Fisk Carbonara med kokt potatis

Smaka på det ordet. Fisk Carbonara. Visst känns det fel? Visst smakar det äckligt?
Det var dagens meny i skolan.

Jag har ett antal frågor angående den här maträtten:
1. Hur vanlig är den i svenska hushåll?
2. Varför ser det särskrivet ut? Ska det vara så?
3. Är inte carbonara den där såsen man har till pasta? Typ bacon, ägg etc. Borde det inte heta Potatis Carbonara då?

För nyfikna matälskare: Det finns inget recept på google. Jag kan ge en sammanfattning:
- Potatis
- Vit fisk, typ torsk
- Sås av typ matlagninsgrädde+kryddor
- Paprikabitar

Det är alltså INTE carbonara någonstans, MEN det smakade helt ok och var mättande.

ps. Har ni svar på någon av mina frågor? Hör av er!!!

Kommentarer
Postat av: ida

Bloggen är verkligen asfin. Vart är fotot taget? Du är underbar och det är jättebra att familjen Klara Stefansson har gjort en vårbudget och blivit med IKEA-kort. Jag orkar inte kommentera på varje inlägg (A)Bilden på båten klara var fantastisk och du är verkligen fin. I sommar ska vi ses, du och jag. Jag och du, du och jag, för evigt och för alltid.NU. Svar på frågor:

1. Inte vidare vanlig. Jag skulle tippa på att 2,6 svenska hushåll av 100 har lyckats komponera och servera denna maträtt. Hur många som faktiskt har avnjutit den kan jag tyvärr inte svara på.

2. Fisk Carbonara ser särskrivet ut för att det är särskrivet. Att carbonara sedan, något felaktigt skulle jag hävda, skrivits med stort C bidrar till känslan. Jag menar att det ska särskrivas för att följa det något mer vanliga pasta carbonara.

3. Min fulla övertygelse är att det ska heta fisk carbonara om det som serveras är fisk liggande i carbonarasås, eller enbart fisk och carbonarasås i olika serveringskärl, utan potatis eller dylikt tillbehör. Om nämnda tillbehör serveras och fisken inte ligger i carbonaran håller jag med om att maträttens sanna namn borde vara potatis carbonara OM man sedan lägger till "med fisk".Att såsen sen inte ens var carbonara utan någon sliskig paprikamatlagningsgrädde-tjofräs gjorde bara skolkökets tabbe till en ännu större tabbe och det har, enligt mig, som följd att ni som ansvarsfulla skolelever genast borde bojkotta hela skolköket och all dess mat.

2012-05-13 @ 01:39:56
URL: http://isislilithstorm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0