Ljusterapi

Hypokonriker som jag är kopplar jag numera alla mina dåliga beteenden de senaste dagarna till brist på d-vitamin. Solbrist. Det faktum att jag inte minns när jag senast såg solen lysa klart på himlen är sjukt. Sjukt!!!
-
Hypokondriker som jag är googlade jag på "solbrist". Googla aldrig något ni är oroliga över. Läste att Mozart kan ha dött av solbrist, att det ökar risken för benskörhet etc och att det kan kopplas till diabetes. Kul!
-
Hypokondriker som jag är försöker jag att åtgärda detta på ett modernt sätt - genom att äta d-vitamintabletter och sitta vid vår ljuslampa för att intala mig själv att jag kommer att överleva den här pissmörka vintern också.

Mata fransk fågel


match.com


Karta


Muminfrukost

Alltså gröt med frukt på! En hit.

vardan är e gatlopp en stress en leda ingen tid för samtal ingen tid att va kär

¨¨
(Glesbygd'n – Vors Brinn'e)


UNGDOMEN


#EthiopiaSwedes


Det här tänker jag på idag.

27

 


#dagmar


8Julen smakar gott


KUL JULFAKTA

Antal allergier jag har fått bekräftade i år: Två. Mandel och parfymerat diskmedel.
Antal laxmackor jag har ätit: Tio kanske.
Antal gånger jag hörde julevangeliet: Tre.
Det här var första julen som jag INTE: Åt dopp i grytan, fick mjölkmage, såg hela Karl Bertil, blev uttråkad av Kalle Anka, frös.
Stabilt.

Poster


Hemvägen


På tal om julklappar:

Varför inte köpa den här fräsiga "böntavlan"? Kul design! Kul idé! Snygg! Perfekt för matälskaren ;P

I år kräks jag

Jag mår illa. Att handla julklappar har gått över från att ge bort en fin gåva till att bli ett måste, precis som att köpa en liter mjölk en vanlig torsdag, något de flesta gör utan att reflektera över det. För varje år har jag blivit mer och mer skeptiskt till julhysterin och den får mig att må innerligt dåligt. I år kräks jag.

Att julhandeln ökar i år igen är ett bevis på att vi fortsätter att överkonusmera utan att tänka på konsekvenserna. Ska du nödvändigtvis bidra till julklappskonsumtionen - köp då något som du vet att personen i fråga verkligen kommer ha nytta av, eller något som gör gott för andra. Julen får inte bli en högtid som får oss att köpa saker för att vi "måste." Vi måste inte.

Det gör mig så orolig, varje år gör det mig så fruktansvärt orolig och arg att julklappshandeln har blivit till ett sånt PROBLEM när det egentligen bara handar om en dag per år som ska vara lite extra puttinuttig. Det spelar ingen roll hur mysig julen är, den blir inte mysigare av den här negativa trenden. Missförstå mig inte, jag ogillar inte julklappar. Det är bara viktigt att tänka sig för. Här följer tips på alternativa julklappar:

Unicef säljer fältprodulter, bland annat vätskeersättning och sagoböcker: http://unicef.se/gavoshop
Skicka en julhälsning och skänk samtidigt pengar till Plan: http://julkortsautomaten.plansverige.org/
Skänk en slant till Stockholms Statsmission: http://www.stadsmissionen.se/Stodoss/Privatperson/Ge-en-direktgava/, eller kolla på deras Stockholmsgåvor där de säljer bland annat matkassar och pengar till deras nattjoursbil. Lämna in kläder som du inte använder.
Svenska kyrkans matkasse: http://www.svenskakyrkan.se/831735
Röda korsets second hand-butiker har allt från dvd-filmer för trettio kronor till design-serviser för ynka fem kronor!

Vad jag tycker om julskinkan tar vi en annan dag. God o-konsumtionsfull jul önskar jag er alla.

Varför jag är vegetarian och varför jag ligger i matkoma nu


Verkligen hemma

Redan i ankomsthallen på Umeå City Airport fick jag det bekräftat att jag var hemma. Inte på grund av alla skyltar eller den extra minusgrad som var utomhus. Bakom mig stod två män och diskuterade nyårsafton och andra nödvändigheter.
– Men du va händ på nyårs då?
– Jo ja fundera på å dra upp till Öööö-vik å hänga där me grabbarna, sen få vi se va som händer.
Ah. Umemål. 

I dag på min synundersökning visste jag också att jag var hemma. Inte på grund av min optikers dialekt eller att jag försov mig och visste att fem minuter innan avsatt tid skulle räcka för mig om jag genade över Vasaplan. Det visade sig att hon också hade pluggat i StOckholm. (Observera uttalet.)
– Ja men de tro ju att vi ha isbjörnar baki husknutn'!, utbrast hon, för att sedan tillägga:
– Ja tro att de e nyttigt att flytta till StOckholm, även om ja int känn nå behov för å bo där ida'.
Jag är verkligen hemma, för min lillebror gav mig nyss en kopp te och nu hör jag de välbekanta Zelda-ljuden i bakgrunden.

Läsvärt

http://www.dn.se/nyheter/emanuel-karlsten-vi-behover-paminnelser-om-manniskans-otillracklighet

Hjärtat mitt

Hemma och lycklig.

Här ska ni handla era julklappar.

KLICK

Jajjemen


Dagens fakta

På Sportbladets nätsida kan jag räkna antalet artiklar om kvinnliga idrottare på en hand. För att räkna antalet artiklar om manliga idrottare behöver jag flera händer.

Chanel tittar på retorik


iDisk

hahahaha

Hemlängtan

Jag höll nästan på att halka. Bara för att jag var så glad. När Sofia och jag pratade i telefon om att ses till jul blev jag så glad att jag började springa. Och kvida. Samtidigt. Senast vi sågs var det fortfarande tjugo grader varmt ute och man kunde gå barfota i gräset. Här kan man visserligen gå barfota i gräset nu också men det är lite kallare, regnigare och lite mer tomt i Sofia-delen av mitt hjärta.

EN FUL MEN GOD BILD, TVÅ ORD OCH EN SIFFRA:

LIDL. 200 kronor.

Tack TV1


Från en livsnjutare

Jag bara MÅR. Vaknade upp skedandes med Alva, avnjöt en frukost bestående av brieost, blåbärs-proviva, te, sesammackor, apelsin, gröt, russin och kanel. Läste DN och diskuterade eurons framtid. Kollade in dagens tablå för P1 och planerade promenad, lunch samt eventuellt en kväll med P1 dokumentär och te. Igår drack vi vin. GUD så jag MÅR. Kan inte sitta vid datorn längre. Måste ut och fånga den här dagen som dagen till ära är grå och utan snö. #10 december.

Militanta vegetarianer på internatet


MYSER

Med min nya ljusslina/stjärnhimmel.

Militanta vegetarianer på sitt andra uppdrag:


Att få de köttätande grannarna att bjuda på vegetarisk buffé!!!

Unnade mig

Jäst för 2 kr. Studentlivet. Säger bara det.

PS

Tryck f5/uppdatera!!! Min kärlek till stjärnor är nu fullbordad. Ahh.

Montmartre


Nattrökning


<3

Längtar efter min bästis.

RSS 2.0