Hej mitt vinterlandSkidor är långsmala anordningar som spänns fast på fötterna för att möjliggöra för användaren att ta sig fram på snö.

Källa: Wikipedia.

Med Johnossi i öronen har jag skidat mig runt elljusspåret. Trevligt var det. Pröva själva vet jag. Ta med en ipod eller en vän.

Amplified och sånt

Amplified. Ja. Vad ska jag säga? Vart höll alla hus? Det var tomt. Dött. Nästan ett eko.
"Mår ni braaaaa?", skrek de.
"Ja!", hörde man långt bort i intet. Det var jag.
Men, vi hade det trevligt ändå. Jag och mina vänner Petra, Filippa och Rikard. Jag jobbade lite också. Därför fick jag ackridering. Så nu har jag ett sånt där ascoolt press-pass och jag får komma in backstage. Tror jag.  Awesome.

Jag blev fotad för vimmelfoto. Ensam. Mina vänner syns på bilden nedan. Jag gick inte ensam.
Näe. Vet ni vad jag ska göra nu? Vända dagen. Vända på snön i elljuspåret, och tagga amplified ikväll. För ikväll kommer det folk. Det sätter jag hundra spänn på.
JOHNOSSI! Kanske åker jag skidor till Party With My Pain? Ja. Bra idé.

Frukosten väntar.

Lider du av mjölkmage? Nej! Inte idag! Ha!

Edit: Jag åt en laktostablett innan jag åt semlan. Två laktiostabletter till och med. Ni som ska med mig på amplified ikväll behöver inte vara oroliga.

Nu:
Äta
Sätta in linser
Hitta apsnygga kläder att ha till ikväll
Packa ner allt detta
Ta 18.23 bussen
Dansa
Duscha
Göra mig fiiin
AMPLIFIED

Ha det götta

Åh, fredag.

Äntligen fredag. Då jag gick hem från bussen log jag som jag inte gjort på flera dagar, och hela jag bubblade. Veckan är över! Livet är härligt! Det är helg! Denna vecka har för det mesta bara varit en enda, lång äckel-PMS vecka. Visst fanns det några ljussken, men skolan har tagit död på mig. No more spanska prov, referat, intervjuer eller ett tjockt äckligt lager teatersmink - för ett tag i alla fall.

Impulsköp måste vara det bästa som finns. Jag belönade mig själv med en semla. Åh. Veckan är över. Tacktacktack.


Ett varmt bad är det enda jag behöver just nu

Jag fick just för mig att fara ut och springa. I snön. Med min ipod. Bara jag, min ipod och snön. Då är det tur att det finns mammor som säger att man borde ta ett varmt bad istället. För det är precis det jag behöver.

Förut badade jag minst en gång i veckan. Det var min höjdpunkt i veckan. Jag badade ofta på torsdagar. Som en belöning inför sista skoldagen. Så låg jag där och tänkte på veckan som varit. Du klarade det Klara. Du klarade veckan fint.

Jag brukar tända ljus, ha i badsalt som luktar gott, sätta på lugn musik eller bara lyssna efter tystnaden. Sedan ligger jag där. Tänker. Vilar. Tänker. Vilar. Blir ren.

Helt plötsligt känns idén om att jag skulle fara ut och springa som den jobbigaste tanken i världen. Ett bad. Det är det enda jag behöver just nu.

Rotfruktsgratäng


Min vän Malin Norlund lagade rotfruktsgratäng hemma hos sig. Jag bad henne skicka lite över msn. Trycka in maten i högtalaren och trycka på enter. Då gjorde hon det! Lite mosat, men vad gör det! Tack gumman!

So i don't want to be one of the bo-oh-oh-oh-yyyyyys

1. Det är inte bra för mig att lyssna på Katy Perry.
2. Det är inte bra för mig att lyssna på Kristian Anttila.
3. Det är inte bra för mig att lyssna på Katy Perry och Kristian Anttila då jag är ensam hemma.
4. Det är inte bra för mig att lyssna på Katy Perry och Kristian Anttila då jag är ensam hemma och borstar tänderna.
5. Det är inte bra för mig att lyssna på Katy Perry och Kristian Anttila då jag är ensam hemma och bostar tänderna och dansar samtidigt. (Det kan bli farligt ifall jag skulle svälja tandborsten till exempel.)
6. Det är tur att jag är glad i alla fall.

