Mandoholic

Jag gick just med i en community på Mando Diaos hemsida. Nu finns jag där. Avklarat. (som vanligt dårå) bland alla underbara fans. Det känns bra. Det känns fint att vara en del av deras lilla community. Faktiskt.

Och, vet ni vad? Där finns även ett spel! Eller, två till och med. Det ena är lite som tetris/quadrapop, fast med bilder på bandmedlemmarna. Jag känner att detta kommer bli farligt, för det var ett kul spel. Jag ska hamna på topplistan.

Godnatts.

2:a hand

Jag har, återigen, fyndat på Emmaus. Vilken affär alltså. Visst finns det mycket fult där,som gräsliga bodys i lila strechtyg eller puffärmade tröjor i färger som gör en blind. Men mycket fint finns det också. Detta fyndade jag i torsdags:


Glittrig rosa kofta, 50 kronor


Stickad kofta, 40 kronor


...och denna underbara kjol för enstaka 20 kronor!

I like.

I tell you

Åh så trevligt det var att läsa tidningen och lyssna på radio samtidigt som jag åt frukost.

Nu ska jag dra till Malin.
Heido.

Natt

Klockan är snart ett
Ögonlocken faller sakta som en långsam rullgardin
Jag tänker
Jag tror inte att jag kommer fram till så mycket
Inte vad jag vet
Jag tycker om att vara uppe på natten
Man får som mer tid att tänka då
Stå i köksfönstret
Blicka ut över snön
Värmas av elementet
Lägga sig i en varm säng
Sluta ögongen
Och sova


Jag har inte saknat datorn Allram Est

Det här helt sjukt. Det var längesedan det kändes så här konstigt att sitta vid datorn. Jag upplevde ungefär en liknande känsla efter sommarlovet förra året, men denna känsla är bara...konstig. En skärm. Några tangenter. Är det denna sak jag suktat efter i fem dagar? Jag måste faktiskt erkänna: Jag har inte saknat datorn mest. Inte allra mest. Allram Est. Höhö. <--- sjukt äcklig bild.

Nej, det jag har saknat mest är min radio, min tidning och min tv. Kanske för att de är sådana ting som inte tar upp min tid så extremt. Det gör datorn. Jag kan sitta i timmar. Bloggen har jag saknat. Läsa andras bloggar. Men jag klarade ju mig fint ändå. Jag har lagt mig tidigt på kvällarna. Städat och möblerat om i mitt rum. Gjort läxor i tid. Pratat i telefon. Bakat. Osv os Jag har också haft jättetråkigt vissa stunder. Men jag klarade det också. Nu sitter jag här. Vid min skärm. Jag tror att jag är trollbunden igen. Men jag ska försöka trappa ned på mitt dataanvändande. För min egen skull.

HEJ

HEJ JAG LEVER MIN MEDIEFASTA ÄR ÖVER

Mediefesta dag 2

Igår planerade jag att baka kladdkaka och se en film. Det gjorde jag också. Men, HA! Bara hälften av tanken! Min halvtimme räckte inte till en film. Jag hade redan spenderat den på min dator. 

Så jag dukade upp fint och fikade med min familj istället. Det kanske var bättre till och med. 

Tack mediefastan för att du gör mig så kreativ och snäll <3


Ha det gött.

SÖNDAG

..och första dagen av mediefastan. 


Ja, det är varm  choklad. Och dinkelkex med vitlöks grejs. Götta. Och mattebok.


Mediefastan fortstätter.

Hejdå.


Förresten

Btw. Jag har mediefasta från och med imorgon. En skolgrej faktiskt.

En halvtimme media (tv, radio, tidningar, dator, mobil.) om dagen i fem dagar.
Straff om man inte lyckas: Samma kläder i en vecka
Belöning: Kladdkaka och film
Deltagare i min mediefastagrupp: Hanna Liljedahl, Rikard Björinge och jag.

LYCKA TILL TILL MIG.

Dagens skämt

EMD är copycats. COPYCATS. Kolla på videon här nedan som min fader visade mig. Det är ett skämt. Dansen är ju exakt likadan. Ungefär en minut in i klippet.Eh. Ja. Copycats. Kul.

Where the streets have no name

Jag har just varit på världens häftigaste mässa. U2-mässa. Ekot i statskyrkan är likt inget annat och sångarna sjöng mig till gåshud som nästan brände mot kroppen. Åh så bra.Åka till USA i bil med finsmakaren Carl-Jan eller bo i en iglo för resten av livet?

