det bara, tyvärr.

Nu ska jag koka te och göra klart det här+lite matte. Sedan får det räcka för ikväll. Gracias.

Jag kanske behöver en kram

Jag behöver något. Jag vet inte vad, men det är någonting som min kropp försöker säga till mig men jag har ingen aning om vad det är. Jag gissar på att den säger "Sov." Men jag kan inte lyssna till det kloka rådet förrän ikväll eftersom jag ska iväg till vk och sedan hem och göra läxor. Oh yes. Om jag gör allt på speed kanske det går, chilienarna som vi ska intervjua imorgon kanske får nöja sig med ett "Hola, qué tal?" Hur gör man uppochned vända ? ? Hrmm PC...

Jag har blivit lite olaglig. Oj. Uttorent, mnåh. Amelie från Montmarte finns nu på min dator. Jaaaa.
Tack pappa. Han erbjöd sig just att skjutsa mig till västerslätt så jag slipper cykla. Tacktacktack.
Justja

Jag som trodde att jag BARA hade lite svenska och lagom mycket matte hade så feeeel. Den förbaskade historian är ju kvar också. Hur kunde jag glöma något så...viktigt? Jag orkar inte medeltid och forntid och renäasasaenenenen nu. Aarrrghhh. Får väl göra så mycket som jag orkar. Sen ska jag banne mig sova. Nu har jag Porcupine Tree-s skivor i mitt itunes, btw. Lyssnalyssnalyssna.

Önska mig lycka till med historian.....usch.
Och godnattissss.

Godmorgon

Ja, för så känns det faktiskt. Klockan är 12.40 och min kropp säger att klockan är 09.40. Igår var det den stora Petra och Klara-dagen, den födelsedagspresent som Petra fick av mig i december, som bland annat innebär att jag ska laga mat till henne, hyra film, och att hon får bestämma i princip allt i en hel dag. Petra min goda vän har ett symtom av beslutsångest, liksom jag, så vi fick ta endel beslut tillsammans, som vilken film vi skulle hyra. Det blev "Rocket Sience". Den handlar om 15-åriga Hal som har talproblem och blir värvad till skolans debattlag av en tjej som heter Ginny. Filmen var lite gullig, men också lite B tyvärr. Den var ibland filmad på ett konstigt sätt och så, plus att den var från 15 år fast den borde ha varit från 7 eller 11. Jag förstår fortfarande inte hur de som satte åldersgränsen tänkte. Hm. Det får förbli ett mysteirum. I alla fall hade vi en trevlig dag, jag och Petra. 

Idag kommer  Axel hit, vi har halvårsdag idag, minsann! 14 september.
Därför ska jag nu ska jag baka en sockerkakaaaa.

Ciao

Fyndigt värre

Goddagens. Jag har just annlänt från Emmaus lilla rea - halva priset på allt! Härligt säger jag, som knappt visste att Emmaus fanns i Umeå, men det har tydligen flyttat från Haga till Grubbe! Jag kommer kunna cykla dit varje dag om jag skulle vilja det. Haha! Jag fyndade där, och tänkte dra ett riktigt modebloggarinlägg med bilder av mina fina fynd:

inköp
2

Tröja 15 kronor, väska 10 kronor, basker 5 kronor. 30 kronor minsann! Det är samma pris som tröjan kostade innan rean. Nu är jag väldigt nöjd.

Snart kommer Petra hit, då ska vi ut och fota.
Ha det fint.

Pigg och glad varje fredag

Hihi, jag känner mig busig idag. Kunde inte somna förrän efter 24.00 igår, låg i sängen med min ipod och kände för att ha disco eller nåt. Jag var så sjukt pigg. Imorse steg jag upp klockan 07.00. Speeeeeeeed! Jag är fortfarande pigg! Får se hur länge detta håller i sig...hm.