Ja, det är väldigt tur. Filippa fin var här nyss. Hon fyller år idag minsann! Ni kan ju skriva ett litet grattis i hennes blogg vettja: http://minvilljagminnas.blogg.se Då blir hon glad. Idag är jag ledig. Jag och Rebecka känner oss ganska i fas med allt som behöver göras kring det här projektet som vi håller på med "Ung förr och nu", och det var det enda som stod på schemat idag. Lärarna har sagt att det är okej att man kommer då man känner att det är nödvändigt. Vi kände att det inte var nödvändigt, eftersom vi har koll och är ganska så klara. Dessutom jobbade vi övertid igår du vi intervjuade. Så, idag: LEDIG. Skönt.

Alma och jag ska åka skidor snart. He blir mycket bra.

Totaly amazing beautypics from a normal day in our life <3<3


HAHAHAHHAHAHA okej. Det här är inte bra sent på kvällen.
Godnatt.

Pop Cirkus

SLÅ PÅ TVÅAN NU! MARKUS KRUNEGÅRD OCH A CAMP OCH GREJJOR! Pop Cirkus heter programmet. Kolla.

Produktiv och klantig

Jag var just på Midgårdsskolan. Midgårdsskolan?, tänker ni, för klockan är ju faktiskt 19.29. Ja, minsann, säger jag.
Jag har varit lite klantig. Ett anteckninsblock låg nämligen kvar i skåpet då jag gick hem för dagen. I det antecknigsblocket fanns allt som jag behöver för att skriva min artikel om Johnossi till VK. Alltså, mina intervjuanteckningar. Tur att det finns pappor med bil. Annars vet jag inte hur detta hade slutat.


Förresten låg min ipod kvar i skåpet också. Tänk om jag hade varit utan den ikväll? Då vet jag heller inte hur det hade slutat. Och, eh, texten på min ipod. Jag vill ha en katt. Det står högst på min önskelista varje jul, varje födelsedag. Därför skrev papi denna fyndiga text.

Nu ska jag sätta igång att skriva. På fredag kan ni läsa i tidningen om detta fina band. Jag måste vara produktiv. Japp. Då sätter vi igång.

The internet's largest source of fashion inspiration from real people around the world.

http://lookbook.nu/
Jag
Är
Övertygad
Om
Att
Jag
Är
Totaly
Fast
För
Lookbook.

Åh vad många snygga männsikor och kläder det finns. Galet.

Nu ska jag skriva ett!

Ge mej ett mejl nu

Jag väntar på ett mail. KOM DÅ. Det kommer aldrig.

Det är fint med vänner som skickar uppmuntrande sms. Som Filippa. Tack. Jag ska göra som hon säger. Jag ska ta hand om mig själv nu. Inte vara arg.

Vi säger så här: Jag återkommer sen.

Spåtifaj

Det är ganska kul med Spotify. Lyssnar man på en låt kan det komma någon helt oväntad låt efteråt. Som en låt med Ashlee Simpson till exemel.

Jag är hungrig.

Pigg o gla tjej tycker spanska e en kul grej ;)


JA! Precis den energin och karisman som bilden ovan utstrålar har jag just nu! Så pigg blir man av att plugga spanska!

Bah. Några uppgifter kvar. Sen ska jag banne mig sova.

Snyt dig Klara

Hjälp. Jag blev just lite yr. Jag tror att jag är lite lite förkyld. I bihålorna, as usual. Nyss kändes det ungefär som att snoret förflyttade sig från bihålorna till framsidan av pannan. Läskigt. Jag blev tvungen att luta mig bakåt.

Näe, om man ska ta och snyta sig kanske. Bra idé. Duktigt Klara. Hejdo.

Långa nätter

De ljuva tonerna når öronen. Bara ordet ny musik får mina öron att bli glada. Sedan är själva musiken ännu bättre. Idag har jag införskaffat mig lite ny musik.  Åh, det är en sådan bra känsla! Jag kommer aldrig att kunna somna ikväll. Min ipod kommer att spelas till det sista batteristrecket är kvar. Det fina med min ipod är ju att bilderna till albumen också syns på displayen. Därför blev jag extra glad idag då min nyinskaffade musik hade vackra framsidor.

Den här skivan, Långa nätter med Melissa Horn är min nya och stora kärlek. Tack till alla som tipsat om den. Nu har jag också tagit del av den. Jag grät och grät mig genom de två första låtarna. Åh så bra hon är. Hon förstår mig precis. Hon måste vara en musikalisk ängel. Annars så vet jag inte vem som är det.

