Årets pynt

Består bland annat av batteridrivna granar som ändrar färg! Sjukt fina.

Inte okej

En av mina lärare använde en generad gubbe på fronter. "Ni får igen dem när alla skrivit provet [:oops:] " Jag vet inte vad jag ska säga.

Saker jag har lärt mig under min prao:

* Moonwalk. En HELT OKEJ moonwalk faktiskt. Tofflorna och golvet där var en prefekt kombination. Malin kan intyga på att jag kan! Nu ska jag vinna över Vilma, vi har ju en moonwalk-tävling. Mmmm vinst.
* Hacka grönsaker. Skära, riva, ansa och allt vad det heter. Jag är PRO. Taccos är en baggis för mig.
* Baka ännu finare och bättre och så där.
* Spela Für Elise!!! Fast, jag kan inte hela än. Men nästan.
* Stryka linnedukar. Det kräver omsorg och tar tid.
* Kvällspasset i P3 har blivit riktigt dåligt. Det var bättre förr.
* Uppsala är en snygg stad, befolkat av snygga människor med snygga kläder och en snygg neutral dialket.
* Jag vänder mig jättesnabbt i sömnen. Och vänder mig jätteofta inna jag somnar.
* Det är kallt i Umeå.

Åh Uppsala

10.55 landade planet i Umeå efter tågstrul som slutade med att vi fick ta en taxi, jobbiga skåningar som "skämt-klagade" på SAS i kön, säkerhetskontroller och annat arlandigt. Jag och världens finaste Malin Norlund har haft det underbart. Uppsala är underskattat, helt klart. Vackert är det.

"Tänk om man hade hår i munnen"- Busted @ work


cooking @ work
EHM...KEYJag och mini-Malin har landat i Australien. Bor ute på landet hos en man som heter Mr. Hunter. Han e ute å jagar rätt så ofta, idag fick vi glass :) Han har gett oss lite uppgifter i hyddan. Bland annat att ta hand om hans sengångare som faktiskt är tam!!! Han e så söt :))

Eller så är vi i Uppsala hos min fina faster och farbror! Vi får faktiskt glass där med. Vi ska praoa på en gård där min faster jobbar. Ej bondgård. Mer typ...vandrarhem fast lugnare. Japp.

På flygresan dit var det HÄRLIGA BARN med. De körde hejarklacksramsor (de var ett lag av något slag! RIM), som gick: "GIF VI ÄR BÄST!!! *klapp klapp klap kla klllapppp alla lyfter händerna i luften hands up!* Det var kreativt tycker jag!

Malin har med sin dator + ett mobilt bredband som jag kommer tjuva av lite ibland, hehe. Peace out

Ljusfestival utan lampor

Dessa är helt oredigerade. Förstärkte bara färgerna direkt i kameran.

Cosmic love

Var ute och fotade den underbart vackra himlen idag.

S-s-s-s-s-ova

För övrigt saknar jag mitt bruna hår. Över tusen spänn kostar en avfärgning. Det lär nog dröja ett tag...
Natti natti.

På tal om Twilight...

...så är det här den roligaste videon jag vet!!! Hon är GALEN i twilight.

Sunbeams

Min ipod är så grann! Likaså är skivomslaget till In Colour. Perfekt kombo ju!

Ignorance

Jag har ju en liten Paramore-crush. Min musiksmak är som sagt väldigt spännande. En dag är det Brittan, en annan dag Paramore, Bob Marley, Regina Spektor, Mando Diao, System Of A Down, Kanye West eller någon jazz. Vet att jag tjatar om det, men så äreeee. Ikväll, under tiden som jag sitter och läser om försvarsmekanismer lyssnar jag på min nya crush, av och med Paramore. <3 Känner girlpower och lite sånt.
TJING

Så får du mig ändå

Jag är 34 år, jag är 1.80 men har nog ganska dålig hållning för alla tror jag är kortare, jag har ett brunt och ett grönt öga, är uppvuxen i Uppåkra utanför Hjärup utanför Lund utanför Malmö. Det bästa extrajobb jag har haft innan jag blev artist till yrket var att lifta runt som lieman och trädgårdsmästare på ekologiska gårdar i Nya Zeeland. Min favoritfärg är turkos. Jag går av för hackor och tror att jag är nått.

Jag har skrivit ett mail till Emil Jensen. "Emil Jensen? Är det Amanda Jenssens brorsa eller?", tänker kanske ni. Och nej. Det är det verkligen inte. Emil Jensen är en artist. En artist som behärskar musiken och ordkonsten utan dess like. Citatet ovan är hämtat från hans hemsida, där han beskriver sig själv. Han skriver att han "tror att han är nått." Men visst är han något!