Brr, jag är iskall om händerna. Det var längesedan nu. Min blodcirkulation är ju lite exprimentell. Kan vara jättevarm om hela kroppen, med undantag för händerna och fötterna där jag är iskall. Leskigt. Jag försöker skriva jättesnabbt nu för att bli varm, men det går inte så bra. Pratar med min klassis Julia på msn, vi har en het disskution om gröt. Vi har tre Julior i våran klass. Detta är Julia L. Graham_girl. Hon har grahamsgröt hemma. Försöker få henne att skaffa en blogg som heter grahamgirl.blogg.se. Vi får väl se hur det går. Hehehe.

Ikväll kommer min kära moster Helena och hennes pojkvän Dennis hit och sällskapar mig. Mycket trevligt. Kanske jag äntligen kan vinna i alfapet? Tror inte det. De är ju masters of alfapet, typ.

Hejdååå


Tur att det finns rörmockare.

Ja, för vi har haft stopp i avloppet i köket. I två dagar. Man han inte kunnat använda diskmaskinen eller över huvudtaget fått spola i diskhon. Vårt kök har fram tills idag sett ut som något i stil med sophög av tallrikar, glas, muggar, bestick, grytor, osv. Eftersom vi inte kunnat diska på två dagar alltså. Men nu, nu går diskmaskinen på högvarv. Phew.

Jag kommer ångra att jag säger det här, men: Jag är lite less på min dator. Hrmamsdjsdkas...bortskämda unge tänker ni kanske, men jag ska förklara mig noggrannare om mitt uttalande. Oj, så allvarligt är det ju inte. Anledningen till att jag är "less" är pga. att jag helt enkelt sitter för mycket vid den och slösar en massa tid känns det som. Den tiden kallar jag för dötid, och det är då som jag inte gör något specielllt. Då uppdaterar jag kanske statistiken här, panelen på apberget (det är så sorgligt) och tittar på randomklipp på youtube. Tillslut kan jag få panik och slänger ihop datorn och går ut eller börjar städa. Mina ögon och mitt huvud pallar inte att sitta så länge, och min kropp känns seg. Dessutom har jag inte varit frisk i bihålorna och går fortfarande på kur, så jag får inte träna denna vecka heller. Surt. Jag vill träna. Nu nu nu. Men i alla fall. Datorn kan ge mig panik. Alltså är jag lite less på den. Men den är fortfarnde bra. Ohja. End of story.

Idag var jag hos Alma! Very nice. Det var meningen att vi skulle plugga, men det blev aldrig så. Istället hann vi med att prata en massa och äta mackor. Det var coolt att se hennes lägenhet, för den är ju precis som Malins. Fast med andra möbler och sådant såklarttttt.

Nu ska jag skriva en krönika. Minsann. Jag tror jag har skrivarsjukan idag, så jag hoppas att det går bra.
Ha det fint.


Dokumenterat från friluftsdagen

Typ nästan klar. Med min samhällskunskap, om grundlagarna. Den är till nästa vecka, så jag finslipar den senare. Lovley. Min samhällskunskapslärare sa första lektionen att han förbjuder att man säger "typ" udner en redovisning eller då man argumenterar. Så vi tar väl om det då och säger att jag är nästan klar.

Just det, friluftsdagen. Icket att förglömma. Det var en fin dag. Klockan 9.00 var det samling utanför Midgårdsskolan, med destination Kyrkudden. Kyrkudden ligger på Backen, nere vid älven, väldigt nära Backenkyrkan. Alltså väligt nära mig. Men, har man lovat att gå dit med sina klassisar, så ska man. Jag fick skjuts av Rebecka i deras bil. Hon körde alltså oss till skolan. Fett coolt. Hon körde jättebra! Nu längtar jag lite tills jag får börja övningsköra.  
Men, alltså. Vi började vår vandring mot Backen. Första och enda stoppet var Dragonens konstgräsplan. Brännboll! Lag blå mot lag mjölk. Lag blå vann över lag mjölk. Jag var i lag mjölk. Tusikensattanssjuttsingens. Men, det var bara att bita ihop och vandra vidare.