Godnatt finaste ni.

13 snart 30

13 år. Så månaga år är min lilla lillebror idag. Jag har just ätit kladdkaka och sett på när han har öppnat en massa fina paket. Åh...slutar de aldrig att växa? Min present till min tonåringsbroder var inget mindre än en Tonårsmanual - för nyblivna tonåringar. Hahaha. Jag satt och skrev ihop den igår på en timme och skrattade åt mig själv. Jag kanske publicerar någon kurs från manualen här, vem vet.

Nu ska jag gå och hälsa på min tonåring.
Grattis till min finaste älskade stora lillebror.

Vinterspelen

Phew. Dagen har spenderats i en friidrottshall. Jag är trött. Väldigt trött. Det gick väl helt okej.

Jag och flickorna här nedan sprang stafett mot några från UIK. Alltså, fotbollstjejerna. A-laget. Gah, huvvaligen. Jag var rånervös. Men det var UIK-arna också. Och de vann. BLÄ. Men vi kämpade så gott vi kunde. Dessutom, hallå, deras jobb går ju typ ut på att träna. Vi var duktiga. Det var kul. Vi taggade. Finito.


Frida, Josefin, Moa och den gyllene stafettpinnen.

NU VÄNTAR MINA LÄXOR! <3
Hejdo.

Alma

Härrom kvällen var ju fröken Hofverberg här! Alma, alltså. Vi glassade oss, skrattade, pratade, lyssnade på musik och snokade i skolkatalogen. Jag tycker så mycket om att vara med den flickan. Vi pratar mycket och kommer fram till många bra saker.

Och, Alma. Jag ångrade mig om Daniel Da Silva. Han i Let's dance. Han är inte snygg. Han är bara charmig. Haha!

My mistakes were made for you

Jag och Filippa gottar oss på google. Nu har jag pojken nedan som bakgrundsbild. Finfinfin. Last shadow puppets samt Arctic Monkeys sångare. ÅHWS. Jag smälter.
Partypeople

HAHAHA. Okej..., det här var kul. Titta så fina jag och Petra är. 70-tal. Varje dag.
Nu ska jag underhålla min PRASO. Hon heter Filippa tro ja :S:S
Hejdo.


Kom till vår kreativa zon

Öppet hus idag. Jag blev trött. Och kände mig BLÄ och AAARGHH.

Nu vet jag inte hur jag känner mig. Jag tror att jag är sömnig.
Men, som sagt. Kom till Midgård. Då får ni se Hanna Liljedahl IRL. Hon kan göra en massa partytrick för er. Det vill ni inte missa va? Jag värvar elever, woho. Sen får ni ju träffa mig också BONUS BONUS. Jag kan inga partytrick. Jag kan knappt vissla. Men jag är snel flikka.

Okej, godnatt.Kuvert med blåa kanter

Idag kom jag hem, kollade posten och fann ett stort kuvert med blåa kanter adresserat till Klara Stefansson. Längst nere i hörnet stod det PLAN. Jag visste precis vad det handlade om. Min fadderkompis. Snabbt öppnade jag kuvertet och fann där en bild och massor massor av papper om min fadderkompis och om PLAN.

Det här känns jättebra. Jag blir ju alldeles varm i hjärtat.

Vardag, varje dag.

Tisdag. Igen. Äh, nu vill jag göra något drastiskt. Rita, gå en promenad eller göra något helt totalt oväntat. Woho. Hejdå dator för ikväll.


Tack för att ni skonade mitt skåp

Jag älskar Midgårdsskolan. Men jag blir nästan rädd.
Idag under mattelektionen hade tydligen mitt skåp stått ÖPPET. Jag vet inte hur jag lyckas. I mitt skåp fanns:

*Lots of papper
*DATOR
*Dunjacka
*Mobil i jackficka
*Plånbok i jackficka
*Skor
*En kopp
*Diverse skräp
*Skolböcker


På mitt skåp satt även min nyckelknippa fast. Om min skola hade bestått av normala, rebelliska ungdomar hade scenariot sett ut såhär då jag kom tillbaka från en timmes mattelektion:
Skåpet låst, nycklar borta, jag måste knipsa låset. Datorn borta, mobilen borta, plånboken borta och mina nycklar ligger inte i skåpet.

MEN.