Jag och Vilma körde "Pest eller kolera" idag:

Kyssa busschauffören varje gång du åker buss eller spotta någon i ansiktet varje dag i skolan?
Gifta dig med Lasse Berghagen eller gå i leopardmönstrade kläder hela livet? (Haha! Vilma frågade den till mig. Jag tror att jag valde Lasse. Det finns ju något som heter skiljsmässa...)
Gå i sommarkläder på vintern eller gå i vinterkläder på sommaren?

Det är bara ett axplock av det vi kom på

Sedan kom jag på en till nyss:
Slicka på toaletthandtagen på skolan eller äta snö som ligger längs E4:an?
 
Hahaha. Det ni. Det kan ni allt ta och fundera på!

Min buss går om fyrtio minuter. Bara så att ni vet.

Hej. Jag är en tidsoptimist. Jag är ensam hemma. Jag ska laga mat. Jag ska sjunga. Jag ska packa. Jag ska ta bussen. Jag ska dansa. Jag ska duscha. Jag ska till Vilma. Jag ska chilla med VIlma. Jag ska sova hos Vilma. Jag kommer hem imorgon. Jag ska stänga ner datorn nu.

Simma lugnt.

If I don't live today, then I might be here tomorrow

Det går långsamt med min artikel. Men det går.

Istället för att skriva drömmer jag nu om morgondagen. Först fika med Ellen, dans och sedan helkväll+sleep-over hos Vilmiiiz. Mhm! Det gillar vi.


19.37

Min lillebror står på ett och samma ställe och lutar åt sidan till, höger, till vänster. Han slår långt ut i tomma intet med armarna. Med hela kroppen rör han sig. Jag hör: One, two, three, four, FIGHT!

Han spelar Wii sports boxning.
Nyss hoppade han av glädje. Jag tror att det går bra.
Själv ska jag knåpa ihop en artikel.

God afton.

Tack för godiset Ernst

Referatprovet är avklarat. Skönt.

Dessutom fick jag mig en trevlig överraskning innan provet började. Midgårdsskolans nya webbtidning, Mindspace Magazine , hade en tävling för ett tag sedan där man skulle fortsätta på meningen "Så låg jag där i gyttjan och tänkte...", med max fem meningar. Jag kom tvåa!

Andra pris, en påse godis: Så låg jag där i gyttjan och tänkte “gud så mysigt!” Precis såhär måste Ernst känna sig. Mysig vart han än är. Klara Stefansson AR1A

Wieho. Så jag gick och hämtade min godispåse innan provet började. Götta.


Tack för godiset Ernst.Han blev lika glad som jag.

Det var en viss föredetta 9m:are som vann tävlingen minsann! Jakob Grönlund. Grattis Jakob!

Första pris, 100 kr presentkort i caféterian: Så låg jag där i gyttjan och tänkte på olika sätt att leva i framtiden. En ny sorts magnet kan dra ut nervpulserna i minnet och på så sätt råna folk på kunskap, det har min mormor sagt. Jakob Grönlund AR1N

Hahaha. Den var awesome ju. Jag kan bara hylla och prisa vinnaren.

Enligt skribenten så hävdar och tycker och anser

RE-FE-RA-A-T
SCHALALALALALA

Jag har laddat med vatten, muffin och en macka.

Gör business på scen, slår bort ben. Tar trofén, glider första kupén, med blåljussirén.

Jag blir lika chockad varje gång jag startar internet och möts av min startsida
Flisan, kan du ha något med detta att göra? Eller, okej. Jag var också med på det. På Umeå Open ska jag och Flisan köra hårt med PET och TER och ! - tröjor och sådant. Vi ska slänga fina saker till honom och lära oss hans texter. Eller hur Flösis? SÅKLART! Hans texter har verkligen mening i sig!