Jag hade aldrig hört talas om mannen innan mamma bjöd med mig på hans framträdande i Umeå för ett tag sedan. Eftersom jag inte hade några direkta förhoppningar eller förväntningar blev hela framträdandet en positiv överraskning. "Emil Jensen - En dödsrolig kväll om sorg och saknad", enligt alla flyers och affischer. Han pratade om döden. Sjöng om döden. Till och med skämtade om döden, fast på ett bra sätt. Och det kändes aldrig konstigt. Hans sätt att blanda allvar och sorg med skratt och lycka är fascinerande.

Nu väntar jag på svar. Åh vad jag hoppas på svar.


Kär i en ängel


Snooze

Mina morgonrutiner är riktigt illa. Grejen är den att jag inte minns vad jag gör den första halvtimmen från och med att klockan ringer tills jag stiger upp. Det är dimmigt. Jag minns bara en otroligt lättåtkomlig snooze-knapp och en ekande ringsignal långt, långt borta. Jag minns att jag trycker på knappen kanske två, tre gånger. Fjärde gången stänger jag av alarmet. Too bad.
Jag antar att det var detta som hände i morse. Jag stängde av alarmet. Resten är svart. Drömde kanske något. Vaknade. Det var mörkt i mitt rum. Sätter igång mobilen. 10.50. Vi börjar 10.50 på måndagar. HALLELUJA
Det värsta är att jag är trött. Tio timmars sömn, men jag håller ändå på att somna.
Det går fortfarande inte att dela in i stycken på bloggizz.se. Dumt.

Did I hear anybody say BACON?

Var i världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?

På den underbara badplatsen i Grekland. Eller något varmt land över huvud taget. Det vore inte illa.

 

Vem skulle du vilja vara om du varit en helt annan person?

Audrey Tautou. Världens vackraste kvinna.

 

Vilken egenskap önskar du att du besatt?

Moonwalk. Det vore grymt. Jag och Vilma har en deal att lära oss det till jul. Får se hur det går.

 

I vilken färg är ditt drömhus målat i?

 

Det skulle vara blommigt i alla fall. I många färger.

 

Vilket är det finaste flick- respektive pojknamnet?

Nemo. Håller helt med Rikard. Nemo ÄR det finaste pojknamnet. Ni får ingen bild på fisk-Nemo tyvärr.

Jag har alltid varit svag för korta namn som Vera, Tora, Nora, Tyra, osv. Fina namn.

 

Vilket är det bästa ordet som finns?

Kramsnö. <3

 

Om du fick lov att bara äta en sak i resten av ditt liv vad skulle du välja?

HEHEHEHE

 

Om du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?

 

Om du bara fick köpa ett enda sak till vad skulle du välja då?

Det där trycket på en massa tröjor som jag skulle dela ut till folk.

 

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?


Allt jag har att säga är:

..och att jag är tillbaka. Efter fyra dagar utan min blogg har jag abstinens. Mmmm blogg. Mmm ingen magkatarr på fyra dagar! Tack Blondinbella. Borde göra så här lite oftare.

Nu ska jag göra som Blondinbella.

Jag vet inte om det var för stresshanterings-pratet idag på idrotten, som jag visserligen blev mest arg på då det handlade om att "sluta grubbla", och att "sova mer", men i alla fall så har jag beslutat mig för att ta hand om mig själv lite extra denna vecka ut. Magkatarr är inte en farlig men en väldigt jobbig åkomma och efter mer än ett år fram och tillbaka blir man ganska less kan jag lova. Medicinen mot detta är att stressa mindre. Enkelt svar, men ack så svårt. Därför ska inte sitta vid datorn i onödan fram till åtminstone söndag, men helst en vecka om det går!
Istället ska jag läsa, rita, fota, umgås med människor, baka..., pyssla på helt enkelt. Jag ler bara när jag tänker på det. Hehe, seriöst inlägg det här blev, men åh vad jag ska ta det lugnt. Jag behöver det.
C YA

Lill-Erik goes reporter

Aktuellt i SVT har en ny reporter...
LILL-ERIK!!! Eller, David Baoti som han egnetligen heter. Denna man spelade ju självaste Lill-Erik i tv-serien Bert. Nu är han alltså tv-reporter. Otippat!

Svinkallt

Dagens bästa: Jag kom ihåg vantar!!! Har inte haft det på en vecka och domnar av i händerna varje gång jag cyklar någonstans. Men inte nu längre! Pappas handskar var riktiga fodrade handskar. Inga kalla händer här inte. HA.
Dagens sämsta: På vägen hem glömde jag att sätta på mig hörlurarna. Hade ingen basker heller. Mina öron förfrös. För-frös. Kul ord. Inte kul för mina öron.
På tal om öron-saker som sitter på ansiktet-näsa-tryne (katchiiiing)..., så kan ni läsa min krönika om svinis idag i VK! Känns skönt att ha talat ut om det.
Varför gör min dator satsradningar? Delade in i stycken men sen drog alla texter ihop sig till en klump. De kanske frös.