Efter ett tag var vi tillslut vid Kyrkudden. Vi grillade, drog skämt, vi lekte lekar som Irländsk julafton, "Kom alla mina små kycklingar", och Maffia. Olov badade även i älven. Allt detta dokumenterades av Åke, en av våra två elvor. Jag vill inte se den filmen. Jag såg bara kameran då jag skrattade med mat i munnen (maten stannade i munnen dock, det tackar vi för), och då vi lekte Irländsk julafton och blev ofattbart yra. Så även jag förstås. Vart Åke senare tog vägen har jag ingen aning om, han bara försvann. Läskigt.

Licence to grill

Frilutsdag med AR1A idag. Mycket trevligt. Ska berätta mer sedan. Nu väntar min samhällskunskap...bleh.
Förövrigt så luktar jag äckligt. Vi grillade och jag har fett hår och luktar rök.

Bye

Lite sådär småtrevligt

Jag kom på att jag är ensam hemma - till klockan 20! Haha! En och en halv timme till. Pappa skulle ju jobba efter han skjutsat min bror. Hur kunde jag glömma det? Och nu har jag huset för mig själv. Underbart.

Hehehejdå.


Golden ticket

Hemma. Har varit en sväng på stan med min kära vän Petra och fixat mina glasögon + lånat lite cd-skivor och böcker. Nice.
 
Nu lyssnar jag på en blandskiva jag fick av Filippa. UNDERBAR är den. Massa livespelningar med Mando Diao. Åhh, jag vill på konsert nuuuuu.
Det ska jag också! Beror väl på hur man definierar snart, men biljetterna till Popup släpps idag! Just nu är det bara två klara artister: Hello Saferide och Markus Krunegråd. Klart att Klara ska ha en biljett! Mmmm. 1 novermber är det. Jag längtar. Såg också att Sophie Zelmani spelar på idun den 30 oktober, mys. Jag vill nästan gå på det också. Men, ekonomin säger nej tror jag. Och då vill jag hellre på popup. Faktiskt.

Hejdå.


Vad gör du när du kommer hem?

Hola amigos. Jag sitter på spanskan och skriver frågor till Chilienare. Vi är i grupper  och ska få varsitt intervjuoffer (min spanskalärarinnas egna ord) att ställa frågor till. Muy bien, muy bien.

Adiozzzzz


tv and teatime

Jag har egentligen inte tid att sitta här. Eller, tid och tid. Kristallgalan har börjat på tv nu, Ni vet den här galan då de delar ut tv-priser. Jag måste bara se om Andra Avenyn får pris för årets dramaserie..., jag hoppas inte det. Andra säsongen börjar ju nu snart. Jagtänkerintesejagtänkerintese. Jag ska istället se något bättre. Typ Top Model. Hehe.

Nu ska jag ner och se på tv och dricka te med mamma och morfar.
Mmm, rött te. Gott.

Ciao så länge dårå


Um Eå

Mmmm, jag är fikamätt. Några av mina släktingar har varit här och fikat idag, och det blev endel fika. Äppelsmulpaj, bullar, bostavs-kex, chokladfingrar, och lite kaffe på det. Mums.

Jag måste vara tråkig mot er, för jag ska göra min svenska-läxa. Min "slumpmässiga karaktär" ska få en tankekarta. Wiktor heter han. 39 år, har en 40-års kris, politiker, vältränad, otroligt social, trädgårdsintresserad, osv osv. Han ska alltså få sig en tankekarta. Japps.

Btw fick jag igår veta varför artisen Flo Rida heter som han gör. Jag trodde förut att han stavade det Flow Ride, men icket. Jag frågade Vilma om hon visste, och hon sa bara: "Florida?" Haha...
Jag ska starta ett band som heter Um Eå.

Tankekarta. Nu på studs.