Ey checka Petter
Hiphop som Adam den lille, du ser en mille göra guld av min pille
Rocka plattor som Ville, ett tolvhundra snille
Med Petter på micen, ey vilken kille
Plus fett med promille, spring, spring
Jag flowar som swing, tajt som Loket i string I
Ingenting, kan stoppa mig, plocka mig, fatta
Hyr den torped som kan knocka mig, plocka mig
Fett kan det bli så säg mig
För alla headsen där ute, dig, dig
Äkta shit bara hiphop och rave, rave
Yo, Eye n'I och Petter säger, ey, ey
Alla tjejer skaka rumpan, korka skumpan
Jag är upptagen stumpan
Gör business på scen, slår bort ben
Tar trofén, glider i första kupén, med blåljussirén

Vilken man. Vilken poet. Som han kan. Han är inte fet.
Jag kan rimma som Petter ba uh yeah. Fast inte lika bra som han uh yeah.

Beggin', beggin' youuuu

Jag och Filippa har frossat i semlor och bakade potatisar. Väldans gott blev det, alltsammans. Nu är jag mätt. MÄTT. Jag andas typ som de gör i början av "Dance With Somebody." Jag har bara Mando Diao i huvudet. Idag fick jag handsvett och små tårar bildades i ögonen då jag lyssnade på dem på matten. Jag tror att jag är kär i låten "Gloria."

Gloria, min nya kärlek, låter väldigt lik en annan låt: "Beggin'". Tonarten och ackorden är samma.  Pappa visade mig hur lika de var. Jag blev besviken. Filippa tyckte att de var ganska lika. Jag frågade Rikard. Han tyckte dock inte att de var så lika. Nu står ord mot ord. 

Så, är min nya kärlek ett plagiat? Döm själva:
Tell me, är de väldigt lika varandra? Jag vet inte längre.

Jokkmokk och Håkan

Idag kan ni ju läsa min krönika om mitt skräckliv i Jokkmokk i tidningen (VK)! Det ni. Jag hoppas på arga mail från Jokkmokk-bor. Det vore kul. Dessutom tycker jag verkligen att ni ska läsa Julias intervju med Håkan Hellström. Mycket bra är den.

Give me fire!

Spanska.

Jag vill helst av allt försvinna iväg med Gustaf och Björn.Btw: Sugarplum Fairy kommer till Peace and love! Aaaah! Klara = glad.
Adios.

Dom hade en hund också, den hette Pluto men kallades för knäppis.

 

För ett tag sedan hittade jag alla gamla sagor jag skrev då jag var liten. De är otroligt fantasifulla, men tyvärr avslutade jag inte en enda av dem. Inledningarna finns dock kvar, så i give you:

 

 

 lMorfars  hemlighet! 

 

Erika vaknade tidigt en lördagsmorgon med att tuppen gal. Hon var på besök hos sin mormor&morfar, och dom bodde i en ladugård.Det var ett litet hus med stor tomt med många djur.Erika brukade mest vara med djuren när hon var här, men den andra tiden gick till att gå till floden 1 km därifrån. Där brukade Erika och hennes bror Pär sitta och antingen göra barkbåtar eller brukade dom fiska. Erika var 13 år och Pär var 7 år. Deras mamma hette Nicole och var 40 år, liksom pappan som hette Nils. Dom hade en hund också, den hette Pluto men kallades för knäppis. Hunden var nämligen i nte så smart. Han jagade sin egen svans, åt upp dagstidningen istället för att hämta den, jagade grisar, och åt chocklad pudding. Nog prat om den saken. Nu berättar jag vidare. Erika gick in i köket. Det var ett gammalt kök med vedeldad spis, inget kran vatten, och gammla tekannor stod spridda överallt. Ibland tyckte Erika att hennes morfar hade alldeles för många te-kannor,säkerrt 50 stycken.Och eftersom varken han eller mormor använde dom så vart Erika lite nyfiken...... Ja, Erika hon ver så nyfiken att hon frågade sin morfar rakt ut:

- Varför andvänder ni er aldrig av tekannorna?

-Jo, du vet väl att jag bodde här när jag var liten?

Jodå, det visste Erika gott och väl så många gånger som han har berättat om när han tex. sprang om kring i gräset barfota och lekte kull men sina syskon.

- Ja, min mor sa till mig att jag aldrig får servera någonting ur dom där tekannorna.

- Men varför?

- Jag vet inte. Svarade han och drack upp sitt kaffe.

 

På eftermiddagen så gick Erika till bäcken.

Hon skulle göra små barkbåtar. Hon svettades mycket när hon gick dit. 1 km känns väldigt långt när det är 25 grader varmt ute!