Då jag anlände, lugn som en fisk från mattelektionen, mötte Rebecka mig med mina nycklar. Skåpet var öppet, datorn låg där, likaså jackan med mobilen, plånboken och diverse saker. ALLT VAR KVAR!

Jag blir ju nästan rädd. Men tack, tack, tack kära Midgårdsmänniskor för att ni lät mitt skåp vara under den timme som jag satt omedvetande i ett källarklassrum och kämpade med cirkeldiagram. Annars hade jag nog brytit ihop. Jag vet att ni inte vill det. Så, tack.

Poff

I söndags körde jag på retro då jag klädde upp mig. Vi firade nämligen min moster och hennes pojkvän som fyllde år!
Kjolen är mammas gamla, livstycket (linnet med knappar) är min gammelmormors gamla, och koftan är faktiskt min morfars mors gamla. Den har även min moster ägt i flera år. Armbandet är mammas gamla också.
Sidär.

Och jag är helt förälskad i mammas gamla kjol. Snurarr man lite blir den jättestor. Poff!

Paramore

Efter att jag sett filmen Twilight kände jag att jag verkligen ville ha soundtracket. Det var inte med sådana stora förväntningar som jag tryckte på play-knappen. Jag lyssnade, konstaterade att vissa låtar var bättre än andra. De var helt okej liksom. Men sedan - någonstan i mitten av skivan, stod det Paramore på displayen. Bandet hette så, och de hade två låtar med i filmen. En av låtarna - "Decode" upptäckte jag först idag. Jag blev helt såld. Jag måste höra mer av deras musik NU. Den här låtern har jag lyssnat på kanske...10 gånger från klockan 16 idag. Alltså, det är sjukt. Jag är överlycklig över upptäckten av detta band. Dessutom har sångerskan ett vibrato som får mig att bli varm i hjärtat och vilja ta sånglektioner.


01.40Godnatt.

Hem till Midgård

På teatern har vi nu börjat med smink i kursen Scenografi, mask och kostym. Igår var jag och Hanna sminkade till lik. Fast egentligen såg vi ju bara ut som man ska göra på Midgårdsskolan. Lite goth-emo sådär.


Och imorse såg jag mig själv i spegeln. Jag möttes av en trött flicka med påsar under ögonen som nästan var lika extrema som de på bilden. Näe, jag ska piffa upp mig med lite smink och ikväll bär det av till Rowena för disco med mina fina dansflickor.

Hejdo.

Jag lever men jag är mätt

Jag är så sjkut mätt. Jag kan inte ens skriva. Jag åt först pizza hos fröken Annersten och sedan var jag ju tvungen att smaka lite av revbensbjällen som åts här hemma, de såg för frestande ut. MAT E GÖTT. Nu är jag mätt. MÄTT.

Bättre sömn

Tired in the morning, i'm tired in the evenigs...
Laakso snurrar runt i mitt huvvud. Jag är trött.

Stressahanteringsgruppen. Idag var det den sista träffen. Jag känner verkligen att den har gett mig något. Visst - jag hade velat lära mig ännu mer, men det jag lärt mig räcker gott och väl. Det viktigaste jag lärde mig var det om ältning. Jag lärde mig att man måste säga STOP. Lägga undan det liksom. Inte älta så mycket.
Jag ältar. Hela tiden. Om allt. Överallt. Innan jag ska somna hålls det tre olika konferenser i mitt huvud. Ungegfär.

Neeej!
Joooo!
Nej!
Jo!
Hallå, det är inte alls så!
Jo det är det visst!
Men, kom igen. Skärp dig Klara.
Men, tänk om...
Nej, inte tänk om.
Men alltså...
Nej.

Så kan det låta. Om allt och inget. Allt ska ältas, gå igenom, och analyseras. Helt i onödan. Verkligen. Jag kommer sällan fram till något bra. Det jag ältar kan jag istället prata om och så löser det sig direkt. Jag har märkt att jag överanalyserar allt och då blir allt bara en, enda stor missuppfattning. Då blir jag bara fröken Deppo på kvällarna. Nej, mindre ältande. Tack.

Vi fick varsin liten gåva för att vi deltog i den här gruppen. Det vi sa och skrev kommer gå till forskning kring stress bland ungdomar. Det jag fick var en skiva - "Bättre sömn." Avslappninsövningar, och insomningsprogram som heter "God natt". Underbart. Jag ska somna till den skivan ikväll. Mindre ältande, mer sömn. Skönt.