16 år och nyklippt hår

Här sitter jag i min nyklippta page och lyssnar på Vikingarna, filosoferandes över min första dag som 16-åring. Den har varit underbar. Jag fick en systemkamera! Åh, jag är överlyckligast. Nu ska jag börja med att bild-blogga mer! Får se om jag skaffar bilddagboken, det vore ju som trevligt.

Axel, min fina pojke kom förbi mig efter skolan också. Han gav mig en röd ros, och: Vikingarna -  bästa kramgoa låtarna, dubbel CD! Nu står den vackra röda rosen på mitt skrivbord och Christer Sjögren strömmar ur mina högtalare (jag har öppet fönster nu också, grannarna kan också höra hans ljuva stämma) Tack finaste du.

Nu ska jag fortsätta att njuta av min underbara dag. Fotafotafota.
Ha det fredagsfint!

Lika gul som smörstekt bläckfisktortellini

Min gamla, gula, SPORTIGA cykel är nu såld. Borta ur vårt garage. Jag kommer aldrig att få se den igen. Hon som köpte den var en kvinna från Arvidsjaur. Hon verkade sportig och sa att: "Ja e ju som en kort tjej ja", och cykeln är kort. Aha! Så jag glädjer mig istället för hennes skull och hoppas att hon uppskattar min gamla cykel.

Hannish var här idag, på tal om gula saker. Hehehe. Det jag syftar på var då vi väntade på vår skjuts (limmo ofc) vid vårdscentralen. Hanna slog mig minst 5 gånger och sa "Gul bil" åt i princip allt som i motorväg var gult. Tillslut kom det två posten-lastbilar och då kammade jag hem två poäng. Men hon slog mig flest gånger. Aj. Hon tyckte att jag slog hårt, men hon slog hårdare. Det slår jag vad om. (<---oplanerat skämt) Vi satt i tvättstugan och pratade, lagade mat, åt äckliga hårda gamla fula godisar, kollade i skolkatalogen (vi kan aldrig få nog av det), fikade, och, återigen - pratade. Nu tog jag allt i okronologisk ordning. Ni får gissa ifall vi fikade eller åt mat först.

Nu ska jag ringa Filippa som förövrigt lämnade en underbar kommentar om "pannkakorna" jag stekte: ...smörstekt bläckfisktortellini?

jagkanintestekapannkakor

Here we go: Jag stekte pannkakor. (Plättar kan det också heta, men jag säger pannkakor) Okej, jag försökte steka pannkakor. Men, inte ens denna gång var stekpannan på mitt lag. Jag tyckte att jag hade en perfekt smet, ett bra recept att följa, lagom temperatur på spisen, ja - kontroll helt enkelt. Men när pannkaka nummer 1 låg där och värmde sig, ville den också fastna lite i mitten. Vändningen förstörde allt. Gegga. Ful, äcklig gegga. Jag prövade 3 gånger. Sedan gav jag upp. Smeten står nu i kylen och väntar på att någon pannkaksvan människa ska steka upp den. 

Jag måste lära mig att steka pannkakor! Om jag sedan i framtiden får egna barn så måste jag ju kunna steka pannkakor åt dem! Mina barn ska inte få upptinade pannkakor från ICA. Nej, jag måste lära mig. Främst för mitt eget bästa. När jag blir student måste jag ju även kunna denna matlagningens svåra konst. Suck. 

Dagens lunch blev tillslut inte pannkakor, utan falaffel med cous cous. Det kan jag i alla fall laga. Min enda vän i köket idag var den nya låglaktos mjölken. Färsk låglaktos mellanmjölk. Känn på den ni. Den var faktiskt färsk! Eller, jag kanske inbillade mig. Men den räddade min o-kökliga dag. Tack Norrmejerier.
4 
1 2 3

Sleepless in Seattle

Goddag. Jag är hemma idag också, mår mycket bättre än igår men det känns fortfarande som om en råtta gjord av snor har flyttat in i mina bihålor. Huvva. Petra har också blivit förkyld nu, hon mådde inte alls bra idag, stackaren. Hon ska se Amelie från Montmarte. Krya på dig kära vän.