När hon kom fram så gick hon först och främst fram till bäcken för att svalka av sig. Då hon stack ner huvudet i vattnet så såg hon någonting som glimmade nere på botten! Hon tog upp det, och såg att det var ett te.kanne lock! Och när hon tittade ner på bäcken igen så såg hon inte bara ett te-kanne lock till, utan säkert 50 stycken!!

 

 

HAHAHA. <3 Jag vill vara liten igen så jag kan skriva såna här berättelser ju. 

 

 

 


Nattlig müsli och hårkräm

23.45 gav jag upp. Jag hade legat i sängen i lite mer än en halvtimme och känt en irriterande hungerkänsla i magen.

Jag måste äta. NU.

I köket är det mörkt. Jag tänder några lampor och gör i ordning en skål med mjök och müsli. Till detta äter jag också en banan. Mätt och glad.

Tänderna, däremot, är äckliga igen och jag går raka vägen mot toaletten. Borstar. Finner en tub med hårkräm på handfatet. Oh! Vad är detta? Jag öppnar korken och trycket lite på tuben. Ur denna tub kommer en doft som är fantastisk. Obeskrivlig. (Jag vill smörja in hela kroppen med den där krämen, helt seriöst.)

Om det är för att klockan är mycket eller för att jag är överkänslig för dofter, vet jag inte, men helt plötsligt trycker jag som lite för hårt...SPLATT! Kräm i näsan! Gött! Fast det luktade inget extra, tyvärr. Jag fick mer en "wake up"-call. Hallå Klara. Torka bort krämen. Gå och lägg dig.

Så jag gick och la mig igen.

Skellefteowowow

Det första jag gör när jag kommer hem från en resa är att lukta. Ta ett djupt andetag. Mmm, hemma. Sedan går jag upp till mitt rum, tar ett djupt andetag. Mmm, mitt rum.

Trevligt har jag haft det. Jag har fotat som en galen_fotar_tjej_92.

Lördag


KOLLA KOLLA KOLLA. Storbildskärmen. DÄR ÄR JAG! En guldstjärna till den som hittar mig. Tips: Jag fotar och min rygg är krumpad som Quasemodo. Hur han nu stavar sitt namn.

Söndag

Här spelar jag det spel som min bror spelar på de första bilderna. TRO MIG: Det träspelet är bättre än tetris. Berondeframkallande också. Kan förklara hur det funkar en annan gång.

En ny vecka nalkas.
Godnattis.

Alla <3 dag

Nu åker jag till Skellefteå.
Ha det fint.

Hej det är Klara är Håkan där?

Det är fint när det händer oväntade saker på kvällarna. Som att en viss Matilda ringer och då man svarar hör man lite Håkan Hellström. Om det var en felringning eller en "Klara ska få lyssna på Håkan" - ringning vet jag inte. Men jag tror på det senare. Annars var det en väldigt lyckad felringning må jag säga. Fin var den också. Jag ler än. Så tack tack tack och godnatt natt natt.

Det var en kväll på ett discotek

Jag känner mig så sorglig.
Jag ska inte på Håkan Hellströms konsert.
Jag gick förbi idun i mjukisbyxor och dundundunjacka och mötte alla snygga Håkan - människor.
Jag såg pussande par väntandes på bussen och kom på att det var alla hjärtans dag imorgon och blev ännu mer sorgsen.
Jag vinkade adjö till Petra som ska dansa natten lång.
Jag satte mig på bussen i min ensamhet och lyssnade på Amy Winehouse.
Jag tänkte på vad jag skulle göra när jag kom hem.
Packa.

Nu sitter jag här i min ensamhet med en choklad-gainomax och en banan. Om en stund ska Mando Diao sjunga för mig så jag kan börja packa. För imorgon så händer det grejer.

Jag ska till Skellefteå med mi madre och min bror och min papi som redan är där.
Jag ska se Melodifestivalgenrepet och sitta på parkett ba uh yeah och vinka till ÄJMY DAJMÅND
Jag ska också vinka till Lasse Lind och ta en massa bilder.
Jag ska träffa min famor och farfar.
Jag ska träffa min vän Amanda.
Jag ska sprida glädje för det är ändå alla hjärtans dag och jag ska vara glad.

Pussilull.

Dance with somebody

Absolut total överväldig lycka

Klicka på länken så förstår ni. Jag ska danselidansa hela helgen lång.