Godnatt fina ni.

Mallorca - 2000.

Då jag var 8 år åkte jag på min första utlandssemester, till Mallorca. Jag var väldigt exalterad, det var ju trots allt mina första steg utanför detta avlånga land. Men - till saken: Vid middagsbordet idag fick jag höra om något jag sagt under denna resa.

Pappa skulle ut på en pub för att se Engelsk fotboll. På puben var det en massa engelsmän, det var trots allt en engelsk pub. Då han kom hem berättade han att alla hade applåderat och hurrat så väldigt. Jag sa då glatt:

"Åhh, var det för att min pappa kom dit?"

Jag trodde att de applåderade då min pappa kom dit. Ba; Oh! A swedish man! WOHOOOOO! *applåder*
Jag önskar att det var så. Pappa förtjänar applåder och jublingar. Han är världens bästa pappa.

Aoch

Det kliar i min hals. Jag behöver te. Alla är förkylda. Jag vill inte bli sjuk. Inte nu. Om några dagar kanske. Då kan jag vara snörvlig och se film. Eller näe. Jag ska vara frisk och kry.

21.31. Jag vill sova.
Godnatt. Snart.

Magic ipod som skakar som en magic bullet

Jag satte på blanda spår nyss. Några halvfalska fioler och cowboy-beat sattes igång. Jag tänkte: "Ah! Dixie Chicks!" (de är faktiskt bra, tro mig.) Jag tog mig en titt på displayen. Panic! At the disco. Oj. Spelar de country? Neeeh. Absolut inte. Det var bara introt som var lite exprimentellt.

Nyss dansade jag till Vy från ett luftslott. Min ipod är fin den. Dansar man för mycket byter den låt också! Som en magic bullet. Man kan skaka den, och den byter liksom helt skepnad. Okej, låt. Vet inte vad en magic bullet har med min ipod att göra, men lite magisk är den allt. Min fina nanananano.


matching.com

Hahaha. Då jag skulle sova igår fick jag mig en fin syn. Det var min säng. Jag hade matchat allt så fint. Ovetande av mig själv. Otroligt.


Filt, vetevärmare i form av katt, täcke, och en bit av mitt fina får-nattlinne.


Och, just det. Jag har en vit säng, vita tapeter och ett par röda tjocksockar som inte syns på bild.

Godnatt staden.

Underbar, obeskrivlig romantik på en servett

Jag följer ganska många bloggar. En av de allra bästa bloggarna jag vet är Sandra, som bloggar för Metro. Bloggen heter Niotillfem och är sådär stilig och vacker och underbar på alla sätt och vis. Det senaste inlägget där var en text som den här Sandra skrev då hon var arton år. Jag blev helt tagen. Då jag läste den blev jag alldeles varm i hjärtat och längtade som vanligt under dessa månader efter någon att hålla i handen. Åh.

du har precis vunnit fem miljoner på lotto.
vi sätter oss på ett café och dricker te för att hämta oss.
fem miljoner, säger jag, vad ska du göra med alla dessa pengar?
men du säger att det är hemskt svårt att veta, och det bästa är nog att vänta.

så vi inväntar oktober.

en regnig tisdag går vi och köper sextiofemtusen gula paraplyer, spänner upp dem över vitabergsparken.
vi tar sju kronor inträde.

det hela går lite långsamt till en början, men när ett femtonårigt kärlekspar rymmer dit för att få vara ifred, blir plötsligt alla våra paraplyn uppbokade.
folk från hela världen kommer dit för att få en plats.
det står pojkar och flickor på rad med händerna i varandras, längtandes efter hud i vårt vitabergsparken.

man talar om en närhetsepidemi och helt plötsligt är vi biljonärer.

på söndagar är det stängt och då går vi genom parken och rör vid varandra under så många paraplyn vi förmår.
du har rysligt vackra axlar.

man pratar om oss i rapport och 'debatt' på kanal ett. var folk kära i varandra innan närhetsepidemin?
och politikerna (och thomas di leva som är där som gäst) skakar på sina huvuden och säger, nej, kärleken fanns inte innan vitabergsparken fylldes av gula paraplyer.

och då skålar vi i champagne utanför drottningsholms slott som du har köpt till mig, så stolta över att ha uppfunnit något så stort.


Skrivet av niotillfem 13 januari 2009 klockan 15:06

Flickan är ett geni.