Dagens film blev Sleepless in Seatle. Har sett den alldeles för många gånger men gråter fortfarande under slutscenen. Kan bero på att jag ofta ser den då jag är sjuk, och jag brukar bli mer känslig då jag är sjuk. Den är så fin. Varför gjorde Meg Ryan en operation i läppen för? I den här filmen ser hon mer naturligt vacker ut. I de senaste filmerna hon gjort ser man tydligt hur hennes överläpp inte ser helt naturlig ut. Men men. En underbar film är det i alla fall, det var det jag ville komma till.
Film
I filmen åt de pannkakor tror jag minst sagt. Eller, jag skymtade sirap och det har man ju på pannkakor i USA. Därför ska jag nu steka pannkakor. Önska mig lycka till, jag har nästan aldrig stekt en rund pannkaka. Det brukar mer bli pannkaksgegga. MVG.

Hejdo


Dreamer

Varje gång jag tar upp matteboken kommer jag nu att höra min mattelärarinnas höga stämma i huvudet. MUUUUULTIPLIKAATJIOOON. Hard life. Fast hon är bra ändå, våran mattelärarinnna. Hon är bara sådär väldigt hetsig ibland, och då blir tongångarna lite höga.

Det där var bara en liten parantes. Nu ska jag facebook:a och sedan sova.
Natti.

Fin sång, fin video.


Sjuk-och-film-dagen

Snörvel snörvel. Jag är hemma och sjukar mig. Klarade mig undan febern men inte förkylningen. Alltstå är jag lindrigt sjuk. Ingen större fara men heller inte mys-sjuk. Mycket te med honung så ska det nog gå över snart.

Jag måste alltid se en film då jag är hemma och sjukar mig. MÅSTE. Det hör ju liksom till. Äta rostmackor, dricka te, se film. Japp, så ska det vara. Efter att ha tvekat mellan i princip alla filmer vi har och som jag är ganska så less på, blev det tillslut "I Capture The Castle". Den var...lång, intressant, mysig, sorglig, vacker, och återigen - lång. Har sett den en gång förut, och idag fick jag alltså ett infall att se den igen. Samanfattning: En bra film. Ja, den var bra. Men lång (tredje gången gillt). Värd att se, en 3:a i betyg 1-5.

På Fredag fyller jag 16 år. Minsann! Då ska jag även få besöka frisören och bli av med mitt långa hår, det var meningen att jag skulle dit idag, men nu ligger jag istället i soffan och mår sådär. Men, på Fredag. Jag längtar. Mest efter att bli 16, på riktigt alltså. Det känns ju som att jag är 16 nu...men jag är bara 15. Buhu.

Ska jag se en till film? Hm. Vi får väl se.

Light up these midnight skies
Jag ska sova nu.
Godnatt på er.

Inte uh jäeah

Neeej, nu kommer det som jag fasat över...förkylningen. Sakta, sakta har den smygit sig på mig och nu är den ganska nära. Jag har vait frusen i helgen och nu svettas jag som en gris. Kram, någon?  Det kliar i halsen och mina bihålor är som de var under min bihåle-period. Täppta. Usch. Blä.
Det blev därför inget VK-möte idag, jag måste vila mig.

Min bror spelar Zelda på Wii. Link gör jobbiga ljud...ARGHHH. Som: JÄEAH, Eh (med eftertryck på h:et), Uh, Huapp, Ahh, Haw! Jag orkar inte. Link får låta ett tag till då. Han borde tacka mig för det. Eller min bror borde tacka mig för att jag inte stängt av Wii:et än. Huapp.

Diskmaskinen ska plockas ur. Heja mig, jag är den ansvarige.
Ciao.

RSS 2.0