Lycklig flicka

"Haha, tänk om någon skulle se mig nu!", var den första tanken då jag vandrade genom skogen igår. Jag var påväg till fina Alma och jag gick vägen förbi ica, där det är ett litet skogområde och en tunnel. Träden var vita och glittriga av snö, marken var ogrusad och i mina öron sjöng Kristian Anttila lyckliga sånger. Om ni har hört Kristian Anttilas låtar förstår ni nog vad jag menar när jag säger att jag blir lycklig bara av de intron som finns tills hans låtar. Okej, hans texter är väl inte alltid de finaste, men man blir glad! Det är väl det som räknas?

Jag var så glad då jag gick där. Lyckorus sköljde genom kroppen och jag ville bara dansa dansa dansa dansa. Istället så tog jag sats, och gleeeeeeeeed ner för backen. Hela vägen till ica körde jag på samma taktik. Glidtekniken. Jag kände mig så fri och lycklig att jag nästan inte brydde mig om ifall någon såg mig. Då kanske de också hade börjar glida istället för att gå. Vem vet.


klick klack flack svack back mack track jack kack

Mina röda skor med klack funkar visst på vintern. Man kan till exempel glida hela vägen till Vildmannen istället för att gå.

Igår halkade jag med dem. Men det är en annan femma. Blåmärket blev inte SÅ stort. Jag lever än.

Hejdå.

I went Gold and my people behind me all did the same

Ett tips innan jag stänger min fina dator för en datafria eftermiddag+kväll:
Mando Diao är ett av banden som medverkar i programmet  Popcirkus ikväll.
Alltså: SÄTT PÅ SVT2 KLOCKAN 20.00!Waaah, jag längtar. Nu ska jag träna.
Ha det fint.

Ulla-Bella-Semla+=
Bildförklaring: På tisdag ska jag och Filippa baka semlor. Hon ska även få en trumläxa av mig. Jag håller på att lära henne Ulla-Bella med dubbeltramp och fill. Hon är duktig. Hon har ett trumset hemma.Calm like you

Jag saknar våren. Jag saknar stugan. Snön kan ta och smälta nu.Det kommer bara leda till något ont

Anti-klagodag. Det var det mål som jag, Rebecka och Alma satt upp för dagen. Det är väldans många mål och pakter hit och dit för mig nu alltså. Dagen gick ut på att inte klaga. Dvs. inte över onödiga saker som "Åhhh vad det är kallt ute", (i negativ ton), eller: "Nu har vi äckelspanska" Den senare meningen uttalas inte allt för sällan på tisdagar.

Jag ska inte påstå att det gick bra. Inte för mig i alla fall. 
JAG TAPPADE MINA NYCKLAR OCH JAG ÄR SÅ KLANTIG ÅHHHHHH.

Tack. Jag behöver ut med min ilska. Jag fick knipsa mitt skåp. Jag tappar mina nycklar ca. tre gånger i veckan. De brukar alltid komma tillbaka. Idag gjorde de inte det. Dessutom hittade jag inte upp min bussbiljett så jag missade en buss. 

Om ni ser mig får ni gärna ge mig en kram. Bara så att ni vet.

Pussilull

Teknisk spottfläck

Jag och Olov är så sjukt tekniska. Vill ni veta varför?

Vår svensklärare håller just nu på att redovisa som språkfel. Han har anslutit datorn till den stora projektorn. På en stor vit duk visas språkfel och vår lärare pratar om detta.

Helt plötsligt ser jag en "spottfläck" på den stora projektorskärmen.
Jag fnissar lite, och säger till Olov:
"Olov, Leif har spottat på sin skärm."
Olov instämmer och frågar:
"Ska vi påpeka det?", vilket han senare gör.
"Leif, du har spottat på din skärm."
Under några sekunders genomgår både min och Olovs hjärna en del tvivel. Om man spottar på sin dataskärm, syns spottfläcken då på projektorsskärmen då man kopplar in den?

Nej.

TENKNISKA var ordet. Spottfläcken syns än. Nu har den förflyttat sifg. Det var ingen spottfläck.
Hejdå.

PAKTEN

En pakt. Två människor. Två datorer.

Pakten heter "intetamedatornhemfrånskolan-pakten", och startar från och med idag.
Deltagare: Alma, Klara + två datorer. Alma och Klara ska vara hemma och tillbringa dagarna utan datorernas sällskap, vidare ska datorerna ligga ensamma med din mamma (OLOVS IDÈ) i ett skåp på skolan.