S.O.A.P nostalgi

Spotify är bra till mycket. Jag hittar ny, bra musik som jag fullokomligt älskar. Nu har jag även börjat hitta de gamla låtarna som väcker nostalgi.

Då jag hittade denna fick jag nästan ont i magen. Det var nostalgi på sådan hög nivå. Mellanstadie-flashback. Åhhh, jag gråter ju av glädje över att jag fann denna låt. Lala, 90-tals musik gör mig fortfarande varm i hjärtat.

Protein and carbohydrate fortified milk drink (low lactose)

Svettsvettilett. Jag dricker gainomaxilax och ska snart duscheliduscha. Min höftislöft gör ont. Det är inte bra.

JAG ÄR BEROENDE AV GAINOMAX. Helt seriöst, jag dricker...3 i veckan. MINST. Pappa köper alltid hem det. Av någon anledning. Han springer ju som en galning nuförtiden, och mamma tränar minst lika mycket. Och jag. Efter varje träning, när jag känner mig trött, som indigriens i scones... - det finns alltid tid för en gainomax! Jag tror dock inte att det är så nyttig. Den innehåller säkert lots and lots of socker, kanske däför jag går på överspeed ibland. Vad händer då gainomaxen sprider sig i kroppen? Det vill jag allt veta.

Svetten torkar långsamt in. Usch, jag behöver en dusch.
Hejdååå.

Mhm.Jag och Petra gjorde scones med gainomax (vanilj) istället för mjölk. Det var gott. Pröva hemma. Ta lite mindre socker bara så löser det sig.

Pussilull


Små små burkar och vit ögonskugga

Jag kan egentligen ingenting om smink. Jag läser på alla burkar, pennor, penslar, tänker "Åhå, det här såg ju spännande ut", prövar mig fram, inser att jag inte kan måla kajal, prövar något nytt, osv...
Mina kompisar lär mig om smink. Berättar vad allt är. Jag sminkar. Improviserar. Idag kände jag för att exprimentera lite. Jag har sett många som har vit ögonskugga runt ögonen, vit kajal, nåt sånt. Det är väldigt fint tycker jag. Så jag prövade mig fram, återigen. Därefter försökte jag mig på att mörka ögonbrynen och så, men det var inte riktigt min grej. En liiiiten liten burk visade sig också vara en mörkröd rouge, voilat! Efter en halvtimme var jag klar.Nu är Petra här!
Hejdo.

Filmdag.

Jag började morgonen så fint. Det ringde i vår telefon. Jag lyfte mitt vattenglas, sa: "Hej...", och kom sedan på mig själv. Ah, det var visst inte telefonen. Jag hittade den tillslut ändå. Sedan gick dagen bara bra. Jag och Malin har haft film-maraton.Little Miss Sunshine, Twilight och Romeo and Juliet. Åhw. Fina filmer.

Imorgon ringer klockan 09.00. (skev just 21.00) Ska jag då lyckas med att stänga av alarmet på min mobil eller blir det vattenglaset igen? Ingen vet. Bara imorgon.

Natti.

JulialalalalalalalalalalalaFin.

Nu har hon lämnat mig för Robertsfors.

Tetriseffekten.

JAG OCH FRÖKEN LUNDMARK ÄR VAKNA OCH JÄTTEPIGGA!Shopping på Mariehem.

Herregudars vilken dag! Jag och Hanna Lijis har röjt runt på diverse affärer som Barnens Hus, Djur Magasinet (jag vill ha ett lurvigt masvin <3), Godishuset och Mio-möbler. Vi upplevde nostalgi i form av barbie-dockor, gosedjur och platskök. Stack ner händerna i kaninfrön (man kan ju inte låta blii), jag köpte dyrt godis, och vi provsov alla sängar på Mio-möbler. Jag vill ha en säng för 16.000 nu.

23.15. Tiden går fort. Grammisgalan kan ju läggas ned. EMD, seriöst? USCHANS.

Imorgon ska jag till Robertsfors! Ih! Min fina Julia Lundmark bor där. Senare drar vi på bio och sen ska hon sova hos mig =Tetrislan med Basshunter och musiknostalgi-spellistor på Spotify. Bland annat. Sen ska jag ju få se Robertsfors IRL. Jag taggar ju!

Natti Natti. Sov sött.

Fadderkompis

Jag blev just varm i hjärtat och mina ögon tårades.