Hej och välkommen hem till snön!

Petra min fina Petra kommer hem idag, efter tre veckor som volontärarbetare i Thailand. Jag avgudar både henne och fina Anja som också varit där. Båda har gjort sina PA 100 därifrån. Hoppas ni inte får en snö-chock. He e ju Norrland å d e snö nu. Snyft.

Idag är en carpe diem-dag

Utsikten från mina kusiners hus utanför Östersund. När molnen är borta ser man toppen av Åreskutan.
Första soldagen på nästan en vecka. Trots att jag försov mig (och dessutom DRÖMDE att jag försov mig), blir det nog en fin dag idag. Vilma och jag ska baka banankaka efter skolan, så, vad kan gå dåligt då? Inget!!!

Finaste katten jag vet.

Ihii.

Inlägg tillägnat Per Morberg

Insåg just att nästan alla mina inlägg handlar om mat/te/godis/...saker man kan äta, helt enkelt. Mest fruksot. Men frukost är ju min livsstil!

Söndagsfrukost

Vädligt o-fancy idag. Men rostat börd är underskattat, helt klart.

FAIL

Fast jag fick ändå silver. Rikard fick brons. Min bror blev guldmedaljör!

Imorgon (läs idag) är det Söndag! Maxad söndagsfrukost? Självklart!

Natti natti


Fredagsmyyyys


Blondinklara

Blondinklara?, tänker ni. Ja!, säger jag. TITTA BARA!
Detta må vara en uppstyrd bild. Jag+Malins hår+Julias redigering! Haha. Fin bild äre. Havsblå ögon och läppstift och allt. Dock är jag faktiskt blond egentligen! Tro det eller ej. Eller, var, snarare. Det var blont när jag var liten, sen blev det blont/råttfärgat. Då gav jag upp och blev brunett. Och nu....BEVIS:
Kan det ha varit åttan? Jaaa. Sommar var det i alla fall. Här ser ni. Blont? Nja. Råttfärgat? Ja. Ibland får jag en impuls och vill bli blond, men mitt undermedvetna intalar mig alltid att det skulle bli väldigt tokigt. Då är det bättre att strunta i att färga på sommaren istället. Då kan det se ut som det gjorde i somras:
Fancy! Vet inte vad det är för färg. Brunt på ena sidan och blont på andra, typ. Yin och Yang. Spännande.
Vilket inlägg, alltså. Känns skönt att ha lättat på hjärtat. Inte många som tror på att jag är blond i original, hehe. Men här kom SANNINGEN. Känns bra. Mycket bra.

22.12

En Rikard och en Klara.

Åh, tittade just igenom mina bilder och fann den här. Den är fotad av Emelie i somras då vi hade picknick. Fint var det.
Natti Natti.

-

Det har varit en väldigt tung dag idag. Helt klart. Tur att det finns människor som Rebecka. Hon gör min dag. Varje dag. Oavsett vad. Det ska du veta kära du.

Stunder som den härFotat för ungefär ett år sedan.

<3Bara titta. Mina kusiner visade mig den då vi var där. FIN!

Förresten borde ni prova detta te om ni inte redan gjort det.


TraditionSöndagsfrukost, så klart! Tycker att det kan bli en liten fin tradition. Idag åt jag fil och yoghurt med müsli, fruktbröd från vår brödbuffé som Helena bakat om jag inte minns fel, och te!

Fest-i-val

Jag ser på Eva och Adam. Mys. Där är det sommar.
Snart ska jag iväg på popup och dansa natten lång. Sugarplum Fairyyyy

Det slog mig idag, att för exakt ett år sedan var jag på popup-festivalen. Då skrev jag det som står ovan. I år finns den inte alls. Hej kulturhuvudstad. Fler festivaler!Lite suddigt, men asch. JAG VILL PÅ FESTIVAL! NU. Kan tröst mig med att Markus Krunegård, mannen på bilden längst upp för er som inte vet, kommer till Umeå Open! Det blir råbra.

God natt.

Mask-er-ad

Fråga inte om rubriken. He blev ba så. Trött Klara. Jag är just nu iförd både skjorta och kavaj, med lite vit hy och mörka ringar under ögonen. Jag har under kvällen varit Edward Cullen!!! Skitsnygg var jag. Emelie var Bella och vi gjorde succé på maskeraden även om inte alla såg att vi var just the twilight coupleeeee eller vann bästa utklädnad-tävlingen. Fin kväll, även denna.

RSS 2.0