Denna pakt skall leda till en harmonisk vardag.
Tack och hej jag bloggar i skolan för jag är en bloggig tjej.

Hejdo.


:' )

NOSTALGI NOSTALGI NOSTALGI NOSTALGI NOSTALGIHittade ingen musikvideo. Jag bodde tydligen i fel land för att se den.

Godnattis.

20 years of snowDet var typ kallt ute. Men fint också. Jag dokumenterade denna snöiga dag.

På tal om foton. Jag ska till Mariakyrkan snart. Och vad händer där? Det är en gudtjänst om frälsarkransen, och jag har tagit bilder till detta. Det ska vara någon liten fotoutsällning och så ska fotona visas på en skärm under gudtjänsten. Det ska bli spännande. Filippa är mitt moraliska stöd. Hon ska sitta bredvid mig. Sedan ska vi mingla.

Nu ska jag göra mig fin.

Good enough

Jag läste i DN söndag imorse. Den tidningen får mig antingen arg eller förundrad. För, "en dag med"-repotagen handlar antingen om perfekta börsmäklare, lugna yogainstruktörer, kända musiker eller snygga modebloggare. Jag läser. Jag blir avundsjuk. Jag förundras över deras liv.

Jag läser om hur de haft svackor i livet, men att de klarade sig. Idag läste jag om en kvinna som var arbetslös, och om en annan som tidigare i livet hade haft för mycket press på sig själv. Hon hade brytit ihop tillslut. Fick fruktansvärda magsår och hamnade på sjukhus. Men, idag var hon en ny, glad och lugn människa och hade skrivit en bok som hette "Good Enough."

Good enough. Det ska jag ha i bakhuvudet hela dagen. Jag har nämligen en del att göra och jag sätter alltid för hög press på mig själv. Det kommer gå bra Klara. Det duger. Du duger. Finito.

Ut i snön med er. Gör snöänglar, starta snöbollskrig eller fånga snöflingor på tungspetsen. Det ska jag göra innan jag tar tag i allt som behöver göras. Livet ska vara gött.


p-p-p-p-okerface

Nu är jag hemma från skoga. Där var så mysigt att jag bara vill stoppa hela Malins hus i en påse och ta med mig hem. Malin, Julia och Malins katt får gärna följa med också.

Vi belv otroligt snygga efter elva. Hårfrisyrer och satsiga sminkningar här. Jag flummade iväg och började rita gröna prickar i Malin panna. Buuus. Julia blev en Harry Potterflicka. Harietta Pottar. Jag blev någon slags medelålderskvinna med för mycket rouge och ett ögonbryn.

Åhws. Jag blir varm i hjärtat varje gång jag träffar dessa fina flickor.


Björn i Ytterklinten

Vid ett hus i skogens slut liten Malin tittar ut. Julia skuttar fram så fort, bankar på hennes bort. Hjälpans, hjälpans hjälp nu mig, annars är du inte tjej! Kom och kom i stugan min, räck mig handen din!

Snart drar jag, Julia och Malin ut till skogen för en halv weekend i  Ytterklinten. En viss Malin Nordlund bor där. He blir mys. Jag har med mig kamernan. För - Jag lär ju se en björn eller två. Hejdå. (RIM)HÖHÖBjörnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte faaaarlig, bara man är vaaaaarlig. Men man kan dock, men man kan dock honom aldrig tro!

Bara för att jag aldrig brukar göra såna här listor.

Det är faktiskt sant. Det är inte ofta jag gör dessa listor. Men nu kunde jag inte låta bli. Jag snodde den av Ida minsann.

Vad blir ditt namn baklänges?