Tack för din anmälan! Vad kul att just du vill bli fadderkompis! Informationen om din fadderkompis kommer att komma hem till dig inom två veckor.
 
Hälsningar, Plan Sverige


Jag ska bli fadderkompis i Plan. Det fungerar ungefär på samma sätt som fadderbarn, fast man får kontakt med en ungdom i ens egen ålder och betalar själv (eller med familjen) 200 kronor i månaden till projekt i dennes by. Man hjälper alltså en hel by. Under tiden skriver man också brev med den här personen. Petra har redan blivit fadderkompis, och Filippa som är med i Plans ungdomsråd berättade för mig om det här. 200 kronor som jag skulle kunna lägga på en dålig tunika från H&M kan nu bli till något ännu större. En vattenbrun, en skoluniform, pengar till att gå i skolan eller en stor trädplantering. Lite för oss kan göra mycket. Om ni har möjlighet tycker jag verkligen att ni ska göra samma sak. Läs mer på: http://www.plansverige.org/fadderkompis/

Nu väntar två veckors spännande väntande.

RedheadJapp, nu är jag rödhårig. Såhär såg det ut då det var nyfärgat i...Söndags!
Nu ska jag ut på en promenad med min ipod.
Hejdo.

Läskigt på wikipedia.

Wikipedia är ju alltid spännande. Nyss skulle jag kolla varifrån mitt namn härstämmade och vad det betyder, och vad ser jag inte en bit längre ner? Där står en massa namn, kända personer som har namnet Klara.
Klara Hitler stod det. Men va? Senare läste jag detta:

Klara Hitler, född Klara Pölzl 12 augusti 1860 i Spital, Oberösterreich, död 21 december 1907 i Linz, var Adolf Hitlers mor. Gift med Alois Hitler 1885 i dennes tredje giftermål.

Jaha, minsann. Tredje giftemål också? Där ser man. Det var ju lite läskigt ju. Fast nu minns jag det svagt från historielektionerna. Alla dessa namn...

I-landsproblem.

Jag har ett sådant just nu. Eller, i-landsproblem...okej: Problem då. Just nu i denna stund, medverkar mitt problem.
Problemet: Mitt högra pekfinger gör ont varje gång jag glömmer bort att vinkla handen lite då jag skriver. Om jag träffar en tangent uppifrån gör det lite ont. Varför? Jag klippte naglarna igår. Okej? Ja, jag klippte nämligen för mycket. Aoch. Dumt gjort. Snälla nagel väx.

Ikväll har vi varit hos familjen Furmark/Hallsby på middag, sedan åkte jag och hälsade på Vilma och hennes kompis från Stockholm. Vi såg Juno och drack världens godaste te. Grön Mango, finns på Indiska! Juno måste vara en av världens bästa, mysigaste, underbaraste filmer också. Snyft. Tårarna började sakta rinna. Åhws.

Någon som vet hur man får en nagel att växa snabbt? Jag har hört att man får starkt hår av ägg, naglar är väl gjorda av samma döda celler som hår?Näe, nu flummar jag. Jag har noll koll. VÄX NAGEL VÄX.

Min sjal den är så grön och flott - dessutom är den skön och luktar jättegott!

Mmmm, jag sitter och luktar på sjalen jag fick i julklapp av Petra. Den är från Indien och luktar...ja - Indien. Fast jag har aldrig varit i Indien, men den luktar i alla fall exotiskt! Dessutom är den olivgrön. Min favoritfärg. Jag fick ett par örhängen och en fin liten burk också. Tack fina du. Jag själv failade lite då jag skulle köpa en film, ångrade mig i sista sekund till "Nina Frisk", men den hade hon såklart hemma...buhu. Men lite Ben and Jerry's köpte jag åt henne också, så det ordnade sig. Glasseliglassigt. Nu kan hon ju se filmen TVÅ gånger om hon vill. (Det kan man alltså inte om man bara har EN film!!!) Voilat.

Och, jag älskar min nya hårfärg! Ni ska få se den, jag lovar. Vare sig ni vill eller inte. Den är råsnygg. Så, tack Olov som övertalade mig och tack mamma som färgade så fint. Jag är mycket nöjd. Dessutom matchar den sjalen jag fick också, MHM.

Att vända på dygnet.

10.00:

Ett ord: Trött.