Nossnafets Aralk. Ascoolt.
Har du gjort en snöängel i år?
Oh ja!
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
0 timmar 0 minuter 0 sekunder
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Typ. Eller, det beror på vad som menas med drömmar.
Tycker du att sengångare är söta?
Lätt <3
Har du någon gång testat karate?
Nei.
Första sporten du gick på?
Fotboll. Wohooow
Minimorötter eller pommes frites?
Men pommes ju!
Vad längtar du mest till just nu?
Helgen.
Hur gammal har du tänkt bli?
Gammal
Har du haft vattkoppor?
Yes sir. 2000. OS i Salt Lake City. Jag tajmar. Pappa blev glad som var tvungen att vara hemma med mig, eftersom han ville se OS. och jag hade typ fem vattkoppor och ingen feber. Därför gjorde jag kullebyttor i soffan och såg OS.
Vad drömde du inatt?
Det vill du allt veta? ;);) Höhö. Nej. Det vanliga tror jag. Eller, alltså. Jag har drömt liknande drömmar jag vet inte hur länge. Samma människor. Nästan alltid min klass. Olika platser, olika händelser. That's it.
Vilken tv-serie är bäst?
BONDE SÖKER FRU. Och Seinfeldt. <3
Vad åt du senast?
Rennie - tabletter mot min magkatarr. För att jag är stressad. Usch. Och nej, det smittar inte.
Höga eller låga strumpor?
I wanna fly so high ooooh oooooh
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Döden
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Låglaktospaketen har ingen text på baksidan. Jag säger som Rikard: Vi laktosintoleranta är inte accepterade av samhället.
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Massor. Blått, rosa, vit, röd. Det är massa rosor på det.
Bikini eller baddräkt?
Bikini i say
Snyggaste läraren?
HAHA. Flisan vet.
Är du mörkrädd?
Bara då jag skrämmer upp mig själv
Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Vad e dee??? :S:S
Riktig gran eller plastgran?
Riktig gran. De luktar så gott. Fast vi har haft plastgran x antal år. Det har funkat det med.
Tänt eller släckt när du ska sova?
Släckt!
Godaste drickan till frukosten?
Pro Viva. Bra för magen. Bra för magen.
Vill du bli president?
Neh.
Har du spelat tjej i en teater?
Haha. Ja.
Duscha eller bada?
Bada.
Har du gråtit i skolan nån gång?
Ja.
Hur tar du dig till jobbet?
Jobbar ej, går i skolan. Men jag får skjutsiluss.
Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Säkerligen.
Sjunger du på toa?
Bara när pappret är slut. Toapappersrullen är ju som gjord till att vara mikrofon.


Petrafin

För fem år sedan och lite till stod jag och Petra i ett klassrum på Montessori. Hon höll i ett mattekort. Jag stod en bit längre bort från henne men såg på kortets färg att det var ett mattespel där man måste vara två. Eftersom Petra var ny i klassen var jag väldigt nyfiken på henne. Det var till och med så att jag bestämde mig för att Henne ska jag bli kompis med! Det kände jag direkt.

Efter en stunds tvekande, frågar jag oskyldigt:

- Får jag kolla på det där kortet...?
- Okej, svarar Petra och räcker mig kortet.
Jag låtsas läsa på kortet och säger snabbt:
- Jag kan spela med dig om du vill.

Petra blir glad. Jag blir glad. Vi går ut i korridoren och sätter oss vid ett bord. Det var något slags mattespel med låtsaspengar. Efter några minuter spårar vi ur och leker tjuvar istället. Vi smyger i korridorerna och har låtsaspengarna i handen.

På den vägen var det. Jag har många fina minnen med henne. Och fina bilder.Åhw.


Lycka

Lycka är att komma hem och ta på sig mjukisbyxor,  gammal U2-tröja, stor sjal och torra sockar. Mmm.

Blink blink. Idag har jag flörtat med hela skolan. Mitt högra öga har blinkat konstant. Vill ni veta varför? Ja det vill ni!
Det var ett litet, litet dammkorn under min högra lins, mellan linsen och ögat.

Aoch. Det har svidit i ögat hela dagen. Jag trodde inte att det var ett dammkorn. Det såg mer ut som ett mikroskåpiskt hårstrå.

Hejdo.

JAAA

Arglhghghl. Jag är hungrig. Jag och fröken Liljedahl blev lite arg på vår lärare för han var orättvis. Sedan satte jag mig på buss numero ett mot umedalen och några fjortisar sitter längst bak och spelar fjortisdunk på hög volym! JAAAA, kände jag bara. Precis vad jag behöver!

Nej. Nu ska jag äta. Sedan ska jag träna bort min ilska.

My love is truuuuee

Det finns som sagt en klännig som jag köpte idag som får mitt hjärta att slå ett extra slag. Den kostade 40 kronor på Emmaus. Katching! Fyndilynd.

Jag kommer aldrig lyckas med en karriär som modebloggare. Det är bara att inse liksom. Jag fattar inte hur de lyckas ta såna här out-fits bilder varje dag. De måste typ ha ett vändbart sativ. Jag vill också ha ett sånt. Fast jag ska inte bli modebloggare. Bara på tisdagar.Godnattis.