Nu är jag piggare. Snart bär det av till Petrafin.
Ha en underbar dag.
Barababapbaba

Igår var jag och Vilma på bio! Vi såg "Allt flyter", filmen som handlar om 40åriga män i baddräkter som börjar med konstsim. Nina och Anja fanns också i biosalongen, och vi kom överrens om att filmen var en stark trea! Den var lite rolig sådär.

Innan bion var jag och Vilma på station för att fika lite. Vi bytte julklappar (hemligt vad som gick och gavs...ehe), och kom att prata om ringsignaler till mobilen, att man inte kan ha vilken som helst liksom, ifall det ringer på bussen. Vilma berättar:
"Men jag tycker om min ringsignal. Det är den här...Barababapbaba...", börjar hon sjunga, och jag gapar. Sen utbrister jag:
"HAHA, men det är ju MIN ringsignal!" Hur stor är chansen? Den låten är inte jättekänd. Eller jo, lite. Men, ändå. Oddsen är inte stora! Fett coolt asså. Låten vi har som ringsignal är denna:Haha, sjukt.
Nu ska vi iväg på middag.
Tjohejs.

Jag fick tillslut spader, och se: 46 rader!

JAAAAAA HERREGUDARS JAG HAR ETT NYTT REKORD I TETRIS!

Pappa lånade min dator en gång för längesedan. EN gång. Spelade tetris. Sen var det kört. Rekord dirket. I säkert över en månad har jag levt för tetris. Tetris var mitt liv. Jag hade inget liv. Jag kompromissade med att spela tetris om nätterna. Jag fick inget liv. Ja, ni fattar. Två ynka rader var det kvar till pappas rekord, hrrm. Men nu, nu, NU. 12 rader bättre än hans rekord! KATCHING. Jag ska aldrig mer låna ut min dator till pappa. Eller, han får inte spela tetris på min dator.

Hur många rader som jag har som rekord nu? 46. Hahahaha, 46. Sämst. Men, det behöver ni ju inte säga till alla. Det får vara lite hemligt sådär.

Jag kanske ska färga håret snart.
Hejdå.

Liten flicka lämnade kamera på lokalbuss - föräldrarna är upprörda

På lagerhaus idag träffade jag en bekrymrad familj Jag stod och kollade bland alla badgrejer, såsom badmössor, badtvålar som ser ut som choklad, nunne-badankor, m.m, då jag hör denna familj disskutera något med sin lilla dotter. De är upprörda.
"Men, vars sa du att du la den?!" De går igenom vars de varit: på bowlninghallen, på bussen.
"Tog du av dig den på bussen?!"
Flickan:
"Jaaa, den kändes oskön i nacken."
Mamman:
"Så du lämnade kameran på bussen?!?!?"
Det följs av ord som: herregud...och diverse ord.
Sedan beger sig pappan och flickan till vasaplan. Föräldrarna är lite smått arga men flickan håller sig väldigt lugn inför den siatuation som faktiskt uppstod.

Så, om ni ser en kamera med ett band runt på någon av bussarna: Ge den till den lilla flickan så blir alla glada.

Ta på en extra tröja om ni ska gå utanför dörren.

Det är KALLT ute. Bara så att ni vet. Jag har varit på stan med Olov och fikat + köpe hårfärg. Olov köpte en tröja som enligt honm själv var den första tröjan som han verkligen kände att han måste ha, oavsett vad. Sedan träffade vi på fina Hanna (av en "SLUMP", hihihih planerat) också som fick sin efterlängtade datasladd och min juleklapp till henne - en kalender med bilder på henne! Mycket fint. Nu väntar jag på lunch: Bullens korv <3 Den bästa lunchen man kan få.

Hejdo.

2008-2009.

2009. Jag är en väldigt nostalgisk människa, som varje nyår får en känsla av vemod i sig när det lider mot slutet av ett år. 2008 är slut, ett minne blott. Massor av fina minnen. Jag tror att det här året har varit det mest händelserika någonsin. Jag har varit oerhört kär, överdrivet glad, väldigt väldigt ledsen, fruktansvärt arg, och har haft ett ganska lyckat försök till att hålla mitt nyårslöfte. Jag har upplevt väldigt mycket. Det mesta finns i mitt huvud. Lite finns på bild.GOTT NYTT ÅR!

Helluuuu

Nyårsdagen. Jag har just sett på Shrek och nu ska jag se på tv med mamma.

Återkommer.

RSS 2.0