Min klänning är fin och gul. Inte gul och ful. FIN och gul.

Jag och Filippa har fyndat på Emmaus. Nu äger jag en gul kostym/klänning som jag är så kär i att jag vill förlova mig med den. Jag får i alla fall leva med den i resten av mitt liv. Min fina gula klänning och jag. Åh. Kanske får ni se en bild på den sen. Ja, kanske det!

Litet plåster på min vänstra arm.

För er som ska ta vaccinationsspruta mot livmoderhalscancer kan jag bara säga - ta det lugnt.

Jag tog min första idag och var lite skakis innan. Dock har jag aldrig haft några problem med att ta sprutor; då jag var ett år fejk-skrattade jag då jag skulle ta en spruta för att det skulle göra mindre ont. Den taktiken kanske jag skulle provat idag? Det hade varit kul. Fast jag hade en annan taktik. Jag lyssnade på den här låten, men hann knappt lyssna på introt.
- Nu sticker jag, sa hon.
Aj, tänkte jag. Men det gjorde inte ont. Det spändes lite i armen. Sen var det över.
- Är du redan klar?, frågade jag.
- Ja, sa hon.

Nu har jag ett litet litet plåster på min arm och känner mig trött.

Gyllene toner? Inte än.

Jag spelade på min trumpet idag. Tråkigt nog blev jag besviken. Ur detta gyllene instrument kom inte de toner jag hade förväntat mig. Det lät mer som en plågad anka. Så brukar det låta då jag inte spelat på länge.

Jag har inte spelat någonting alls under jullovet. Jag blir besviken på mig själv. Jag tycker om att spela då det låter fint. För att det ska låta fint måste jag öva. Jag övar inte så ofta. Det blir som en ond cirkel. Förra terminen övade jag oftare. Då improviserade jag och tyckte att det var riktigt kul. Då lät det bra.

Någon dag ska jag bli proffs och tonerna ska låta lika fina som detta gyllene instrument är.


EL COLOR© http://klarabloggen.blogg.se

Soul meets body

Jag måste vara världens sämsta sjukling. Jag har legat i vår soffa ett tag nu med mitt stora fluffiga täckte och försökt sova. Men det går ju inte. Istället lyssnar jag på Death Cab For Cutie och drömmer mig ut i solen.


Aoch

Om man får träningsvärk av att borsta tänderna och håller på att bryta ihop bara för att gå den lilla lilla sträckan till bussen så är det något som är fel. Jag är så trött att jag knappt orkar skriva och ögonen tåras hela tiden.

Nej, jag vände halvvägs till bussen. Det gick inte. Jag måste vara hemma och vila upp mig idag.
Nu ska jag sova.
Ha en fin måndag.
Living the dreamMitt drömyrke ;););)

Ehehe. Nej. Nu måste jag kolla upp vad jag behöver läsa för kurser för att komma in på Journalisthögskolan. Gah. Snart är det ju dags. Jag längtar så mycket att jag vill ta en lastbil och åka till Göteborg för att börja utbildningen nu nu nu. Åh.

Underbara, stiliga Clara

Idag var jag med om något coolt. Jag och min vän Olov var och fikade på NK, och några bord längre bort skymtade jag en kvinna som var mycket lik "Underbara Clara" som bloggar för VF. Efter ett tag konstaterade jag att det inte alls var hon och jag tänkte inte mer på det.

Sedan, då vi står utanför Stadium går hon förbi! Och, nej, det var inte alls hon som satt på caféet; det var riktiga Clara och hennes man! Jag häpnade. Stirrade kanske lite också. Hon såg mig inte som tur var. Då hade jag skämts, för hon är lite av en förebild för mig. En fin vit rosett hade hon i håret. Hon är då alltid så stilig.

Underbara Clara

A monkey needs to dance and so do you

JOHNOSSI. Vad mer behöver jag säga? Hela amplified var en lång väntan på denna underbara duo. Jag tycker synd om de andra banden. De stod på sidan av och såg helt plötsligt alla festivalbesökare bli helt galna av lycka. Det märktes tydligt att detta var det alla väntat på. Så även jag.

A monkey needs to dance and so do you! Nästa gång de spelar så borde alla vara där och dansa sig lyckliga.

RSS 2.0